Aulin päiväkirja kasveista ja muista kiinnostuksen aiheista
Juttuja kasveistani ja haaveista niihin liittyen


Uudenseelannin pinaattia
tiistai, 24. toukokuuta 2011
Laitoin äsken kasvamaan tätä ja pari muuta parvekeviljelmässäni, nyt lamopinaatti pilkistelee mullasta.
+ Kommentoi (0 kpl)Pinaatinalkuja näkyvissä
maanantai, 18. huhtikuuta 2011
kuva


Pinaatti iti noin kahdessä päivässä. Aika nopea oli. Kasvaa päivittäin huomattavasti. Sanokaapas olenko liian tiheään kylvänyt?
+ Kommentoi (0 kpl)Pinaattia
keskiviikko, 13. huhtikuuta 2011
Kylvin tänään pinaattia altakasteluruukkuun ja laitoin keittokomeron ikkunaan amppeliin kasvamaan. Pussissa sanotaan olevan nopeakasvuista, seuraan tilannetta milloin versoo.
+ Kommentoi (0 kpl)Marseillesaippua ja vähän muutakin
tiistai, 29. maaliskuuta 2011
kuva


Kävin tänään ostamassa paikallisesta halpaliikkeestä Marseillesaippuan. Pakettia avatessani mietin mistä tuo kumma pilaantuneen haju tulee.. Se olikin saippua.
Noh, ei se pilalla ollut, saippuan ominaistuoksu vain on "omintakeinen". En sanoisi että raikas ja houkutteleva. Mutta lähden koettamaan saippuaa ennakkoluulottomasti. Lisää jatkossa :).

30.3.2011: Kävin suihkussa ja pesin hiukset sekä koko kropan saippualla. Niinkuin olin kuullut ja tiesin ennestään, saippualla pestessä ihoon jää rasvaa saippualla pesemisestä. Iholla ja hiuksilla voi kestää pitkänkin aikaa ennenkuin se tottuu tähän saippuaan, ensin voi olla hyvinkin kuiva, esimerkiksi.
Huuhdeltuani hiukset omeviinietikkavedellä ne ovat hyvin harjattavissa. Koska etikkavettä ei riittänyt toiselle puolelle, huomasi eron että kampaaminen oli aika takkuista.
+ Kommentoi (2 kpl)Tällä hetkellä kasvivalikoimaan kuuluu..
tiistai, 22. maaliskuuta 2011
Heissan taas. Vähän aikaa onkin vierähtänyt viime merkinnästä tänne. Kasvit on pitkälti vaihtuneet, nyt valikoimassa on kiinanruusu, se onkin ollut kaiketi pisimpään näistä nykyisistä, kultaköynnöksiä, juoruja, pullojukka, itse kasvatettu sitruuna. viirivehka, hernettä, traakkipuita ja yksi versoamistaan odottava pähkinä. Juuren se on kasvattanut mutta ei muuta. Ehkä kokeilen saada uudesta kuorimattomasta maapähkinästä kelpo kasvia.
Samaan aikaan remontoimme vuokrakotia, makkari on maalattu ja puoleksi tapetoitu. Tällä viikolla saadaan makkari tapetoitua loppuun. Mukavaa puuhaa se maalaaminen. Tapetointi on haasteellisempaa, en siitä niin paljon välitä kuin maalaamisesta.
Kirjoissa sanotaan että kiinanruusu juurtuu huonosti jos ollenkaan puutuneesta varresta. Olen sitten kyllä kuullut että puutuneesta juurtuu paremmin. Mene ja tiedä. Kommentteja otetaan vastaan.
+ Kommentoi (0 kpl)Kevätuutisia
perjantai, 17. huhtikuuta 2009
Kylvin joku aika sitten tomaatin siemeniä, mut mietittyäni hetken päädyin jakamaan kaikki pois. En loppujen lopuksi halunnutkaan rueta kasvattamaan niitä.
+ Kommentoi (2 kpl)Uusi kasvi
keskiviikko, 24. joulukuuta 2008
Sain ystävältä kiinanruusun. Nyt minulla on siis kiinanruusu, 2 nukkatyräkkiä, piikkiaaloe, onnenapila, kumipuun taimi, kultaköynnös, 2 rohtoaaloeta, jukkapalmu (?) ja yksi santpaulia
+ Kommentoi (0 kpl)Ilonaiheita...
tiistai, 2. joulukuuta 2008
Toinen nukkatyräkki kasvattaa uutta lehteä latvukseen. Olen valtavan iloinen koska pelastin kyseiset roskiksesta ja olivat jonkin aikaa melko nuutuneen näköisiä. Nyt sitten "lyyti alkaa kirjoittaa" näköjään ja ne alkavat virkistyä ja kasvaa.
Mietin vaan miten saisin sen kasvamaan runsaammin, kun latvassa vain on niitä lehtiä ja varressa ei yhtään. Melko pitkäkin se varsi on, harmi kun edellinen kasvin omistaja ei ole huolehtinut kasvista paremmin. Mutta ilolla kyllä huolehdin sitäkin huolellisemmin näitä kasveja.
+ Kommentoi (1 kpl)Piikkiaaloe
maanantai, 1. joulukuuta 2008
Olin jo aiemmin huomannut että piikkiaaloe alkoi "lötkistyä". Lehdet pehmeni ja rupesivat irtoamaan juurista. Eilen kun tarkastelin sitä niin lehdet olivat irronneet tyystin juurista. Laitoin ne sitten roskiin. Toinen juurakko on vielä elävien kirjoissa.
+ Kommentoi (0 kpl)Aaloesta...
sunnuntai, 23. marraskuuta 2008
Piikkiaaloe on kasvanut niin paljon että pitäisi erottaa nuo kaksi omiin purkkeihinsa.
Nyt vain mietin että voinko laittaa aaloen kaktusmultaan, onko se sopiva alusta sille. Luulisin että kukkamulta ei ole ollenkaan sopiva sille. Vinkkejä?
+ Kommentoi (1 kpl)Ei se onnistunutkaan...
maanantai, 17. marraskuuta 2008
Oli ajatuksena laittaa ikkunalauta että saataisiin kukkia parempaan paikkaa. No voi rähmä! Ei se onnistunutkaan, koska seinä oli niin kovaa materiaalia. Ulkoseinät tehdään kovemmaksi kuin kiviseinät yleensä, niin ei onnistu porata siihen proppuja. Ja lisäksi oli vääränkokoinen poranteräkin. Olisihan niitä pienempiäkin ollut mutta ei sitä aloittaessaan ajatellut.
No, elämä jatkuu silti.
Olisiko kellään tarvetta orkideamullalle ja orkidealannoitteelle? Ne seisoo tyhjän panttina komerossa ja sille tilalle olisi muutakin käyttöä. Laita viestiä jos kiinnostaa, Tampereen sisällä voin tuodakin.
+ Kommentoi (2 kpl)
[riviä: 23kpl, [kt] sivu: 1,2,3 >>   >|]
auli
Tampere , Suomi
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2011
5 (1 kpl)
4 (2 kpl)
3 (2 kpl)

2009
4 (1 kpl)

2008
12 (3 kpl)
11 (3 kpl)
10 (1 kpl)
1 (10 kpl)
Kuvagalleria ->>