Kyllikin piha ja puutarha
Vuosien jälkeen innostuin taas puutarhanhoidosta. Pihani on villi ja vapaa. Roinaa ja rikkaruohoa joka paikassa. Kasvihuone rehottaa kainaloihin asti heinää, joka on salakavalasti luikerrellut sisään. Huone on täynnä kaikkea rojua, josta meinasin päästä eroon.


Aurinko, parasta terapiaa! perjantai, 28. maaliskuuta 2008
Fasaanikukko viimekeväältä
Fasaanikukko viimekeväältä


On se sitten kumma, että parin lumipyryisen päivän jälkeen auringon valo saa mielen hilpeäksi. Piti vaan maitokaupasta ostaa maitoa ja leipää... Mukaan tarttui avomaankurkkusiemenpussi ja silpoydinherneitä pussi.

Yritin oikein tosissani kiertää sen siemenpussukkatelineen, mutta sitten yksi täti oli käytävällä silleen, että mun oli pakko mennä sinne hyllylle. Hieman vaan kurkkailin... Monta ihanaa juttua jätin ostamatta. Lueskelin, että ehtivät kasvaa ilman taimikasvatusta.

Makuhuoneen kulmaikkunan valossa kylvökseni ovat näyttäneet kasvun iloa. Suihkuttelen hentoja taimia ja hyräilen ittekseni. Ukkokulta huutelee väliin, että "Mitä?" No ei mitään... vastailen ja sumuttelen. Toivottavasti ei mätäne liialliseen sumutteluun nuo minun pienet taimet.

Kulmaikkunalle olen viritellyt perinnepitsiverhon. Suojaa taimikasvatusviritelmää liialta paahteelta. Puiset sälekaihtimet ovat vedetty ääriylös ja tuntui, että säleet vaan kiristeli palkeitaan. Eivät tykänneet. Minä tykkäsin. Pahuksen pölyisiä koko puukaihtimet. Pesen sit kun taimet pääsevät ulos.

Pihapiirissä on jäniksenjälkiä. Olisi kivaa nähdä myös pupujusseja. Meillä on niin fiksuja nuo töpöhännät, että ovat ymmärtäneet jättää puutarhan omppupuut ym. rauhaan.

Fasaanikukkoa ei ole näkynyt muutamaan päivään. Liikuskeli ennen lumipyryä tuossa pellolla. Liekkö hautautunut lumeen tai sitten mennyt vikittelemään mammalintuja. Kyllä se sieltä vielä tulee iloksemme keikuttelemaan koreaa pyrstöään.

+ Kommentoi (1 kpl)Lohtakalaa valmiina tiistai, 25. maaliskuuta 2008
kuva


Nam! Maistuisi varmaan teillekin...

+ Kommentoi (2 kpl)Kodasta sisäkuva tiistai, 25. maaliskuuta 2008
kuva


Tässä kalansavustuspönttö...
+ Kommentoi (0 kpl)Lapinkota Hämeessä tiistai, 25. maaliskuuta 2008
kuva


Vuodenvaihteessa pystytettiin kota alapihalle. Ukkokulta halusi tänään savustaa lohta ja sit vaan tulet kotaan ja savustuspönttö esille.

+ Kommentoi (0 kpl)tiistai, 25. maaliskuuta 2008

+ Kommentoi (0 kpl)Osaisinkohan siirtää kuvia tänne? tiistai, 25. maaliskuuta 2008
kuva


Rohkeasti ryhdyn toimeen ja kokeilen... Onnistuin sittenkin. Kuvassa on todella vanha kottikärry vuodelta yksi tai kaksi. Ruosteisena se on mielestäni kaikkein kaunein.

+ Kommentoi (0 kpl)Nytkö ne jo iti? sunnuntai, 23. maaliskuuta 2008
Perjantaina kylvämäni samettikukat nostivat jo nyt sunnuntaiaamuna päätään. Näinkö pian ne pullahtivat mullasta. Kylvöastia oli leivinuunin vieressä "puuhellan" päällä ja kaiketi lämmin kirvoitti pienet alut näkyviin.

Voi miten ihanaa. Vuosiin en ole itse kylvänyt mitään ja nyt sitten... Otin mieheltäni salassa muutaman tanssiaskeleen ja hymyni on korvasta korvaan.
+ Kommentoi (1 kpl)Ekat kylvökset sunnuntai, 23. maaliskuuta 2008
Pitkäperjantaina ( 21.3.08) aloitin kylvöhommat. Mullan hellään syleilyyn menivät...

Tomaatti, Toscana (Tanskanvienti)
Paprika, Californian Wonder

Ryhmäsamettikukka, Tagetes patula nana mahogany red
Ahkeraliisa, seos, Impatiens walleriana
Hopeavillakko, Senecio bicolor Silverzwerg
Peikonkakkara, Mauranthemum paludosum
Tarhapetunia, seos, Petunia hybr.

Kääpiötuoksuherneen kylvän parin viikon kuluttua.

+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 8kpl, [kt] sivu: 1]
Kyllikki
Yrittää pysyä pinnalla...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2008
3 (8 kpl)