mai-leen tarinointia kateviljelystä/ehkä myöhemmin muustakin
*tallenna* aiheutti errorin. - pujon ja kristan vaikeuksia seuratessani tulin tarkistaneeksi: enää ei aiheudu erroria vaan tuo heille tutuksi tullut *otsikko - tyhjää - kommenttiloota* - loppuosaa ingressistä ei tarvitse vaihtaa:-) ihan omatekemä virhe. ei kiusaa enää kun tietää ja osaa välttää...


kylvöaikataulu VI (editoitu x 12 ja loppu samalla:-))
tiistai, 5. huhtikuuta 2011
nyt se sitten alkoi:-) allakan mukaan, koska sää on kyllä vieläkin semmoinen, ettei kevättä oikein osaa kuvitella. lunta on edelleen tasan puoli metriä, aurinkoa ei ole näkynyt moneen päivään, paitsi, että alkoi paistaa juuri kun olin lähdössä kotiin. pakkasta ei onneksi enää ole ollut öisinkään (yöpakkasia kuitenkin vielä tulee varmasti, usein ja ankaria, sanokaa vanhan sanoneen)

I kylvöpäivä 5.4.2011 (mökillä)
purjo - 15.4. oli taimella -> 23.4. taimikaappiin kuistille
tomaatti (apelsin) - 23.4. oli taimella - koulin 24.4.
kiinanasteri - ei idä (1.5.)
kosmoskukka - 12.4. oli taimella -> 23.4. taimikaappiin kuistille
mustapäivänhattu - ei idä (1.5.)
incarvillea - taimella 23.4. -> suoraan taimikaappiin kuistille
basilika - 15.4. oli taimella -> 25.4. 1/3 purkki ystävälle -> 29.4. ruukutin 2 x 4 kpl (ylijäämät naapureille)
persilja - taimella 23.4. -> suoraan taimikaappiin kuistille
puna- ja keltajuurikas - 15.4. oli taimella -> 23.4. taimikaappiin kuistille
nuo laitoin purkkeihin ja peittelin hiekalla kylvökseni. toisen patterin väänsin pyytämään viittätoista ja toisen kymmentä astetta (sähkölasku tulee marraskuussa; murehdin sen suuruutta sitten vasta)
nyt iltasella "kylvän" vielä kotikylvöt ts laitan siemenet kylvölautalle.

I kylvöpäivä 5.4.2011 (kotona)
datura - 13.4. purkitettu 3 kpl - 18.4. taimella:-)
mustapäivänhattu - ei idä (1.5)
sinikatana - 12.4. purkitettu 3 kpl - 15.4. taimella:-)
paprika (big banana) - 13.4. purkitettu 3 kpl - 19.4. taimella:-)
chili (bolivian rainbow) - 11.4. purkitettu 4 kpl - 14.4. taimella:-)
tomaatti (koivusaari) - 8.4. purkitettu 3 kpl - 9.4. taimella:-)
tomaatti (ildi) - 7.4. purkitettu 6 kpl - 9.4. taimella:-)
tomaatti (tiny tim) - 7.4. purkitettu 6 kpl - 9.4. taimella:-)
sinietelänherneelle sain semmoiset ohjeet, että siemeniä pitää oikein liottaa lämpimässä vedessä. *ans kattoo ny* olen aina kaihtanut minkäänlaista liotusta, kun liian monta kertaa on lopputuloksena ollut mätäneminen. nyt kuitenkin rohkenin: työpöydällä lilluvat lasipurkissa.
mustaapäivänhattua on muuten tulossa syyskylvönä vauvalassa, mökillä mullassa ja vielä kylvölautalla. se on semmonen siemen, josta kurppa on sanonut, että on vaikea idätettävä. jos hänelle on vaikea, minun on otettava todella varman päälle
tähän juttuun laitan sitten tietoa kun itävät/saavat siirron lautalta multaan. (otsikkoon editoitu x)
ihan hirveän hyvältä ei mökillä näyttänyt: ananaskirsikat kituvat, kaksi talviteloitukselta välttynyttä tuoksupelargonia taitaa kuolla sittenkin. ilonaihe oli, että viime käynnillä purkitettu candy dancerin pistokas on vielä ainakin hengissä ja neljäskin zilga on lähtenyt kasvuun. syksyllä dyykatut pelargonit ruukutin, mirabilisruukun kastelin ja ruostekukan sipulit setvin paperikassista pöydän alta viiteen ruukkuun ja siemenperunat nostin pimeydestä pöydän päälle valoon (olivat mokomat aloittaneet itujensa kasvattamisen)
seuraava kylvöpäivä onkin sitten vapun jälkeen. ihan varma en ole mihin saan kurkut, kurpitsat, kaalit, salaatit ja maissit mahtumaan. autaisi jos näistä tämän päiväisistä osan saisi silloin kuistille taimikaappiin, mutta kovin huonolta näyttää...
ps - koffilaiseen pääsi se aamulla sirkkajuurtaan ojennellut hevoskastanjakin:-)
ps 13.4. - taitaa kurppa olla ihan oikeassa; ainoa, joka ei osoita itämisen merkkiäkään on mustapäivänhattu...
ps 25.4. - molemmat mirabiliksen "porkkanat" hengissä. ehtivät taaskin kasvaa liian isoiksi ennen ulos siirtoa:-(
4/5 ruostekukkaruukussa elämisen alkuja. - taimikaappiin sain siirretyksi yhden vadillisen ja kun melkein on liiankin lämmintä, kylvin salaatit suoraan ulos. parsa-, rooman- ja lehtisalaattia ja lisää vielä villirukolaa, vaikka näyttäisivät osa selviytyneen talvesta. seuraavan kylvöpäivän purkit mahtuvat kuin mahtuvatkin mökkiin.
ps 1.5. - listoihin päivitin tilanteen. siihen lisää, ettei sinietelänhernekään ole itänyt tähän päivään mennessä. roomansalaatti sitä vastoin oli:-)
symmetrian vuoksi seuraava kylvöaikat
+ Kommentoi (4 kpl)?????
sunnuntai, 3. huhtikuuta 2011
mitenkä se hietanen tuntemattomassa sanoikaan? nyt hämmästelen minä ihan kauhiast. kuinka voi olla kiellettyä lisätä kuva jossa "...oli koirieni kotisivun osoite ja se tulkittiin mainostamiseksi samalla sivustolla olevan muun sisällön johdosta."
onhan täysin luvallista lisätä avattareensa ja/tai profiiliinsa linkit kotisivuille, jotka ovat samalla ao:n firman myyntisivut.
eikä ilmeisesti olisi ihan näin paljon kauhiast hämmästyttänytkään, mutta kun juuri tänään on ollut jo tuntikausia näkösällä teksti-> "Myynnissä olis kohta omakotitalo Porvoon Ylikkeessä. Vuonna 1987 rakennettu 1,4 ha tontilla. Jos kiinnostaa ota yhteyttä."
ps 18.5.2011 - on se niin, että myydä saa mitä vaan, kunhan ei kotisivun osoitetta laita jutussa olevaan kuvaan:-) ainoa paikka, josta valvojat sen löytävät, on tuo rehellisesti framille laitettu; vähänkin "kätketty" niin ei semmoista ole olemassakaan...
+ Kommentoi (9 kpl)joku syy b (editoitu x 2)
maanantai, 28. maaliskuuta 2011
...onneksi olen oppinut tietämään, mikä on se syy, ettei juttu tallennu blogiin. kaksi temppua tiedän, millä asia korjaantuu. paitsi, että jos teen tästä hukkuun jäävästä jutusta kommentin tuohon a-versioon, jää vain yksi temppu käytettäväksi.
ps - molemmat on tehty kotikoneella muutaman minuutin välein
edit1 - pitääpä katsoa, minkälaista ''''tilannetta" tarkoitat... vasemmalla yksinkertainen hipsu, oikealla tupla. editoin hetken päästä toisen kerran niin nähdään kuinka käy.
edit2 - totta, heittomerkki = yksinkertainen hipsu tuplaantuu heti ts on sama tilanne kuin keskustelujen puolella varsinaisessa lisäyslootassa. mielestäni on ff:n ominaisuus niin kuin copy/paste, joka ei toimi ilman ff:n tuunausta. - molemmat "ongelmat" pystyy kiertämään: copy/pasten vastaavilla näppäinkomennoilla ja heittomerkin erikoismerkillä - ´näin´ (toivottavasti nyt pysyy yksinkertaisena:-))
+ Kommentoi (3 kpl)
maanantai, 28. maaliskuuta 2011

+ Kommentoi (1 kpl)lasitettu parveke XXVIII
sunnuntai, 20. maaliskuuta 2011
pilvistä huolimatta parvekkeella oli tänäänkin ihan t-paitakeli. viime viikon lauantaista lähtien yötkin ovat siellä olleet plussalla. (vain kahdeksana yönä tässä kuussa pakkasta ja minimi -2.5°C.) on se kevät tulossa. eilen satanut lumikin suli heti tänään pois ja taisi viedä vanhaakin lunta mennessään.
jonkin aikaa ovat isot istutusruukut olleet jo verhoiltuna mustalla muovilla; ehtivät lämmetä kunnolla tomaatteja, kurkkuja, basilikaa ja persiljaa varten. voi sinne muutakin mennä. ananaskirsikka ainakin, jos molemmat talvetut pysyvät hengissä ihan loppuun asti. toisen niistä tuon sitten tänne kotiin.
zilga- ja murattiruukut ovat vielä kuplamuovikääreissään ja muratinversojen varjostajana pussilakana. multa ruukuissa on sulanut ja saanut jo pari kertaa vähän vettäkin.
parvekkeen lämmössä ruukutin tänään tuoksulehtikaktuksen pistokkaat (pitäkää rouvat sormet ristissä, että onnistuvat) ja valkosipuliyrtti sai uuden mullan - nyt haisuavat kädet vielä pesunkin jälkeen. siinä ne minun kevään tähän astiset "kylvöni" ovat. paitsi ne pakolliset kaksi hevoskastanjaa, jotka alkoivat kasvattaa juurta ja joista toisessa on isot ensimmäiset lehdet valmiina ja toisessakin pienet hiirenkorvat ja kurpan lähettämät ruusuliisat ja tomaatin taimi. ainakin vielä ovat kuosissaan...
omaan tahtiini kun kylvän eikä mikään tai kukaan hoputa, ovat ens kylvöpäivä mökillä 4.4.2011 ja sitten "huomenna" kotona. - kotona käytän kylvölauttaa, mökillä ihan tavallista multaan piilotusta, kun siellä en voi olla kyttäämässä, milloin alkavat kasvattaa sirkkajuurtaan. mökillä ovat kylvöpurkit olleet valmiina ja syksystä asti ja niin kuin ed jutussa ennakoin, täyttelin kylvöpurkit kotona parvekkeen pöydän viekossa viime torstaina. ovat lämmittelleet siitä asti kylpyhuoneen lattialla...


+ Kommentoi (0 kpl)(eipäs-)juupas talvi XIV
keskiviikko, 16. maaliskuuta 2011
tämä ensin heksulle (saa muutkin lukea), kun kommentointi taas piiputtaa (taitaa olla ihan oma moka)->
luoja teitä siitä varjelkoon:-)
ylläpito, joka moderaattorintähtöset aikoinaan laittoi kysymättä minulta mitään, ymmärsi/tunnusti lopulta erehdyksensä (viisi kirjettä vain jouduin kirjoittamaan:-)). itse otin kohtaloni silloin kokemuksena, joka opetti. uusintaan en missään tapauksessa suostu. varsinkin, kun tässä vuosien saatossa on erinomaisen hyvin selvinnyt, etteivät tuumamme ole yhteneväisiä. - tämmöisenä takapiru-pahana-akkana on oikein hauska olla.
jos "vastaavalla hommalla" tarkoitat esim aamuista neuvontaa papyruskaislikkoon, niin mihinkäs vanha tavoistaan pääsee; tein vastaavaa työtä ihan palkan eteen - eläkettä maksetaan vieläkin - yli 30 vuotta:-)

vaikka allakka väittää, että kevättä on, niin kyllä mökillä oli ihan juupas-talvi edelleen. meno oli sutjakkaa, kun hanki kantoi minunkin painoiseni eukon aamusella. kun lunta on yli 70 senttiä niin arvata saattaa, että sitten iltapäivällä pois päin tullessa "sukelsinkin" kohtuu syvään.
aloitetaan raportti teloituksista - 2/5 tuoksupelargonista on menehtynyt, datura, paprika (molemmat syksyllä jo) ja chili, 2/4 ananaskirsikasta ja pari talvea jo sinnitellyt enkelipelargoni vainaita. kirpasevat mutta harvinaisen vähällä taisin päästä.
mökkiin mennessä näky oli kyllä tavanomaisen karmea: ensin tuntuu aina, että pelkkää raatoa pöydän pinnat täynnä, mutta kun hetken on käyttänyt saksia niin parantuuhan se näky.
kotipelakuista kaikki 15 kpl ovat kunnossa, ne jäljelle jääneet kolme tuoksupielikkiä myös (candy dancerista otin pistokkaan, kun latvaa täytyi lyhentää), seitsemän nimellistä pelargonia voivat oikeinkin hyvin ja ne kaksi syksyllä kylän kompostialueelta dyykkaamani, joista en tiedä mitä ovat ja jotka juuripaakkuinen vain lättäsin dynoon, kastelin ja jätin odottamaan kevään ruukutusta, voivat oikein oikein hyvin.
