mai-leen tarinointia kateviljelystä/ehkä myöhemmin muustakin
*tallenna* aiheutti errorin. - pujon ja kristan vaikeuksia seuratessani tulin tarkistaneeksi: enää ei aiheudu erroria vaan tuo heille tutuksi tullut *otsikko - tyhjää - kommenttiloota* - loppuosaa ingressistä ei tarvitse vaihtaa:-) ihan omatekemä virhe. ei kiusaa enää kun tietää ja osaa välttää...


lasitettu parveke XX
lauantai, 27. maaliskuuta 2010 klo: 12:00  , 13 C°


niin on harmaata - eikä lumikaan ole lässähtänyt (vrt jutustelu anitan kanssa eilen illalla) kuin sentin lisää - ettei asemalaituria näy ja me sentään ollaan rajanaapureita keskenämme.
parvekkeen kesäkuntoon laittamisella ajattelin huijata kevättä tulevammaksi. mööbleeraukset tein, kynttilälyhdyt laitoin kesätalteen. viime kesän persiljan ja paprikan juurakot nostelin pois ruukusta biojäteämpäriin, ei niistä muuhun ollut. lannoitin jäljelle jääneen mullan kananpeellä, kastelin kaikki ruukut (kuusi kannullista vettä tarvittiin kasteluun ja seitsemäs kannullinen vielä valmiiksi parvekkeelle. enää ei tarvitte pelätä, että yöpakkaset halkaisisivat kannun. onneksi matka kylpyhuoneesta parvekkeelle on lyhyt:-)) ja lopulta peittelin lämmittystä tarvitsevat mustilla jätesäkeillä. pavuille ja tomaatille ja kurkuille ja kurpitsalle (sille jormalle) muhii nyt sitten lämpimät ja ravinteikkaat pedit. lopullisen ruukkujen täytön teen vahvalla lannoitetulla mullalla vasta istutuksen yhteydessä.
kovin on myöhässä mutta vihdoin olivat scillan piipat nostaneet nokkansa.
muratin peiton jätin vielä roikkumaan pylvään ympärille. pahasti tuntuu, että muratista joutuu leikkelemään pitkiä versoja pois. kahisevat lehdet niin kuivan oloisesti lakanan alla. odottelen kuitenkin vappuun asti, josko kastelu auttaisi.
otin riskin, kun kerran varaa oli: siemenketjusta olin ottanut viisi ruotiartisokan siementä (kurpitsa10:ltä lähtöisin luulisin. kiitokset hänelle) ja niistä iti neljä. haarukalla rouhaisin niistä nyt yhden ja istutin ison lootan nurkalle. siellä se raukka nyt värjöttelee ansariksi kumotun olutmukin alla - *ans kattoo sit*
+ Kommentoi (0 kpl)kevät IX
maanantai, 22. maaliskuuta 2010
vähän hirvittää otsikoida tämä juttu kevääksi (saisi edes pienillä fonteilla varovaisesti kirjoitetuksi tuon:-)) mutta silläkin uhalla, että manaan takatalvea tulevaksi niin rohkaisen mieleni. - aivan upea päivä, lämmintä ja aurinkoa, kylätien pinta oli paikoin sulanut paljaaksi, sillä aikaa kun mökillä viivyin. pihalla on yli puolimetriä lunta mutta sisällä jo aivan kevät.
I kylvöpäivä oli nyt sitten mökilläkin (päivitän kohta taas kylvöaikataulu III:n) - tarkistus varmisti, että kaikki mummonpelakuut ja molemmat vähän fiinimmätkin ovat hengissä. samoin sinisarja, pasuuna, ananaskirsikat, kelloköynnökset, verenpisara, muratit ja keijunmekko. - zilgoista 2/3 ja villiviineistä 4/6 työntävät hiirenkorvia esiin. - paasunasta pätkäisin kaksi kapulaa ruukkuun ja keijunmekosta otin neljä pistokasta.
ruostekukat oli korkea aika ruukuttaa uudelleen. penkin alla sanomalehtikäärössään olivat aloittaneet kasvunsa. samaa vauhtia ruukutin sitten uusiksi kaksi mirabilistakin.
ystävä/naapuri muuten lupasi hiihtimiensä kanssa tehdä minulle polun tieltä kuistille. seuraavalla kerralla on sitten jo huomattavasti helpompi päästä perille:-)
puolentoista viikon päästä meillä pitäisi alkaa kesäkausi, mutta pahasti siltä näyttää, ettei kukaan kyllä jaksa paarustaa umpihangessa pääsiäissaunaan, vaikka sauna lämmitetäänkin. minä en ainakaan aio nostaa mökin lämpöä vielä pitkään aikaan yhtään yli sen +15°C, jonka tänään käänsin patterit pyytämään.
+ Kommentoi (1 kpl)(eipäs-)juupas talvi XII
tiistai, 2. maaliskuuta 2010
piti käydä "varastoon" mökillä tänään ennen klo 18oo:-) - juu ja tunnustan, kävin minä tullessani ruokakaupassakin.
mitään entiian peluuta ei nyt kyllä tarvitse pelata; ihan on oikea talvi vieläkin. lumet olivat vähän painuneet ja tiivistyneet, mutta silti tuntui paljon vaikeammalta kuistille kahluu kuin edellisillä käynneillä. muutaman kerran humpsahti oikein pohjia myöten ja piti halata puita ja puskia, ettei olisi kaatunut. valkoinen toppatakki odottaa pesukoneeseen pääsyä nyt sitten:-)
pahat asiat ensin: oravan peijakas oli onnistunut järsimään lopulta muovisen lintulaudan ihan rikki. nurinperin käännetyn saavin päälle laitoin auringonkukkaa. ei ollenkaan hyvä, mutta pakko välttää tämän kevään. toiveissa on mittatilaustyönä rakennettava iso oravankestävä ruokinta-automaatti. toimitus *ennen ensi talven lumisateita*, jos mahdollista. - hyvä/paha yhdessä: peltikatolta olivat lumet tulleet alas. ei tarvitse kantaa huolta mökkikaton kestävyydestä. paha puoli oli se, että koko 60+ senttinen määrä oli tullut ilmeisesti kerralla ja vauhdilla. tavallisina talvina lumi on sievästi pudonnut polulle seinän viereen eikä ole saanut aikaan pahojaan. nyt vauhdilla tullut massa oli toista metriä seinästä suoraan norjanangervoaidan päällä. aita ja sen tukipuut varmaankin ihan lytyssä. kinosten alta ei pystynyt näkemään. keväällä on voimasaksille ja hakettimelle käyttöä todella paljon.
hyvä asia oli, ettei hiiribaaria tarvinnut täyttää, entisetkin jyväset syömättä. olisiko niitä kohdannut sukupuutto?
kaikki mökissä talvi"teloitettuna" olevat ovat hengissä vaikkakaan eivät erikoisen hehkeinä. - zilgoista ja villiviineistä ei tosin voi olla ihan varma, kun silmut ovat kiinni vieläkin.
ulkona oli niin tosi talvista, että minun puolestani sai jäädä talviseksi vielä mökissä sisälläkin. en kääntänyt pattereita isommalle. edelleen pyytävät vain normaalia talven peruslämpöä toinen +5°C ja toinen +8°C. kahdeksan astetta mökissä olikin lämmintä ja avokuistille jäi +4°C, kun lähdin kahlaamaan takaisin bussipysäkille päin.
reppuun pakkasin karkkipurkin ja ja kuusi pientä pyöreätä muoviruukkua. (kylvöohjehan taisi neuvoa, että purkien pitää olla ehdottomasti pyöreitä:-)) turvetta ja hiekka olisin ottanut kylvöalustaksi mutta vain hiekka oli sulaa (on mökissä penkin alla jemmassa). turve kuistilla oli aivan yhtenä jäämöykkynä saavissaan. aina se sen verran syksyn kosteutta imee itseensä, että jäätyy. olisi se jo tähän mennessä pitänyt oppia muistamaan. kylvöihin pitää ostaa kaupasta pussukallinen multaa. ehtii vielä, kun on pari viikkoa siihen I kylvöpäivääni...
edit1 4.3.2010 - isännöitsijältä tuli kirje, jossa sanottiin, ettei olisi pahitteeksi käydä päiväseltään kylällä katsomassa, onko katto vielä ehjä. lunta kun on tullut sen verran:-) kokouskin ehtii pitkästä aikaa ajoissa (huhtikuun lopulla) eikä vasta joskus toukokuussa niin kuin monena vuonna on ollut. uusi luuta lakaisee oikein hyvin ja tehokkaasti. lokakuun alussa vaihdoimme isännöitsijätoimiston toiseen.
edit2 15.3.2010 - moonriver, tämmöistä tilannettako tarkoitat? muuttamistahan lisääminenkin on, eikös?
+ Kommentoi (2 kpl)
[riviä: 3kpl, [kt] sivu: 1]
mai-lee
hki/vantaa, Ib/II ,
”ei elämästä selviä hengissä…
- blogi -
tvs:n kuvan vaihdoin jo aikapäiviä sitten, mutta en tätä tekstiä näköjään:-) tuossa avatar-kuvassa on neljä tärkeintä: katettu kasvimaa, valmis kompostimulta, muhimassa oleva komposti (piilossa) ja biolan-kompostori, johon uutta kerääntyy... vaihto taisi onnistua? uusikin vaihto onnistui:-)
 
Arkisto:
2017
4 (1 kpl)

2016
1 (1 kpl)

2015
12 (1 kpl)
10 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (1 kpl)

2014
6 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (2 kpl)
1 (1 kpl)

2013
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (2 kpl)
9 (2 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
5 (4 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
1 (3 kpl)

2012
12 (1 kpl)
11 (2 kpl)
10 (2 kpl)
9 (1 kpl)
8 (1 kpl)
7 (1 kpl)
6 (2 kpl)
5 (4 kpl)
4 (5 kpl)
3 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (4 kpl)
11 (1 kpl)
10 (4 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
6 (1 kpl)
5 (6 kpl)
4 (5 kpl)
3 (4 kpl)
2 (3 kpl)
1 (1 kpl)

2010
12 (2 kpl)
11 (3 kpl)
10 (5 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (3 kpl)
6 (3 kpl)
5 (6 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2009
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (9 kpl)
9 (2 kpl)
8 (3 kpl)
7 (5 kpl)
6 (5 kpl)
5 (5 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (3 kpl)
1 (2 kpl)

2008
12 (1 kpl)
11 (3 kpl)
10 (2 kpl)
9 (6 kpl)
8 (1 kpl)
7 (3 kpl)
6 (6 kpl)
5 (6 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
2 (4 kpl)
1 (2 kpl)

2007
12 (6 kpl)
11 (7 kpl)
10 (5 kpl)
9 (12 kpl)