mai-leen tarinointia kateviljelystä/ehkä myöhemmin muustakin
*tallenna* aiheutti errorin. - pujon ja kristan vaikeuksia seuratessani tulin tarkistaneeksi: enää ei aiheudu erroria vaan tuo heille tutuksi tullut *otsikko - tyhjää - kommenttiloota* - loppuosaa ingressistä ei tarvitse vaihtaa:-) ihan omatekemä virhe. ei kiusaa enää kun tietää ja osaa välttää...


eipäs-juupas talvi IV
maanantai, 24. joulukuuta 2007
joulusaunan lämpiämistä odotellessa kommentteihin vastausta: semmoisilla siemenillä, jotka tarvitsevat kylmäkäsittelyn ja aleksandralla, joka on _talvi_valkosipuli ei ole mitään hätää: niissä on sisäänrakennettuna ohje, ettei pienestä pidä hötkyillä. osaavat ne odotella järkevinä kevään tuloa. ihan niin kuin tulppaanit ja narsissitkin:_) - samasta asiasta jutustelin jo tuolla zilga I:n ps:ssä. - viisaista kirjoista aikoinaan luin, että kasvien ja siementen talvihorros alkaa purkautua joskus helmikuulla. jos silloinkin vielä eletään eipäs-vaihetta pitääkin jo sitten olla huolissaan. - porkkanaa, tilliä tai kaksivuotisia kukkkia, niin kuin minulla ”männä” syksynä salkoruusuja (taimettuivat jo syksyllä ja se oli niiden lorun loppu), pitää eipäs-talvena murehtia. hiekkaan kylvetyn porkkanan, ja kantapään kautta opittuna tillinkin, jätän syksyllä kattamatta. niiden kohdalla maa sitten onkin jäässä. eivät innostu ainakaan vielä itämään...
samalta vaikuttaa: vuosi sitten ulkoistin joulupäivän lounaan ja söimme ulkona; tänä vuonna ei taida onnistua, kun auringonpaisteen sijasta povaavat sadetta, ei lämpiä parveke semmoisilla ilmoilla.
kiitos nuu toivotuksesta ja joulua sinulle ja kaikille muillekin:_)
ps operan uusin versio on nyt 9.25…
+ Kommentoi (0 kpl)eipäs-juupas talvi III
torstai, 20. joulukuuta 2007
jatkokertomushan tästä näköjään tulee tänäkin talvena ainakin pk-seudulla. ihan tarkistin pitkän metallipiikin kanssa - ei ole katettu maa jäässä vieläkään. turhan aikaisessa olin taas sekä suojausten levityksen että syyskylvöjen kanssa. toivottavasti "turha" ei muutu "liiaksi". sen puoleen kyllä hyvä, että madot edelleen jatkavat hyviä tekojaan.
mökissä talvehtiville tämä on kamalaa aikaa. vielä ovat pelakuut ja muut kohtuullisessa kunnossa, mutta pari kuukautta joutuvat edelleen sinnittelemään lähes täydessä pimeydessä. kun ei ole lunta maassa, on hämäryys synkeä jopa aivan ikkunan edessäkin. eikä pienen ikkunan eteen edes saa mahtumaan kaikkea, vaikka kahteen kerrokseen ruukkuja ja vateja ahtaakin.
normaalisti - tai ainakin ennen vanhaan - tähän aikaan vuodesta sai lopettaa vajan lattialle aseteltuun hiiribaariin tarjoilun, mutta plussan puolella pysyttelevä lämpötila pitää huolen, että myyriä/hiiriä riittää - lautanen oli edelleen syötynä tyhjäksi.
kaikkein kamalinta nähtävää olivat nurmikolla iloisessa kasvussa olevat voikukat.
vaikka henkilökohtaisesti kammoksunkin talven mukaanaan tuomaa liukasta keliä ja pientäkin pakkasta, niin puutarhailijalle nämä lämpenevät säät ja eipäs-talvet tuovat yhden positiivisen asian vastapainoksi todella monta negatiivista. luulen, vaikka en näkemään pystykään, että kaikenlaisten öttimönkiäisten jälkikasvullakin on näillä ilmoilla perin hyvät olot odotella ensi kevättä ja tihutöiden alkamisaikaa:_(
+ Kommentoi (2 kpl)eipäs-juupas talvi II
tiistai, 11. joulukuuta 2007
vahvasti ollaan taas eipäs-version puolella:-)
valtsu 9.12. jutussaan muistutti, että tilli itää jo kahdessa asteessa. onneksi minulla on olemassa luettelo, jossa on listattuna, missä lämpötilassa mikäkin taimettuu ja kuinkakin nopeasti. viidessä asteessa tilli tarvitsee 29 vrk ja porkkana 51 vrk. jos nyt pakastuu nopeasti saatan selvitä ilman uusintakylvöjä keväällä.
köynnöskuusama ja -hortensia sen sijaan ihan varmasti ottavat siipeensä tänä talvena; molemmissa oli isot hiirenkorvat.
positiivista on, että katteen alla sulassa maassa "laiskan lapiot" edelleen tekevät omaa hyödyllistä työtään. heinäsilppukate häviää vauhdilla maanparannukseksi ja lannoitteeksi.
aamun lehti kertoi, että vantaanjoki on sunnuntain aikana tulvinut pelloille ja pihoille sekä ylä- että alajuoksulla. kävin senkin tilanteen tarkistamassa, ja meidän kohdalla oli vielä kohtuu hyvin pysytellyt penkkojensa välissä. avo-ojat eivät kyllä paljon enää vettä pelloilta pois vieneet, virtaama pikemminkin kylälle päin.
sen verran tänään näkyi vanhaa taivasta, että aurinko iltapäivällä vähän aikaa paistoi. niinpä parvekkeella olikin +15°C, kun takaisin kotiin ehdin.
ps "Microsoft julkaisee tiistaina 11. joulukuuta seitsemän tietoturvapäivitystä, joista kolme korjaa Microsoftin mukaan korkeimmalta vakavuusluokitukseltaan kriittisen haavoittuvuuden."
+ Kommentoi (0 kpl)zilga II
sunnuntai, 9. joulukuuta 2007
parvekkeen zilga odotteli tähän asti:-) sen verran pilvet rakoilivat yhdeltä reunaltaan, vaikka toisella puolen vieläkin satoi, että uskalsin ottaa sekatöörit käteen. kun lukulasit olivat silmillä, näin leikata köynnöksen ihan hienosti ja siististi. samalla lailla kuin viime syksynä, otin muutaman risun sisälle vesipurkkiin juurtumaan. edelliset ainakin tekivät juuret ja aloittivat versojen kasvatuksenkin, mutta minä sitten silppusin ne biojäteämpäriin, kun mökillä turve/hiekkaseokseen tökätyt risut kertoivat, että elossa ollaan ja kasvaakin tahdotaan. - ylituotantoa meinasi niidenkin kanssa tulla, kun naapurin herra peruikin tilauksensa; ei kuulemma jaksaisi hoitaa kuitenkaan.
parvekkeella on vasta kahtena yönä ollut vähän verran pakkasta. ruukun ja zilgan kieputtaminen kuplamuoviin jää tuonnemmaksi.
leikkasin samalla vielä ihan vihreinä säilyneet kelloköynnöksetkin. - niistä otetut pistokkaat kasvattavat juuria tuossa vieressä kaapin päällä. ja ihan ensimmäisethän vein jo mökille ja ruukutin siellä. en poistanut juurakoita, vaan jätin ne muratin kaveriksi. jos hyvin käy, aloittavat uuden kasvun keväällä. kuplamuovilla aion niidenkin olemista turvata.
+ Kommentoi (0 kpl)!!!!!
keskiviikko, 5. joulukuuta 2007
ei yhtään mitään tähdellistä asiaa. ajattelin vain kokeilla tuota ylläpidon antamaa vinkkiä.
sen verran voisi tietenkin mieltään purkaa, että taas alkoi vanhan rouvan inhokkikeli. hgin virallinen ensi lumi satoi 2.12. ja sen mukana tulivat liukkaat kadut. sai varata aikaa ja olla tarkkana, kun tassutteli hammaslääkäriin naapurikylälle:_)
7.12. ps ihan turhaan nurisin. aikaisin eilen aamulla alkanut ja vielä jatkuva sade on tehnyt kadut vallan kulkukelpoisiksi. ennusteet lupaavat, että seuraavina viitenä vuorokautena yötkin pysyttelevät plussan puolella.
+ Kommentoi (0 kpl)tietoturvaa V
lauantai, 1. joulukuuta 2007
firefoxin uusin versio on nyt 2.0.0.11.
cert.fi:n tiedote asiasta julkaistiin 3.12.2007, kello 9.26. 10-versiokin pitää sisällään korjaukset. varminta kuitenkin ottaa kaikki uudet järjestyksessä. jos hyppää x:stä x+johonkin, päivitysvirheiden mahdollisuus on suuri. väittävät tietäjät mozillan palstoilla:_)
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 6kpl, [kt] sivu: 1]
mai-lee
hki/vantaa, Ib/II ,
”ei elämästä selviä hengissä…
- blogi -
tvs:n kuvan vaihdoin jo aikapäiviä sitten, mutta en tätä tekstiä näköjään:-) tuossa avatar-kuvassa on neljä tärkeintä: katettu kasvimaa, valmis kompostimulta, muhimassa oleva komposti (piilossa) ja biolan-kompostori, johon uutta kerääntyy... vaihto taisi onnistua? uusikin vaihto onnistui:-)
 
