vy/vv: Ahomansikka (Metsämansikka), Fragaria vesca


Kirjoittaja
Viesti
Nuttura
Nuttura
Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)Viherpeukalo (266 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 865, Käynnit: 507

Mikä on tämä isompi mansikka? Mielestäni se ei ole ahomansikka, niinkuin nämä pienemmät ovat. Pihallamme on pieni piennar mihin mansikat ovat parin vuoden ajan saaneet levitä. Viime kesänä löytyi jo muutama soikion muotoinen isompi mansikka, mutta nyt niitä on ilmestynyt vähän sinne ja tänne. Maku näissä ei ole yhtä aromikas kuin ahomansikassa ja ovat jotenkin köykäisempiä, vaikka kooltaan suurempia, ei kuitenkaan puutarhamansikan kokoisia.kuvakuvakuvaGenesee
Genesee
Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)Puutarhatohtori  (3,9K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,1K, Käynnit: 24,0K

Tänään keräsin ahomansikan peittämästä kukkapenkistä puoli litraa tätä herkkua.devilkuva
viljelykset vyöhykkeillä III ja V

Nuu
Nuu
Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)Ylipuutarhuri (39,0K reputation)
Ryhmä: Valvojat
Viestiä: 19,0K, Käynnit: 64,0K
Ahomansikan eli metsämansikan  lehdet sopivat yrttijuomiin, salaatteihin ja viherjauheiden raaka-aineiksi.

Ahomansikan lehdet sopivat hyvin teesekoitusten perusaineeksi tuoreina, kuivattuina tai hiostettuna. Niiden maku sopii yhteen esim. maitohorsman, vatun ja mustaherukan lehtien kanssa, ja varsinkin yhdessä hiostettuna yhdistelmästä saa tuoksuvaa ja maistuvaa yrttiteetä. Ahomansikan lehdet on syytä poimia jo alkukesällä; myöhemmin ne ovat usein hyönteisten vioittamia . Nuoria mansikanlehtiä voi käyttää salaateissa, voileipien päällä sekä kylmissä kastikkeissa. Kuivattuna lehdet sopivat hyvin viherjauheseoksien raaka-aineeksi. Ahomansikan marjat ovat parhaita tuoreeltaan käytettynä, mutta nopeasti pakastettunakin ne säilyttävät melko hyvin arominsa. Marjat sopivat tuoreina ja myös kuivattuina hyvin esim. salaattien joukkoon.
 Lähde: www.yrttitarha.fi

Kuva ja tietoa ahomansikasta: Luontoportti

Iitti / III                       
 Asioilla on  taipumus järjestyä                                            

TEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku