vy/vv: Mäkimeirami,


Kirjoittaja
Viesti
Miikos
Miikos
Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,2K, Käynnit: 456

Suomessa mäkimeirami esintyy luonnonvaraisena, Turun seudulla ja Ahvenanmaalla yleisenä, ja harvinaisena muualla Etelä-Suomessa. Muut meiramit menestyvät puutarhassa yksivuotisina, ja sisällä monivuotisina.

Meiramit pitävät kalkkipitoisesta maasta ja talvenkestävyys paranee maan hiekkapitoisuuden mukaan. Hyvä lannoitus parantaa sadon laatua; saat vahvempaa makua meiramiin. Myös nokkonen meiramin kaverina parantaa sadon laatua. Aurinko suotava.

Satona poimitaan nuoret lehdet milloin vain, säilöön voidaan leikata kasvia 10 cm maan yläpuolella kerran kesässä, kukinnan alkaessa.

Sadon voi säilöä kuivaamalla, pakastamalla, öljyyn tai viinietikkaan. Kukkivat versot on parasta kuivattaa. Kuivata nippuina pimeässä ja kuivassa paikassa. Pakasta seuraavasti: hienonna tuoreet lehdet, lisää hieman vettä ja pakasta jääkuutioina. Irroita kun ovat jäätyneet ja laita tiiviisiin purkkeihin. Tai pakasta kokonaiset oksat pakastepusseissa. Meirami- tai oreganovoitakin voit pakastaa.

Mäkimeirami sopii pizzoihin, tomaattiruokiin, mutta myös salaatteihin.

Henriette`s HerbalTEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku