Villintyneen pohjoisrinteen pengerrys ja kunnostus


Kirjoittaja
Viesti
Melissa
Melissa
Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)Uusi jäsen (22 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 277, Käynnit: 413
Toivon, että saisin täältä ideoita ongelmapihani suhteen. Kyseessä on vanhan talon pihapiirin ns. alapiha, joka päässyt pahasti villiintymään. Alkuperäisiä istutuksia on jäljellä hyvin vähän ja kasvilajisto koostuu pääasiassa erilaisista rikkaruohoista, joista hankalimmat ovat vuohenputki, karhunkierto, vadelma ja pihlaja-angervo. Maanpeittokasveina on mm. pikkutalviota, kieloa ja taponlehteä.

Ostin ison kasan lohkarekiviä, joilla alapiha olisi tarkoitus pengertää. Rinteessä ei tällä hetkellä ole mitään pengerrystä ja se on paikoin niin jyrkkä, että mitkään kasvit eivät viihdy siinä. Rinne antaa pohjoiseen päin ja maa on syvämultaista. Alueen koko on noin 600 neliömetriä. Yhdessä nurkassa on vanha sammaloitunut kivijalka, jonka keskelle suunnittelen saniaspuutarhaa.

Haluaisin siis pengertää alapihan siten, että sinne tulee kahdet tai kolmet portaat ja useita eri tasoja. Ajatuksenani on istuttaa paljon sipulikukkia, mutta perennoja huomattavasti vähemmän. Ajatuksissani pihasta tulee jonkinlainen pienois-Mustila Smile

Tähän mennessä olen päättänyt, että käytännön toteutukseen tarvitaan kaivinkone, koska ala on niin iso. Suurin ongelma on pihan kasvillisuus. Haluaisin säästää mahdollisimman paljon vanhoja maanpeittokasveja, mutta en pysty mitenkään keräämään kaikkia turvaan kaivurin tieltä. Toisaalta pahimpia rikkaruohoja ei saa mitenkään muuten kuin kaivamalla pois. Samalla häviää kerros parasta multaa ja uutta hyvää pitäisi saada hankittua jostain. En pysty ostamaan satoja uusia taimia, joilla peitän heti uuden multakerroksen. Olen miettinyt jonkinlaisen metsäniityn kylvämistä, mutta sen kasvamisessa menee aikansa. Ehkä jäljelle jääneet vuohenputket valtaavat alan heti takaisin?

Tässä kaksi kuvaa: 

Onko kukaan teettänyt tällaista hommaa vaikka osittain ulkopuolisella taholla? Ajattelin yrittää tehdä tämän aika halvalla, mutta mielessä kävin esim. ammattiopiston opiskelijoiden hyödyntäminen.
TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku