Puutarha.net Keskustelut

Louhintamateriaali

https://puutarha.net/keskustelut/Topic2600886.aspx

By Hehtaarintolkutontontti - 15.3.2009

Heisan,
oks kellään havaintoa, miten sais ja mistä, louhosta? Olen kuullut, että louhintapaikoilta tuovat kotiin kuljetushinnalla. Tuntuu vain olevan aika vaikea sitä saada... vai meneekö kuitenkin kaikki automaattisesti murskaamoon.

T. Hehtaarin tontti
By Kassikäpp - 15.3.2009

Kysy Tielaitoksen/ Destian työmailta tai kunnasta, jos jossain on rakennus/räjäytystyömaa meneillään.
By Emo - 15.3.2009

Jos tilaat jonkin kuorma-autoilijan kuskaamaan louhetta, niin ne yleensä tietää mistä saa tavaraa, ja hoitaa koko homman niin, että maksat vain kuorma-autoilijalle rahdin plus tavaran. Silleen me saatiin mökille sekä louheet että sorat.
By Nuu - 15.3.2009

Hehtaarintolkutontontti, olisi hyvä jos laittaisit omaan profiiliisi esille myös paikkakunnan, se auttaa useissa tapauksissa kysymyksiin vastaamista. Samalla kun sitä lisäät, voisit laittaa esille myös oma kasvuvyöhykkeesi. Sille ei ole omaa paikkaa olemassa, mutta laita vaikka kohtaan "maa" Smile Muokkasin tuota otsikkoasi aivan pikkuisen, jos ihmettelet että mitä on tapahtunut Smile
By tarleena - 15.3.2009

Nyt puutun tähän ihan alkumetreillä ja utelen että mitä Hehtaarintolkuntontti tarkoittaa otsikolla louhos? Louhos on sitä mitä louhitaan, se aine mitä sieltä tulee on soraa, sepeliä, mursketta ja louhittuja eri kokoisia kiviä, täytemaata / lähinnä mursketta. Mitä sinne tontille on hakusessa?Samalla pyytäisin lisäämään alueen jossa hehtaaritontti asustelee, silloin on helpompi suunnitella kaikkia vaihtoehtoja!
By Emo - 15.3.2009

On olemassa muuten sellanenkin louhintamateriaali kuin molskotti ;D
By tarleena - 15.3.2009

Kappas kun me Nuun kanssa samaan aikaan naputeltiin Smile
By Kaisaliisa - 15.3.2009

Ota yhteyttä johonkin sorafirmaan, niin saat sen kokoista kiveä kuin tarvitset.
By hömppis - 16.3.2009

Tai jos tarkoitat ihan tavallista täyttömaata joka voi olla "mitävaan" niin taas paikalliset maanrakennusurakoitsijat voi olla avuksi. Monesti he joutuvat viemään kaivetut maat maankaatopaikalle ja maksamaan siitä kaatopaikkamaksut, voivat olla tyytyväisiä jos saavat kipata ne ilmaiseksi jonkun tontille. Tosin silloin ei itse pääse hirveästi vaikuttamaan maalajiin. Mutta me säästimme rakennusaikana tosi paljon kun ei tarvinnut ostaa täyttömaata.
By Hehtaarintolkutontontti - 16.3.2009

Siis tarkoitan nimenomaan se mitä louhinnasta syntyy, kaikenkokoista ja näköistä. Suurta ja pientä. Suuret kivethän helppo nostella kiviaidaksi/ rinteeseen ja pienempi sitten muuten koristeina, "tukkoina" ja loput sitten vaikka täyttöön... luovuus kai raja?
By LukinLilja - 16.3.2009

Hehtaarintolkutontontti, laitoin sinulle yksityisviestin!
By Nabla - 16.3.2009

Tarkennetaanpas vielä näitä käsitteitä kalliokiviaineksista;

* eli louhos = paikka, jossa louhitaan kalliota

* Kallion louhinnan tuote on louhe (jota kaupitellaan eteenpäin tai murskataan) ja murskasta saatavat tuotteet ovat kalliomurskeita (sisältävät 0-aineksen eli raekoko 0-32 mm, 0-55 mm jne.) tai murskauksen ja seulonnan jälkeen ovat puolestaan katkaistuja sepelilajikkeita eli 0-aines puuttuu, raekoko tällöin 8-16 mm, 16-32 mm jne. Lisäksi on kivituhka, joka on sepelien teon yhteydessä tullut ylimääräinen hienoaines.*Sen vielä lisäisin, että sora ei liity louheeseen mitenkään. sora on luonnonmaa-aineslaji, josta tehdään murskaamalla ja seulomalla eri soralajikkeita.
By Nabla - 16.3.2009

Hehtaarintolkutontontti: mikäli et tarvitse niin paljoa pienempää louhetta, niin louhetta on saatavissa myös välpättynä, eli voidaan valikoida vain esim raekoko 300-500 mm. Ylimääräistä louhetta ei välttämättä kannata laittaa täyttöön, koska louhe maksaa ja tarvittavat täyttömaat saa ilmaiseksi, kun kyselee maanrak.työmailta.
By Hehtaarintolkutontontti - 16.3.2009

Pääasiallisesti tarkoitan "suurta" louhosmateriaalia ja tarkoitin, että kaikki muu "soopa" mikä mukana tulee, ei haittaa ja käyttöä löytyy! Ei tarvitse seuloa, eikä olla tiettyä kokoa. Olen vain kuullut, että kaikki mitä louhoksilta tulee, ei välttämättä mene aina murskaamoon, vaan tavaraa "jää yli".
By tarleena - 16.3.2009

Nabla, anteeksi jos kerroin väärin. Soitin asiasta murskaamon omistajalle / aseman käyttäjälle ja oletin hänen tietävän mistä puhui. Sad Totta puhuakseni en kyllä ymmärtämyt kirjoitustasi, mutta kaiketi haimme samaa asiaa. Ihan kaikki maanrakennekuljettajat eivät tuo ilmaiseksi tavaraa pihaan, koska aiheutuu siitä joka tapauksessa kuluja kun kuormaa siirtää, ei tuo edes Destia. Siitä on kokemuksia. Kannattaa soitella moneen paikkaan. Jälkeenpäin postilaatikkoon tiputettu lasku on ikävämpi yllätys.
By Nabla - 16.3.2009

Juu pitää paikkansa, että työmailta saattaa jäädä louhetta yli.

Saakos olla utelias mitä olet tekemässä näistä louheista? (ja kun projekti alkaa valmistumaan, niin toki mielenkiinnolla halutaan nähdä että millaisia aitoja yms. juttuja olet tehnyt Wink )

nim. "louheisiin hurahtanut"
By Hehtaarintolkutontontti - 16.3.2009

Pitkälti kiviaitaa ensinnäkin. Tämä piha, tolkuton hehtaarin tontti, on täynnä rinnettä ja mitä useammassa eri korossa. Louhoksesta olisi helppo tehdä ja kiviaines suurta. Vanhaakin kiviaitaa on, minkä olen ajatellut "entisöidä" kaikesta moskasta reippaasti painepesurilla! Kaikenlaista on mielessä käyny, mm. muurin rakentamista lecaharkoista yms.tms. Haluan rinteistä helppoja hoidettavia... eikö kivi aika hyvä siihen. Sammalta niskaan ja piimää perään, niin tuskin kalkkia kasvuksi löytyy jonkinajan kuluttua! Mielipiteitä otetaan vastaan Smile
By hömppis - 16.3.2009

Oletko kurkannut Raakin kuvia, siellä voi tulla monta ideaa lisää... BigGrin
By Raakki - 16.3.2009

Vanhan pentin puolelta löytyy kivirakentamiskuvia.Kannattaa siirtyä aina peruuttamalla linkistä edellisille sivuille, kun se sivusto on rakennettu eri tavalla, kuin nykyinen. Hakemisto löytyy täältä.Ja rakentamisaikuisia kuvia löytyy myös vanhalta puolelta Raakkilan piha- ja muita kuvia ykkössivulla olevan hakemiston perusteella.


Ja vielä tuohon kivien saatavuuteen. Ennen niitä saattoi saadakin ilmaiseksi, mutta kyllä tuo louhekivikin on nykyään ihan rahanarvoista tavaraa täällä ruuhka-alueella ja kaikki räjäytyskivet käytetään hyväksi tavalla tai toisella. Eli isompana sitä käytetään tiepohjiin ja ylimääräiset ajetaan murskaamoille ja jauhetaan sepeliksi.

By Kaisaliisa - 16.3.2009

Samaa mieltä kuin Raakki, mitään ei jää nykyään "ylimääräiseksi".
By Nabla - 16.3.2009

Tarleena, samoilla asioilla ollaan isoja louhetta ettimässä... Noista käsitteistä vielä, varmasti tuttavasi tiesi mistä puhui, mutta ilmeisesti jälleen eri paikoissa puhutaan samoista asioista vain toisilla nimillä Smile
By nemesia - 4.5.2009

Olisi tarvetta kukkamaan reunakiville, mutta mistä saa edullisesti, jostain kuulin että rakentamisen yhteydessä joskus jää ylimääräisiä kiviä tai vanhoja poistettuja joita myydään halvalla. En vain ole koskaan nähnyt ilmoituksia.


Vanhat reunakivet on aikanaan haettu kiviveistämön jätekasasta mutta voimat eivät riitä niin isojen kivien siirtelyyn, kun ei ole riskiä renkiä käytössä. Osaako kukaan neuvoa, kaukaa en voi hakea.

By Nabla - 5.5.2009

Kunnan/ kaupungin tekninen-/ katuosastohan voisi olla varteenotettava paikka kysellä, yleensähän niillä on joku varastoalue, jonne viedään käytetyt laatat ja reunakivet, kun kiveykset katutöiden takia puretaan.


muoks: öh, tää meni nyt vähän ohi louhintamateriaalin... mutta jos tarkoitit tämmöisiä betonisia reunakiviä, niin sillä minä vaan... Smile

By Minppu - 9.5.2009

Osa maa-aineksia kuskaavista autofirmoista saavat palkkansa kuljetettujen tonnien tai kuutioiden mukaan louhivalta yrityksiltä. En usko siis, että järin moni firma pelkällä dieselin hinnalla kantaa kuormallista kiviä kenenkään pihaan perimättä vastaavaa maksua, jonka louhintafirma maksaa. Tai se ei ainakaan ole kauhean hyvää liiketoimintaa. Poikkeuksena tässä on tietysti kaivokset, jotka joutuvat maksamaan sivukiviläjityksistään maksuja suuntaan, jos toiseenkin. Joidenkin kaivoksien läjityksiltä on saanut hakea aikanaan omalla kyydillä sivukiveä pois melko vapaasti, mutta koska nykyisin tuokin taidetaan luokitella jätteeksi, niin varmaankin jonkinlaista selontekoa saattaa joutua tekemään.
By Viherpiipertäjä-Katja - 16.6.2009

Millaisia hintoja olette maksaneet esim. 10 kuution luonnonkivi ( sellaisia punaisia ison miehen nyrkin kokoisia punertavia kiviä)lastista?
By hömppis - 17.6.2009

Joskus sopivaan aikaan kyseltynä saatiin nuppikuorma seulanperäkiviä (reilun pään kokoisestä nyrkinkokoiseen sekasotkuun ja filleriin) ihan kuljetuksen hinnalla kun piti siivota seulan alustaa ja ympäristöä, sai olla mukana "mitä vaan" ja toimitusaika kun heille sopi, pihalla oli merkit. Olisiko ollut jotain 50 eur luokkaa =)Paikalliset maanrakennusfirmat kannattaa soitella läpi, jos ei ole nokonuukaa milloin tulee.