Arkisto:
2017
4 (1 kpl)

2016
1 (1 kpl)

2015
12 (1 kpl)
10 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (1 kpl)

2014
6 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (2 kpl)
1 (1 kpl)

2013
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (2 kpl)
9 (2 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
5 (4 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
1 (3 kpl)

2012
12 (1 kpl)
11 (2 kpl)
10 (2 kpl)
9 (1 kpl)
8 (1 kpl)
7 (1 kpl)
6 (2 kpl)
5 (4 kpl)
4 (5 kpl)
3 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (4 kpl)
11 (1 kpl)
10 (4 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
6 (1 kpl)
5 (6 kpl)
4 (5 kpl)
3 (4 kpl)
2 (3 kpl)
1 (1 kpl)

2010
12 (2 kpl)
11 (3 kpl)
10 (5 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (3 kpl)
6 (3 kpl)
5 (6 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2009
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (9 kpl)
9 (2 kpl)
8 (3 kpl)
7 (5 kpl)
6 (5 kpl)
5 (5 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (3 kpl)
1 (2 kpl)

2008
12 (1 kpl)
11 (3 kpl)
10 (2 kpl)
9 (6 kpl)
8 (1 kpl)
7 (3 kpl)
6 (6 kpl)
5 (6 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
2 (4 kpl)
1 (2 kpl)

2007
12 (6 kpl)
11 (7 kpl)
10 (5 kpl)
9 (12 kpl)