Puutarha.net Keskustelut

nurmikon tilalle oleskelualue

https://puutarha.net/keskustelut/Topic2509565.aspx

By Kirpe - 30.4.2008

No, mojovan otsikon muovaaminen tästä aiheesta ei ollutkaan ihan
helppoa. Tarkoitus on kysyä, olisiko teillä vinkkejä, miten voisin
helposti päällystää osan isosta nurmikostani niin, että siihen päälle
voisi sitten sijoittaa oleskeluryhmän. Tavoitteenani on joka kesä
vähentää ruohonleikkuualuetta ja nyt haluaisin tämän osan hallintaan.
Touhuan puutarhassani enimmäkseen yksin, ilman miehistä apua, eli en haluaisi
aloittaa mitään suurta, voimaa ja koneita vaativaa laatoitusurakkaa ym.
Olen aiemmin vallannut isoja alueita pensaiden alta sanomalehti ja
kuorikekikkailulla ihan hyvällä tuloksella, mutta tähän se ei kai
oikein sopisi, sillä puunkuorike lähtee aika helposti kiitämään
alustaltaan. Mietin jo tekonurmen paloja suoraan oikean päälle. Mutta vähän tökkii tuo epäorgaaninen materiaali. Mies ehdotti asfalttia... MRR!


Kaikki vinkit vastaanotetaan suurella kiitollisuudella hymy.

By Camina - 30.4.2008

Puuritilät, oisko mitään?
Niitä saa erikokoisina kaikista puutarhajuttuja myyvistä liikkeistä, ei vaadi perustusta. Alle voi niitata muovin niin ei nurmi kasva läpi.

By Nuu - 30.4.2008

Kirpe, meidän pihalla edellinen omistaja on pähkäillyt samanmoisen asian kanssa kun on sellaisen ison parikeinun laittanut nurmikolle ja on halunnut sen alusen päällystää. Ratkaisu tuntuu hyvältä ja toimivalta: Iso, päällystettävän kohteen kokoinen muovi nurmikon päälle (tiedäthän ne suojapeitteet ym.) ja siihen päälle kestopuusta tehdyt laatat. Ja kaiken komeuden päälle se keinu. On siisti, helppo putsata, tekeminen hoituu naiseltakin eli ei siis ole rumiillisesti raskasta. Taitaa olla vielä edullinenkin ratkaisu, varsinkin jos ne puulaatat tekee itse. Kivahan niitä voisi olla naputella kasaan, saisi just sopivan kokoisiakin


Se muovi ei sieltä laattojen läpi edes näy, koska ne laatat on tehty niin ettei niissä ole isoja rakosia lautojen välissä.

By Temskukka - 30.4.2008

Meillä mitattiin nurmikkoon laatoilla alue ja siihen leikattiin botniahuopaa. Varmasti tarkoitukseen käy mansikkakangaskin hyvin, muovia vieroksun koska siitä ei pääse vesi läpi...no alle käy varmaan mikä vaan joka ei lävitsee ruohoa päästä mutta veden päästää. Nurmikonkohta täytyy olla hyvin tasainen niin pääsee paljon vähemmällä.

Sitten siihen vaan laatat. Mitoitus on järkevää etukäteen ettei tule ongelmia ns. saumanvarojen kanssa reunoilla.

Joka syksy kannetaan laatat varastoon ja keväällä lakaistaan se huopa ja laitetaan laatat takaisin. Huopa on kiva sillä siinä ei laatat luistele.
By Nuu - 30.4.2008

Se huopa kuullostaa hyvältä. Taitaa olla aika tanakkaa tavaraa, jos pysyy tukevasti paikoillaan silloinkin kun laatat on poissa päältä. Mitä muuten on botniahuopa? Tilauksessa (toiveissa siis) on meillekin tuohon pihaan puupintainen terassi, ja tämähän kuullostaa siltä että voisin ehkä miehelleni ehdotella ns. helppoa ratkaisua Smile
By Temskukka - 30.4.2008

No minä en oikein tiedä mihin ovat sitä sellutehtaalla käyttäneet, sitä on joskus siunaantunut suhteilla iso rulla käytettyä huopaa pihaan. Nyt se on käytetty kaikenlaisten laatoitusten alle ja kasvihuoneen perustuskaivantoon laitettiin loput pohjalle ennen hiekkaa ja salaojaputkea hidastamaan koivunjuurien invaasiota. Niin ja vesialtaan pohjallekkin sitä laitettiin, ynnä vanhoja mattoja...

Kenties suodatinkangas voisi olla lähellä...mutta kun se maksaa! (ei kai paljoa)
By Piivi - 30.4.2008

Niin sanottua viiraa siis! Täällä ovat kääräisseet siitä kodankin.
By Temskukka - 30.4.2008

Ai, viiraa. Minulla on tähän asti vain päässä ollut sitä, en tiennyt tuota nimeä...mitähän se oikein on?
By Paulastiina - 30.4.2008

Viiraa meilläkin kerran laitettiin mummolan uimarantaan ja siihen uutta hiekkaa päälle, toimii suodatinkankaana vedessäkin. Velipoika sitä toimitteli paperitehtaalta, missä silloin oli töissä.

By Temskukka - 30.4.2008

Kiitos Paulastiinan, ei ole tämäkään päivä hukkaan heitetty sillä opin taas jotain uutta. Meillä botniahuovan nimella kulkenut matto on ollut selluloosakoneen puristinhuopaa. Puristinhuovan tarkoituksena on paperikoneen tai kartonkikoneen tai selluloosankuivauskoneen puristinosalla puristamalla kuivattaa paperirataa siten, että kuiva-ainepituisuus lisääntyy noin 20%:sta 55%;iin puristinosalla ennen kuin paperirata kulkee kuivatusosalle.

Maatuminen ei ole meikäläisen murheena, sillä puristinhuopa on nykyään polyesteri- tai polyamidilangoista
kudottu kangas, mihin on neulattu polyesterinukkaa keinokuituisen
huovan valmistamiseksi.

On se.

(Tiedot Paulastiinan linkin takaa, Wikipedia)

By Kirpe - 1.5.2008

Kiitos kaikille hyvistä vinkeistä . Luulen että näistä saan hyvän kompromissin. Jotain kehittyy jo mielessäni. Vanhan kevytpressun tuolta piharakennuksen sekasotkusta kävin jo penkomassa..
By Nuu - 2.5.2008

Kerrothan sitten mihin päädyit...valokuvan kanssa ?
By Kirpe - 2.5.2008

Jeps. Jos suinkin hallitsen tekniikan..