Puutarha.net Keskustelut

Lauta- ym. rajauksien tekemisestä pihalle

https://puutarha.net/keskustelut/Topic2379230.aspx

By Michelle - 5.5.2007

Miten olette asentaneet pihan rajauslaudat, ihan vaan maahan kaivaen vai oletteko laittaneet myös tukipuut? Miehen mielestä pelkkä kaivaminen riittää, minun maalaisjärkeni käskisi hakata tuet täh?


Ajattelin teiltä varmistaa ennen kuin enempää vänkään vastaan, heh.

By Michelle - 6.5.2007

Löytyisikö näin aamutuimaan apua? Tyttö menee pian ulos unille,  olisi Aikaa tehdä Jotain (mies kyllä karkasi moottoripyöräilemään vihainen )

By pirjoh - 6.5.2007

Kaipa ne tukien kanssa paremmin suorassa pysyisivät..mulla on ilman tukia, osa on vähän kallistellut talven jälkeen, osa ei.

By Michelle - 6.5.2007

Kiitos! Jospa isäntää odotellessa alkaisi jo heiluttaa lapiota... Laitetaan ainakin polun reunuksiin tuet. Kurjaa, kun miestä ei pihahommat kiinnosta. Joutuu aina Odotella, Uhkailla ja Narista.

By Liina - 6.5.2007

Mitä ovat pihan lautarajaukset? En ymmätänyt edes kysymystä oho

By Temskukka - 6.5.2007

Lautarajaus on kyljelleen asetettu lauta joka rajaa mullan valumasta vaikkapa nurmikolle.


Ja kyllä, olen laittanut maahan isketyt pystytuet sisäpuolelle, ja sitten laudat naulattiin pystytukiin kiinni. Pystytueksi olen laittanut teroitettua rimaa tai muuta pätkää. Silti pakkaa pari lautaa pimpahtaa joka välissä irti kun niihin kolhitaan ruohonleikkurilla.

By Liina - 6.5.2007

 Kiitoksia selvennyksestä hymy Taas ollaan vähän viisaampia cool (kai?)

By Sand - 12.5.2007

Laudan avulla rajatessa ei tarvitse kaivaa yhtään mitään. Enintään olisi hyvä alin lauta vähän upottaa alemmas, että nurmi ei leviä laudan alta. Meidän isäntä tykkää jostain syystä veistellä niitä lyhyitä tukipuita ja kiinnitellä lautoja. Se homma häneltä tapahtuu yleensä saman tien, kun mainitsen. Kasvarin kasvualtaat ulkopuolella ovat kyllä harvinaisen epämääräisesti kasatut ja taidanpa vihjata, että jotain niille tarttis tehrä vaikka äitienpäivänä


Tukipuut hän yleensä paukuttaa lekalla maahan ja nykyään ruuvaa ruuvarilla lautoihin.

By Michelle - 12.5.2007

Tehtiin kompromissi rajausten kanssa... Saan tuet, mutta mies teki ne metallista, sellaiset lattaraudat. Tiedä sitten, mitenkäytännössä toimivat. Ja milloin ne saan.Meillä laudat kaivetaan maahan siksi, että ruohonleikkurilla voi hurauttaa rengas lautareunuksen päällä keikkuen...

By Sand - 21.7.2008

Meillä jää purkulaudoista monen mittaista pätkää yli ja niistä olen jättänyt varauksen uusiksi reunuksiksi. Vanhimmat penkkien rajauslaudat ovat yli 20-vuotiaita ja alkavat hajota ruohonleikkurin alla. Uudet pyrin tekemään niin, että maassa kulkee vaakalautaa ja reunus sitten vähän koholla. Ärsyttää reunusten vierusten tursotusheinät.
By Kasuariina - 21.7.2008

Saiskos vähän kuvia noistakin systeemeistä. Ihana sellainen pihapuuhakas ukkeli, joka innostuu frouvasväenkin avustajaksi Smile
By Nöösi - 12.7.2009

Haluaisin rajata nurmikon ja pensasaidan toisista vanhalla lyhtytolpalla - tai siis sen tyylisesti. Lyhtytolppien käyttö on tähän tarkoitukseen kuulemma kiellettyä, joten löytyykö sille jotain korvaavaa tuotetta, jolla saisi aikaiseksi saman ja samanlaisen "tunnelman"?

By Nuu - 12.7.2009

Hei Nöösi , olit avannut uuden viestiketjun "lyhtytolpalle korvaaja" . Siirsin viestisi jo olemassaolleeseen ketjuun eli tänne Yritin pariin otteeseen laittaa sinulle asiasta privaattiviestin, mutta jostain syystä se ei nyt onnistuapea. Toivottavasti huomaat tämän viestin täältä ja löydät näin viestisi nykyisen paikan!