Puutarha.net Keskustelut

Ideoita syyskukkaistutuksiksi (yv) kukkapenkkeihin

https://puutarha.net/keskustelut/Topic2651391.aspx

By marainne - 21.9.2009

Olen säännöllisen silloin tällöin puutarhasta innostuva itseoppiva vasta-alkaja ja kaipaan neuvoja kokeneemmilta:Siivosin rivitalopihaani kesän nuupahtaneista kukista ja jäin katselemaan yhtäkin tyhjää penkkiä. Jotain se kaipaisi, mutta mitä? Mikä/mitä yksivuotista voisi laittaa maahan vielä nyt syksyllä, kenties talven yli? Penkki on melko kostealla paikalla - saderänni tuo katolta vettä. Viihtyisikö kanerva lainkaan tällaisessa paikassa?

By Marlene - 25.9.2009

Tuosta saderänniasiasta en osaa sanoa mutta näin tätilläni kauniin syysistutuksen kukkapenkissä, siinä oli kanervia ja hopealankaa (?) ja jäkälää alustana, todella kaunis oli!Käytännön vinkkinä kehoittaisin käväisemään jossain paikallisella taimikaupalla ja kattelemaan mitä siellä on myynnissä ja kyselemään sieltä ehdotuksia, näin syksyisin kun kiivain kaupanteko on jo takanapäin siellä on aikaa paneutua tämmöseen neuvontaankin Smile
By marainne - 25.9.2009

Kiitos sinulle! Kuulostaapa hopealanka mielenkiintoiselta.. Luovuutta siis peliin ja mars taimitarhalle!Kaunis ilma on tulossa ainakin tänne Etelä-Karjalaan viikonlopuksi. Kiva katsella ruskastuvaa luontoa ja puuhata vielä jotakin pihahommia, haravaankin pitäis kohta jo tarttua. Niin se menee, aika.
By Marlene - 25.9.2009

Eipä kestä : ) Hopealangaks nimeä muistelin, ihan varma en oo mutta jotain sinnepäin kuitenki. Se on ihan mielettömän nätti, ei eläväks kasviks uskois ulkonäön perusteella, on kuin hopeaspreijattu paljas oksisto!
By Heksu - 25.9.2009

Jos on ihan kauhean märkä paikka, voihan ajatella myös jotain muuta kuin kasveja. Vaikka sammalta, oksia, muutama kivi ja jonkinlainen pajukartio, vaikka.

By Marlene - 25.9.2009

Ja lyhty/lyhtyjä, joulun alla pajukartioon nätit valot.