Tomaatti, Solanum lycopersicum, osa 4 (SULJETTU, Jatkuu-> Tomaatti, osa 5)


Tomaatti, Solanum lycopersicum, osa 4 (SULJETTU, Jatkuu-> Tomaatti,...
Kirjoittaja
Viesti
floora
floora
Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)Aloittelija (51 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,6K, Käynnit: 130
Viileäksi veti kasvarissa nyt kun olumuutama sade ja tuulispäivä. Alimmillaan asteita 11 kasvarissa ja nyton jo onneksi plämpenemään päin vaikka onkin pilvistä. Kynttilät ei paljoa isoa kasvaria lämmittäneet joten pidin peukkuja että rehut sinnittelivät ja ovat hyvinvoivina vielä. Tänään kävin kurkistamassa ja osa oli hieman kärsineen näköisiä nimenomaan alalehdet kellastuneet ja varisseet mutta muuten ihan ok näköisiä tomskuja sun muita rehujaSmile
pluotola
pluotola
Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)Uusi jäsen (5 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 273, Käynnit: 92
^Oho. Minä istutin tänä vuonna kaikki taimet, eikä ollut kuin 37. Nyt paprikat on niin surkeita, että aattelin laittaa niitä vain vähän ja tomaattia senkin edestä. Viime vuonna viimeiset "tuoreet" syötiin tammikuulla, jännä nähdä miten nyt käy. Parista tuli mysteeritomaatteja kun laput katosivat jossain kohtaa, mutta pääasiassa erilaisia kirsikoita ovat.
Genesee
Genesee
Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,1K, Käynnit: 23,0K
Tänään istutin tomaatit kasvihuoneeseen lopullisiin astioihinsa. 26 runkotomaattia meni laastipaljuihin ja 23 pensastomaattia ja matalampaa on eri kokoisissa altakasteluruukuissa. Noita pienempiä voi kelien lämmettyä siirtää ulos talon eteläseinustalle. Siinä sitä sitten riittää taas kastelemista.13 tomaatin tainta on vielä istuttamatta ja ne menee anopin kasvihuoneeseen kuuden kurkun seuraksi.

viljelykset vyöhykkeillä III ja V

ElisabetB
ElisabetB
Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)Uusi jäsen (20 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 494, Käynnit: 32

Kommentoin eilen, mutta mobiilidata söi mun viestin sisällön.Piti vaan sanoa, että Micro Tomeja ei noi mysteerilajikkeet näyttäisi olevan, ovat aivan liian isoja. Mulla on Micro Tom tän näköinen, korkeutta joku 15-20cm eikä tosta enää kasva.

Pöheikkö tulossa partsille taas kerran. Tossa on 6 runkotomaattia, 3 kasvusäkissä ja 3 ämpäreissä.Krimiläinen
Krimiläinen
Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)Uusi jäsen (26 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 399, Käynnit: 71

Hauska sitten nähdä, mitä väriä tulossa ja ennen kaikkea maistella Wink

Oma mysteeritomaattini on pensas - determinantti - mutta se on jokin soikeahedelmäinen Roma tms. tyyppinen. Todella jännityksellä odotan sen hedelmien värin paljastumista! Se myytiin punahedelmäisenä minilajikkeena (samanlainen kuin Red Robin, Tiny Tim jne.), mutta on jo paljastunut muuksi viritelmäksi.

Hehe, tunnistan jo omat lapset ulkonäön mukaan ilman lappujakin, vaik jonkin etiketin olen kaikkiin laittanut... niillä on oma persoonallisuus ja kasvutapa <3 Ensi yöksi vien osan sisälle, mutta vahvimmat saavat jäädä ulos ilman harsoja - saavat sen jo kestää...RunotuuliM
RunotuuliM
Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)Uusi jäsen (4 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 4, Käynnit: 0

