Aulin päiväkirja kasveista ja muista kiinnostuksen aiheista
Juttuja kasveistani ja haaveista niihin liittyen


Marseillesaippua ja vähän muutakin
tiistai, 29. maaliskuuta 2011
kuva


Kävin tänään ostamassa paikallisesta halpaliikkeestä Marseillesaippuan. Pakettia avatessani mietin mistä tuo kumma pilaantuneen haju tulee.. Se olikin saippua.
Noh, ei se pilalla ollut, saippuan ominaistuoksu vain on "omintakeinen". En sanoisi että raikas ja houkutteleva. Mutta lähden koettamaan saippuaa ennakkoluulottomasti. Lisää jatkossa :).

30.3.2011: Kävin suihkussa ja pesin hiukset sekä koko kropan saippualla. Niinkuin olin kuullut ja tiesin ennestään, saippualla pestessä ihoon jää rasvaa saippualla pesemisestä. Iholla ja hiuksilla voi kestää pitkänkin aikaa ennenkuin se tottuu tähän saippuaan, ensin voi olla hyvinkin kuiva, esimerkiksi.
Huuhdeltuani hiukset omeviinietikkavedellä ne ovat hyvin harjattavissa. Koska etikkavettä ei riittänyt toiselle puolelle, huomasi eron että kampaaminen oli aika takkuista.
+ Kommentoi (2 kpl)Tällä hetkellä kasvivalikoimaan kuuluu..
tiistai, 22. maaliskuuta 2011
Heissan taas. Vähän aikaa onkin vierähtänyt viime merkinnästä tänne. Kasvit on pitkälti vaihtuneet, nyt valikoimassa on kiinanruusu, se onkin ollut kaiketi pisimpään näistä nykyisistä, kultaköynnöksiä, juoruja, pullojukka, itse kasvatettu sitruuna. viirivehka, hernettä, traakkipuita ja yksi versoamistaan odottava pähkinä. Juuren se on kasvattanut mutta ei muuta. Ehkä kokeilen saada uudesta kuorimattomasta maapähkinästä kelpo kasvia.
Samaan aikaan remontoimme vuokrakotia, makkari on maalattu ja puoleksi tapetoitu. Tällä viikolla saadaan makkari tapetoitua loppuun. Mukavaa puuhaa se maalaaminen. Tapetointi on haasteellisempaa, en siitä niin paljon välitä kuin maalaamisesta.
Kirjoissa sanotaan että kiinanruusu juurtuu huonosti jos ollenkaan puutuneesta varresta. Olen sitten kyllä kuullut että puutuneesta juurtuu paremmin. Mene ja tiedä. Kommentteja otetaan vastaan.
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 2kpl, [kt] sivu: 1]
auli
Tampere , Suomi
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2011
5 (1 kpl)
4 (2 kpl)
3 (2 kpl)

2009
4 (1 kpl)

2008
12 (3 kpl)
11 (3 kpl)
10 (1 kpl)
1 (10 kpl)
Kuvagalleria ->>