TAKAISIN

Pitääkö risuaidan olla maailmannäyttelykelpoinen?

Julkaistu: 15.6.2020

Risuaita voi tuoda mieleen tarkoin valituista oksista punotun korimaisen rakenteen, jota kelpaa ihastella. Tällöin ollaan kuitenkin lähempänä riukuaitaa. Risuaita, joka ei ole aivan pääportin vieressä, voi olla hyvinkin monimuotoinen. Se voi toimia pikemminkin suojana, näköesteenä, risujen loppusijoituspaikkana, lahottajahyönteisten kotina tai jopa siilin asuinsijana.

Jos risuja on paljon ja käytettävissä myös puun rankoja, voi isolle pihalle rakentaa pitkänkin pätkän, vaikka metrin leveää aitaa. Teroitetaan puun rangat, lyödään rautakangella kolo maahan ja upotetaan halutun mittaiset rangat pystyyn koloihin pystytolpiksi halutulle matkalle noin puolen metrin välein. Tämän jälkeen pystytolppien väli täytetään risuilla. Järeämpiä oksia kannattaa asetella reunoille pitämään risut pystytolppien tasalla.

Risukko hetken mielijohteesta

Suurehkon vanhan tontin pihakäytössä olevan alueen reunus on muodostettu kasaamalla tontilta löytyneistä kivistä tehty rajaus. Tämän rajauksen ulkopuolelle on ripoteltu mm. omenapuiden leikkaamisesta jääneet oksat. Yhtenä kauniin sunnuntaipäivänä päätettiin vähän siivota tonttia...

Pihalle, vaikkapa mökillä voi aidan sijaan rakentaa aitauksen, jonka sisään voi kerätä risuja sitä mukaa kun niitä tulee. Käytä mielikuvitusta ja halutessasi, voit verhoilla aitauksen tai kasan, vaikka köynnöskasveilla.

Risukon eteen päätettiin istuttaa pari villiviiniökynnöstä peittämään risuaitausta. Pystytolppina käytettiin kasvavia puita. Tähän voi jatkossa kerätä risuja tulevinakin vuosina.Risukon eteen päätettiin istuttaa pari villiviiniökynnöstä peittämään risuaitausta. Pystytolppina käytettiin kasvavia puita. Tähän voi jatkossa kerätä risuja tulevinakin vuosina.
Risuja tuli omenapuiden oksien lisäksi ryteikössä pimeyteen kuolleista pajuista sekä sahaamalla vanhan kuusen kuivuneet alaoksat poikki.Risuja tuli omenapuiden oksien lisäksi ryteikössä pimeyteen kuolleista pajuista sekä sahaamalla vanhan kuusen kuivuneet alaoksat poikki.

Löytyykö sinun pihastasi risuaita? Lähetä kuva! Luethan ensin säännöt:

  1. Lähetä meille itse ottamasi kuva. Jos kuvassa näkyy ihmisiä, kysy lupa julkistamiseen ja kuvan käyttöön myös heiltä, alaikäisten osalta heidän huoltajiltaan.
  2. Suositeltavat kuvaformaatit ovat jpg tai png. Hyvällä kännykkäkameralla otettu kuva riittää, mutta käytä kuvan alkuperäistä tarkkuutta, älä pienennä kuvaa.
  3. Lataa valitsemasi kuva ohjeiden alla olevalla lomakkeella. Otsikoi kuva. Kirjoittamasi otsikko näkyy kuvasi yhteydessä julkisessa kuvagalleriassa. Nimeäsi tai muita tietoja ei julkaista kuvan yhteydessä.
  4. Kerro otsikko ja tiedot -kentässä myös, missä olet ottanut kuvan. Voit kertoa myös muuta kuvaan liittyvää tietoa.
  5. Lisää yhteystietosi.
  6. Lähettämällä kuvan meille annat oikeuden käyttää sitä Puutarha.netin ja Rakentaja.fi-palvelun aineistoissa.
  7. Kuvia otetaan vastaan sunnuntaihin 05.07.2020 (vk 27) asti ja julkaisemme viikolla 30 kuvien parhaimmistoa.
  8. Kun toimitus on hyväksynyt kuvan, se siirretään kuvagalleriaan. Lähetetyistä kuvista valitaan kuvat julkiseen kuvagalleriaan.
  9. Voittajiin otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.
  10. Lähettämällä kuvan tai kuvat, vakuutat että lähettämäsi kuvat ovat itse ottamiasi, etkä riko kenenkään tekijänoikeuksia, tavaramerkkiä, moraalisia oikeuksia tai yksityisyydensuojaa.

Löytyykö pihastasi komea risuaita?

Täytä taustatietosi ja lisää kuva. Kerro tämän jälkeen jotakin kuvasta lyhyesti. Jos haluat, että julkaisemme kuvan nimimerkillä, lisääthän kuvatekstin loppuun nimimerkkisi.

Avaa toisessa laitteessa
 

Yhteystietosi

Lataa kuva (max. 2 kpl)

Komea risuaita

Ethän ole robotti? Mikä kuukausi nyt on?
Lähettämällä vastauksesi hyväksyt säännöt.