Kiitos kaikille kaikista vinkkauksista! Miikos: kappas vaan enpäs ollut tajunnutkaan, että nuo ovat linkkejä toisille keskustelulistoille hahah. Genesee: Koitin googletella noita lajikkeita josko niistä löytyisi tarkempia kuvia, mutta en aivan onnistunut pyrkimyksissäni. Mutta niidenkin kuvien pohjalta mitä löysin niin päädyin samaan päätelmään siitä, että varmaan jonkinsortin pensastomaatteja ovat devil Sen verran poikkeavat niistä muista amppelitomaatti lajikeita koskevista kuvista, joiden kuvia tuijottelin ihastuneena noPohdiskelin myös itsekin sen mahdollisuutta, että se ensimmäinen olisi Tumbler tai Tumbling Tom. Se toisen tomaatin, joka on "paljasvartinen" (nyt täytyy myöntää etten tunne oikein vielä termistöäWink, olen todennut muistuttavan aika paljon Hundred's n Thousand's ja/tai Micro Tom lajikkeita. Näihin päätelmiin päädyin seuraavan keskustelulistan kuvien pohjalta:http://chilifoorumi.fi/index.php?topic=14743.20Varsinkin niissä alemmissa kuvissa tuon Micro Tomin kukinta ja lehtimalli mielestäni muistuttaa omaa lapsokaistani. Tiedä sitten - kesä näyttää mailMiikos
Miikos
Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)Viherpeukalo (226 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 6,2K, Käynnit: 456
Sivun yläreunasta löytyy linkityksiä muihin tomaattiketjuihin, käyttäkäähän niitä myös =) Esim. tomaattigalleriassa on esitelty eri lajikkeita kuvin.
Genesee
Genesee
Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)Puutarhatohtori (3,8K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,1K, Käynnit: 23,0K
RunotuuliM:n kuvista on kyllä vaikea tunnistaa lajeja kun niissä ei ole vielä tomaatteja, mutta kuvien perusteella epäilisin kumpaakin pensastomaatiksi. Ensimmäisen kuvissa näkyy nuppuja olevan ihan samanlaisissa paikoissa varressa kuin minulla kasvavissa Anmore Dewdropeissa, joka on valikoitu avopölytteiseksi Tumbler hybridistä. Lehtien muotokin on sama, joten veikkaisin sen oleva Tumbler.

Koska lajikkeista ei ole varmuutta ja jos kyseessä on vain kaksi kasvia, suosittelisin että varkaita ei poisteta. Runkotomaatin voi kasvattaa pensaaksi, mutta jos determinatista pensastomaatista poistaa varkaat, ei siitä sitten paljoa satoa kerry.

viljelykset vyöhykkeillä III ja V

Lilianne
Lilianne
Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)Uusi jäsen (32 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 1,1K, Käynnit: 27

Pienistä tomaateista on aika vaikea sanoa mitä lajeja ne on koska aluksi ne muistuttavat aika usein toisiaan. Kun ne kasvaa hieman niin erot myöskin tulevat paremmin esille. Itselläni kasvaa myös yksi ihan tuntematon tomaatti laji, kun pussissa oli ihan muita siemeniä kuin piti olla.Vielä pari päivää joutuu pitää parvekelasit kiinni ennekuin aurinko tulee taas näkyviin. Aika tasaisesti on nyt ollut +5°C ... +7°C asteen välillä lämpötila viimeiset 30 tuntia.Ihan kivalta silti näyttää tomaatti tilanne eli raakileita ja kukkia on aika paljon. Vaikka muutama tomaatti tiputti kukkia kun oli ne kovat helteet. Eivät kai sietäneet sitä yli +30°C lämpötilaa parvekkeella.Tietääkö joku helppoa keinoa arvioida kuinka monta "kiloa" tomaatteja yksi tomaatti kypsyttää kesän aikana. Vai onko ainoa keino vain punnita ne sitä mukaa kuin ne kerää ja pitää asiasta kirjaa? Ajattelin asiaa lähinnä sen takia että saisi jotain satovertailua tomaattilajien suhteen.Satu-71
Satu-71
Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)Puutarha-guru (6,7K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 3,6K, Käynnit: 2,7K
Tänään on varmaan pakko viritellä pakkasvahtia ja lyhtyjä kasvareihin, sen verran viileältä tuntuu sää nyt. Eilen illalla kasvareissa oli lämpötila vielä +10 mutta jos päivä pysyy näin viileänä kuin nyt on niin taitaa lämpötilat kasvareissakin pudota ensi yönä liian alas ilman lämmitystä.

Raasepori vyöhyke 1b
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku