Aulin päiväkirja kasveista ja muista kiinnostuksen aiheista
Juttuja kasveistani ja haaveista niihin liittyen


Uusi kasvi
keskiviikko, 24. joulukuuta 2008
Sain ystävältä kiinanruusun. Nyt minulla on siis kiinanruusu, 2 nukkatyräkkiä, piikkiaaloe, onnenapila, kumipuun taimi, kultaköynnös, 2 rohtoaaloeta, jukkapalmu (?) ja yksi santpaulia
+ Kommentoi (0 kpl)Ilonaiheita...
tiistai, 2. joulukuuta 2008
Toinen nukkatyräkki kasvattaa uutta lehteä latvukseen. Olen valtavan iloinen koska pelastin kyseiset roskiksesta ja olivat jonkin aikaa melko nuutuneen näköisiä. Nyt sitten "lyyti alkaa kirjoittaa" näköjään ja ne alkavat virkistyä ja kasvaa.
Mietin vaan miten saisin sen kasvamaan runsaammin, kun latvassa vain on niitä lehtiä ja varressa ei yhtään. Melko pitkäkin se varsi on, harmi kun edellinen kasvin omistaja ei ole huolehtinut kasvista paremmin. Mutta ilolla kyllä huolehdin sitäkin huolellisemmin näitä kasveja.
+ Kommentoi (1 kpl)Piikkiaaloe
maanantai, 1. joulukuuta 2008
Olin jo aiemmin huomannut että piikkiaaloe alkoi "lötkistyä". Lehdet pehmeni ja rupesivat irtoamaan juurista. Eilen kun tarkastelin sitä niin lehdet olivat irronneet tyystin juurista. Laitoin ne sitten roskiin. Toinen juurakko on vielä elävien kirjoissa.
+ Kommentoi (0 kpl)Aaloesta...
sunnuntai, 23. marraskuuta 2008
Piikkiaaloe on kasvanut niin paljon että pitäisi erottaa nuo kaksi omiin purkkeihinsa.
Nyt vain mietin että voinko laittaa aaloen kaktusmultaan, onko se sopiva alusta sille. Luulisin että kukkamulta ei ole ollenkaan sopiva sille. Vinkkejä?
+ Kommentoi (1 kpl)Ei se onnistunutkaan...
maanantai, 17. marraskuuta 2008
Oli ajatuksena laittaa ikkunalauta että saataisiin kukkia parempaan paikkaa. No voi rähmä! Ei se onnistunutkaan, koska seinä oli niin kovaa materiaalia. Ulkoseinät tehdään kovemmaksi kuin kiviseinät yleensä, niin ei onnistu porata siihen proppuja. Ja lisäksi oli vääränkokoinen poranteräkin. Olisihan niitä pienempiäkin ollut mutta ei sitä aloittaessaan ajatellut.
No, elämä jatkuu silti.
Olisiko kellään tarvetta orkideamullalle ja orkidealannoitteelle? Ne seisoo tyhjän panttina komerossa ja sille tilalle olisi muutakin käyttöä. Laita viestiä jos kiinnostaa, Tampereen sisällä voin tuodakin.
+ Kommentoi (2 kpl)Uusia kasveja
sunnuntai, 9. marraskuuta 2008
Pelastin työpaikalta ison pätkän katkennutta aaloeta. Oli ollut roskissa jo muutaman päivän. Kysyin kukkakauppiaalta onko tästä eläjäksi, sanoi että hyvinkin. Katkaisin heitetyn raukan kahteen osaan ja tuossa ne kasvaa kaikessa rauhassa. Toiselle löytyi jo uusi kotikin, liikaa mulla jo nytkin kasveja niin siirrän sitten tämän yhden "aloittelijan" toiseen kotiin.
Luovutin orkideoiden kanssa, liian haasteellisia mulle. Mieluummin kulutan aikani näihin helpompiin mitä mulla on; aaloe, kumipuu, onnenapila, saint paulia, palmu, kaksi nukkatyräkkiä. Taitaa olla vielä muitakin mut en muista niiden nimiä. Paitsi noi kaksi reunustraakkia.
Huomenna laittelen ikkunalautaa että saa osan sille.
+ Kommentoi (0 kpl)Pikku tauko vain...
torstai, 9. lokakuuta 2008
Tulin takaisin linjoille hetkisen poissa oltuani.
Nyt kasveina ovat kaksi nukkatyräkkiä, onnenapila, dendro ja perhoskämmekkä sekä piikkiaaloe sekä mm. mustanmerenruusu. Näistä "pelastettuja kasveja" ovat tyräkit ja onnenapila jotka eivät kelvanneet edellisille omistajilleen. Tyräkit alkaa näyttää jo varsin hienoilta, kuvia seuraa.
Ai niin, onhan mulla kasvamassa myös kumipuu, taidetaan sitä sanoa fiikukseksikin. Saatte arvostella olenko osunut lajin nimeämisessä oikeaan sitten kun saan kuvia aikaiseksi.

Lisäykseksi vielä: sattuuko kukaan tietämään mikä on karhunlaukka? Eilen rakkaan miehen kanssa kaupassa käydessä katsoimme Creme Bonjour-purkkia, siinä oli mainittu tuommoinen. Koskaan kuullutkaan...
+ Kommentoi (4 kpl)Orkideakirjoja
keskiviikko, 16. tammikuuta 2008
Lainasin kirjastosta pari hyvältä vaikuttavaa kuvateosta orkideoista, ainakin toisessa niistä on ohjeita orkideoiden hoitamiseen.
+ Kommentoi (1 kpl)Dendro on purkissa...
perjantai, 11. tammikuuta 2008
Danan koti
Danan koti


Ja kuvakin saapui Puutarhasivustolle katsottavaksi :)
Kommentteja?
+ Kommentoi (3 kpl)Dendro saapui
perjantai, 11. tammikuuta 2008
Nonni, nyt mulla on sitten toinen orkidealajike (siksikö sitä kutsutaan, Dendroa) kotona. Pähkäiltäväksi jää minne sen laitan koska sillä on "lepojakso" eikä mulla kauheen viileetä ja valoisaa paikkaa ole...pitää miettiä jos laittas vaikka just sinne ikkunan väliin.. se voisi ehkä toimia. Kertokaa missä te pitäisitte.
Kitooos :)
+ Kommentoi (0 kpl)Kiitos ja kumarrus....
keskiviikko, 9. tammikuuta 2008
Kaikille jotka olivat kärsivällisiä suhteeni. Olin hidas tajuamaan että saa käyttää vain yhtä päiväkirjaa, mutta nyt kun sen tajusin, en tee samaa virhettä uudestaan.
Mai-lee, en soita sinulle, kiitos silti tarjouksesta.
Hyvää lumekasta talvea kaikille!
+ Kommentoi (3 kpl)
[riviä: 17kpl, [kt] sivu: 1,2 >>   >|]
auli
Tampere , Suomi
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2011
5 (1 kpl)
4 (2 kpl)
3 (2 kpl)

2009
4 (1 kpl)

2008
12 (3 kpl)
11 (3 kpl)
10 (1 kpl)
1 (10 kpl)
Kuvagalleria ->>