mai-leen tarinointia kateviljelystä/ehkä myöhemmin muustakin
*tallenna* aiheutti errorin. - pujon ja kristan vaikeuksia seuratessani tulin tarkistaneeksi: enää ei aiheudu erroria vaan tuo heille tutuksi tullut *otsikko - tyhjää - kommenttiloota* - loppuosaa ingressistä ei tarvitse vaihtaa:-) ihan omatekemä virhe. ei kiusaa enää kun tietää ja osaa välttää...


joku syy b (editoitu x 2)
maanantai, 28. maaliskuuta 2011
...onneksi olen oppinut tietämään, mikä on se syy, ettei juttu tallennu blogiin. kaksi temppua tiedän, millä asia korjaantuu. paitsi, että jos teen tästä hukkuun jäävästä jutusta kommentin tuohon a-versioon, jää vain yksi temppu käytettäväksi.
ps - molemmat on tehty kotikoneella muutaman minuutin välein
edit1 - pitääpä katsoa, minkälaista ''''tilannetta" tarkoitat... vasemmalla yksinkertainen hipsu, oikealla tupla. editoin hetken päästä toisen kerran niin nähdään kuinka käy.
edit2 - totta, heittomerkki = yksinkertainen hipsu tuplaantuu heti ts on sama tilanne kuin keskustelujen puolella varsinaisessa lisäyslootassa. mielestäni on ff:n ominaisuus niin kuin copy/paste, joka ei toimi ilman ff:n tuunausta. - molemmat "ongelmat" pystyy kiertämään: copy/pasten vastaavilla näppäinkomennoilla ja heittomerkin erikoismerkillä - ´näin´ (toivottavasti nyt pysyy yksinkertaisena:-))
+ Kommentoi (3 kpl)
maanantai, 28. maaliskuuta 2011

+ Kommentoi (1 kpl)lasitettu parveke XXVIII
sunnuntai, 20. maaliskuuta 2011
pilvistä huolimatta parvekkeella oli tänäänkin ihan t-paitakeli. viime viikon lauantaista lähtien yötkin ovat siellä olleet plussalla. (vain kahdeksana yönä tässä kuussa pakkasta ja minimi -2.5°C.) on se kevät tulossa. eilen satanut lumikin suli heti tänään pois ja taisi viedä vanhaakin lunta mennessään.
jonkin aikaa ovat isot istutusruukut olleet jo verhoiltuna mustalla muovilla; ehtivät lämmetä kunnolla tomaatteja, kurkkuja, basilikaa ja persiljaa varten. voi sinne muutakin mennä. ananaskirsikka ainakin, jos molemmat talvetut pysyvät hengissä ihan loppuun asti. toisen niistä tuon sitten tänne kotiin.
zilga- ja murattiruukut ovat vielä kuplamuovikääreissään ja muratinversojen varjostajana pussilakana. multa ruukuissa on sulanut ja saanut jo pari kertaa vähän vettäkin.
parvekkeen lämmössä ruukutin tänään tuoksulehtikaktuksen pistokkaat (pitäkää rouvat sormet ristissä, että onnistuvat) ja valkosipuliyrtti sai uuden mullan - nyt haisuavat kädet vielä pesunkin jälkeen. siinä ne minun kevään tähän astiset "kylvöni" ovat. paitsi ne pakolliset kaksi hevoskastanjaa, jotka alkoivat kasvattaa juurta ja joista toisessa on isot ensimmäiset lehdet valmiina ja toisessakin pienet hiirenkorvat ja kurpan lähettämät ruusuliisat ja tomaatin taimi. ainakin vielä ovat kuosissaan...
omaan tahtiini kun kylvän eikä mikään tai kukaan hoputa, ovat ens kylvöpäivä mökillä 4.4.2011 ja sitten "huomenna" kotona. - kotona käytän kylvölauttaa, mökillä ihan tavallista multaan piilotusta, kun siellä en voi olla kyttäämässä, milloin alkavat kasvattaa sirkkajuurtaan. mökillä ovat kylvöpurkit olleet valmiina ja syksystä asti ja niin kuin ed jutussa ennakoin, täyttelin kylvöpurkit kotona parvekkeen pöydän viekossa viime torstaina. ovat lämmittelleet siitä asti kylpyhuoneen lattialla...


+ Kommentoi (0 kpl)(eipäs-)juupas talvi XIV
keskiviikko, 16. maaliskuuta 2011
tämä ensin heksulle (saa muutkin lukea), kun kommentointi taas piiputtaa (taitaa olla ihan oma moka)->
luoja teitä siitä varjelkoon:-)
ylläpito, joka moderaattorintähtöset aikoinaan laittoi kysymättä minulta mitään, ymmärsi/tunnusti lopulta erehdyksensä (viisi kirjettä vain jouduin kirjoittamaan:-)). itse otin kohtaloni silloin kokemuksena, joka opetti. uusintaan en missään tapauksessa suostu. varsinkin, kun tässä vuosien saatossa on erinomaisen hyvin selvinnyt, etteivät tuumamme ole yhteneväisiä. - tämmöisenä takapiru-pahana-akkana on oikein hauska olla.
jos "vastaavalla hommalla" tarkoitat esim aamuista neuvontaa papyruskaislikkoon, niin mihinkäs vanha tavoistaan pääsee; tein vastaavaa työtä ihan palkan eteen - eläkettä maksetaan vieläkin - yli 30 vuotta:-)

vaikka allakka väittää, että kevättä on, niin kyllä mökillä oli ihan juupas-talvi edelleen. meno oli sutjakkaa, kun hanki kantoi minunkin painoiseni eukon aamusella. kun lunta on yli 70 senttiä niin arvata saattaa, että sitten iltapäivällä pois päin tullessa "sukelsinkin" kohtuu syvään.
aloitetaan raportti teloituksista - 2/5 tuoksupelargonista on menehtynyt, datura, paprika (molemmat syksyllä jo) ja chili, 2/4 ananaskirsikasta ja pari talvea jo sinnitellyt enkelipelargoni vainaita. kirpasevat mutta harvinaisen vähällä taisin päästä.
mökkiin mennessä näky oli kyllä tavanomaisen karmea: ensin tuntuu aina, että pelkkää raatoa pöydän pinnat täynnä, mutta kun hetken on käyttänyt saksia niin parantuuhan se näky.
kotipelakuista kaikki 15 kpl ovat kunnossa, ne jäljelle jääneet kolme tuoksupielikkiä myös (candy dancerista otin pistokkaan, kun latvaa täytyi lyhentää), seitsemän nimellistä pelargonia voivat oikeinkin hyvin ja ne kaksi syksyllä kylän kompostialueelta dyykkaamani, joista en tiedä mitä ovat ja jotka juuripaakkuinen vain lättäsin dynoon, kastelin ja jätin odottamaan kevään ruukutusta, voivat oikein oikein hyvin.
kaikki kolme pasuunaa ja jäljellä olevat ananaskirsikat ovat kasvussa, muratti samoin. kaktukset, maatiaisamaryllikset ja sinisarja olla möllöttävät. ihmekukan herättelemistä kevääseen en vielä aloittanut; omia aikojaankin se tahtoo alkaa niin aikaisin, että ovesta ulos vienti on taas tuskaa. ruostekukkiakaan en kurkannut; oleilevat paperikassissa pöydän alla.
yleisen rapsuttelun ja leikkuun jälkeen kastelin kaikki ruukut. ensi kerralla voikin antaa sitten jo lannoitekastelun ja ehkä ottaa pelargoneista pistokkaat. jos vaan raskin nostaa mökin lämpötilaa edes 15°C:een. harmittaa, että unohdin katsoa lähteissäni paljonko lämmintä jäi kuistille.
kiikkustuolissa tupakkataukoa pitäessäni katselin naapurin pihalla touhuavia hra ja rva rusakkoa. kovasti tuntuu siltä, että ensi kesänäkin on taas sekä minulla että muutamalla naapurilla ihan ikioma pihapupu:-)
vihdoinkin otin reppuun mukaani kylvömultaa. jos huomennakin on yhtä kaunista ja lämmintä, voin mainiosti täytellä kylvöpurnut parvekkeella. siellä pöydän vieressä on huomattavasti ergonomisempi työasento kuin kylpyhuoneen lattialla nököttäen...
ps - iloisin asia ihan unohtui: 3/6 zilgan risusta on pullistanut silmunsa:-)
+ Kommentoi (4 kpl)
[riviä: 4kpl, [kt] sivu: 1]
mai-lee
hki/vantaa, Ib/II ,
”ei elämästä selviä hengissä…
- blogi -
tvs:n kuvan vaihdoin jo aikapäiviä sitten, mutta en tätä tekstiä näköjään:-) tuossa avatar-kuvassa on neljä tärkeintä: katettu kasvimaa, valmis kompostimulta, muhimassa oleva komposti (piilossa) ja biolan-kompostori, johon uutta kerääntyy... vaihto taisi onnistua? uusikin vaihto onnistui:-)
 
Arkisto:
2017
4 (1 kpl)

2016
1 (1 kpl)

2015
12 (1 kpl)
10 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (1 kpl)

2014
6 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (2 kpl)
1 (1 kpl)

2013
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (2 kpl)
9 (2 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
5 (4 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
1 (3 kpl)

2012
12 (1 kpl)
11 (2 kpl)
10 (2 kpl)
9 (1 kpl)
8 (1 kpl)
7 (1 kpl)
6 (2 kpl)
5 (4 kpl)
4 (5 kpl)
3 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (4 kpl)
11 (1 kpl)
10 (4 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
6 (1 kpl)
5 (6 kpl)
4 (5 kpl)
3 (4 kpl)
2 (3 kpl)
1 (1 kpl)

2010
12 (2 kpl)
11 (3 kpl)
10 (5 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (3 kpl)
6 (3 kpl)
5 (6 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2009
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (9 kpl)
9 (2 kpl)
8 (3 kpl)
7 (5 kpl)
6 (5 kpl)
5 (5 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (3 kpl)
1 (2 kpl)

2008
12 (1 kpl)
11 (3 kpl)
10 (2 kpl)
9 (6 kpl)
8 (1 kpl)
7 (3 kpl)
6 (6 kpl)
5 (6 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
2 (4 kpl)
1 (2 kpl)

2007
12 (6 kpl)
11 (7 kpl)
10 (5 kpl)
9 (12 kpl)