Ehdotuksia nurmikon ja "metsän" rajalle?


Kirjoittaja
Viesti
Jättitorvi
Jättitorvi
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 2

Ihan huippua, kiitos ehdotuksista! Huomaa hyvin miten pihalla sitä on näistä puutarhahommista, kun pitää käydä Googlen kuvahausta aina katsomassa, miltä mikäkin ehdotus näyttää.. devil Tuo pajupensas oli ainakin hyvä idea.Voisin laittaa kuvan tuosta nurmikon takana olevasta luonnosta niin saa paremman käsityksen. Jos sitä jotenkin yrittää selittää niin siinä on siis nurmikko joka on lohkare tyyppisiä luonnonkivillä hieman pengerretty nousemaan (n. 20 - 40 cm) luonnontilassa olevasta entisestä kuusimetsän pohjasta. Tuon aidan tarkoitus olisi lähinnä se, että noiden kivien rosoisuuden takia esim. ruohon leikkuu ei ihan reunoihin asti muuten onnistu.. Tuon "pensaan" olisi tarkoitus olla sellainen puoliksi hoidetun näköinen, mutta rikkaruohot tms. ei enää siellä haittaa.. Sen verran tiheä että pallo / pieni koira ei siitä mene koko ajan läpi. Toisaalta ei haluta mitään korkeaa muuria rakentaa.. sohvakukka
sohvakukka
Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)Uusi jäsen (16 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 739, Käynnit: 441
Kävisikö ihan tavallinen kataja, vähän erikorkuisia eikä ihan suoraan riviin..
Havina
Havina
Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)Uusi jäsen (40 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 2,7K, Käynnit: 243
Minä ajattelin pihan ja metsän rajaan laittaa taikinamarjaa. Sitähän voi leikelläkin vapaasti, jos matalampana haluaa pitää.
tarhaleidi
tarhaleidi
Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)Multasormi (157 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 735, Käynnit: 142
Entä lamoavat seppelvarpu tms, jos et korkeutta halua. Rikkaruohot toisaalta tukahtuvat helpommin pikku pensaiden, kuten angervojen alla.
Tuomipihlaja
Tuomipihlaja
Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)Puutarhuri (623 reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 5,9K, Käynnit: 573
Ajattelin kanssa ensin koivuangervoa, mutta se kukkii hetken aikaa. Rusovuohenkuusama on vaatimaton pensas pienillä vaatimattomilla kukilla. Hyvä peittävä verhopensas.Jotenkin ajattelen, että jos hyvin luonnollisen näköistä haluaa, niin nämä lehtipensaat on mielestäni parempi valinta kuin tuijat. Tuijat, vaikka niistä puutarhassa kyllä tykkään, niin ovat mielestäni selvästi vieraan näköisiä.Minkäköhän näköistä ulontoa sulla siellä nurmikon takana on? Yksi vaihtoehto on ihan luonnon pajupuskat. Meillä on tehty sellaistakin rajaa, että kuokalla vaan kaivettiin vähän ojaa ja sinne pistettiin pajun pistokkaita. Kasteltiin ja täytettiin maat takaisin ojaan. Äkkiä ovat kolmimetrisiä ja keväisin sopivasti koristeellisiakin pajunkissoineen ja -kukkineen. Onnistui hyvin tällaisessa kosteahkossa savimaassa.
Kaisaliisa
Kaisaliisa
Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)Puutarhatohtori  (3,3K reputation)
Ryhmä: Aktiivi jäsenet
Viestiä: 4,5K, Käynnit: 3,0K
Ajattelin ehdottaa pieniä pensasangervoja. Ne sopisivat muuten toiveisiisi, mutta kukkivat kyllä hetken aikaa. Ovat luonnollisia risukasoja. Hinnaltaan ovat suht edullisia.
Jättitorvi
Jättitorvi
Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)Uusi jäsen (2 reputation)
Ryhmä: Jäsenet
Viestiä: 2, Käynnit: 2

Olisiko täällä ehdotuksia mitä kannattaisi laittaa nurmikon ja luonnon väliiin ikäänkuin rajaamaan eri alueet toisitaan? En halua mitään leveää pensasta ja korkeuskin saisi olla noin puoli metriä. Kasvupaikka on aika aurinkoinen. Olen itse ajatellut jotain havupuun tyyppistä tuijaa tms. Miellään saisi olla aika luonnollinen ja "karu".. Jonkunlainen tiheä "risukasakin" voisi olla hyvä.. Hieman sekava kysymys, mutta ehkä jotakin vinkkejä tästäkin tulee.. Ai niin siis ei mitään kukkivia pensaita. smileyTEE

Yhdistä valitut

Yhdistä valittuihin aiheisiin...Yhdistä etukäteen valittuun aiheeseen...Yhdistä aiheen ID:hen...

Samankaltaisia aiheita

Lukee tätä viestiketjua

Valikko
Viestit
Maininnat
Haku