kaikki kolme pasuunaa ja jäljellä olevat ananaskirsikat ovat kasvussa, muratti samoin. kaktukset, maatiaisamaryllikset ja sinisarja olla möllöttävät. ihmekukan herättelemistä kevääseen en vielä aloittanut; omia aikojaankin se tahtoo alkaa niin aikaisin, että ovesta ulos vienti on taas tuskaa. ruostekukkiakaan en kurkannut; oleilevat paperikassissa pöydän alla.
yleisen rapsuttelun ja leikkuun jälkeen kastelin kaikki ruukut. ensi kerralla voikin antaa sitten jo lannoitekastelun ja ehkä ottaa pelargoneista pistokkaat. jos vaan raskin nostaa mökin lämpötilaa edes 15°C:een. harmittaa, että unohdin katsoa lähteissäni paljonko lämmintä jäi kuistille.
kiikkustuolissa tupakkataukoa pitäessäni katselin naapurin pihalla touhuavia hra ja rva rusakkoa. kovasti tuntuu siltä, että ensi kesänäkin on taas sekä minulla että muutamalla naapurilla ihan ikioma pihapupu:-)
vihdoinkin otin reppuun mukaani kylvömultaa. jos huomennakin on yhtä kaunista ja lämmintä, voin mainiosti täytellä kylvöpurnut parvekkeella. siellä pöydän vieressä on huomattavasti ergonomisempi työasento kuin kylpyhuoneen lattialla nököttäen...
ps - iloisin asia ihan unohtui: 3/6 zilgan risusta on pullistanut silmunsa:-)
+ Kommentoi (4 kpl)"vääntöä" (editoitu x 4)
perjantai, 18. helmikuuta 2011
"(aihe, josta sais taas väännön mutta mitäpä se toimittaa....)", sanoo kibu...
eipä toimita, ei, vaan kun aina vaan harmittaa. tällä puolella saa onneksi vääntää melkein yksikseen:-)
säännöissä sanotaan näin-> "Käyttäjällä on kirjoitushetkestä 14 vuorokauden ajan oikeus poistaa omat viestinsä. Tämän jälkeen, _yhtenäisyyden säilyttämiseksi viestiketjuissa_, poistopäätökset tehdään yksinomaan palstan _ylläpitäjän_ päätöksestä." (alleviivaukset minun)
ruusujen tunnistusketjussa esim merlinin juttu on nyt ns tyhjän päällä, yhtenäisyys kadonnut tyystin. samoin on hyvin monessa muussa kohdin, kun noita monikuvajuttuja (ja mitä muita?) on poistettu sivukaupalla. kuvien lisäksihän poistuu samalla iso määrä selventävää tekstiä.
"näiden ns. täysin sisällöttömien viestien poistaminen tekee ketjuista mukavampia lukea" sanoi miikos, kun ihmettelin tuommoista runsasta sivujen katoamista. aika lailla tulkinnanvarainen on *sisällötön*. semmoisia tulkintoja ei tietenkään tarvitsisi edes yrittää tehdä, jos pidettäisiin kiinni sääntöjen ensimmäisestä kohdasta *liittyy ryhmän aiheeseen* ja kahteenkin kertaan sääntöihin kirjattuun *keskustelupalstalle ei kuulu chattaily*
kolmen kuvan "sääntö" on muuten ohjeissa...
edit 20.2.2011 - kibu... ei edelleenkään ole saanut kommenttiaan läpi. sain sen henkilökohtaisena viestinä saatesanoinaan *kommentti alla julkaistavaksi*->
"sievää ja söpöä tosiaankin, kissat, koirat ja muistelut päälle!
tää on välillä myös "paha akka", tosin deletoin melko ahkerasti ;)
kaipaan aitoa, asiallista puutarhanettiä, jossa otettiin välillä reilusti yhteen ja sovittiin sekä pitäydyttiin aiheessa huumoria unohtamatta."
edit 27.2.2011 - kommentti ei suostu enää toiseen kertaan lähtemään (ens kanssa töpeksin), siksipä vastaus eetenineevalle tässä->
totta kai voit tulla. minähän paasaan, jos joku vaan viitsii kuunnella kate-evankeliumia:-) onko puhelinnumeroni vielä tallessa? - tämän roudattoman lumitalven jälkeen voivat katteet olla kaikki hävinneinä matojen massuihin, mikä tietenkin on tarkoitus. vaan sittenpä riittää asiaa, kun yrittää keksiä, millä huvenneet katteet korvaa. muutaman säkillisen olkihevonpeetähän otin syksyllä jemmaan ja varastoin tontille. lisää saa kompostointialueelta; ei sitä kovin moni osannut arvostaa.
edit 4.3.2011 - kun alunperin 18.2.2011 kirjoitin tämän jutun kävin vartavasten kopioimassa silloisista säännöistä kohdan, jossa puhutaan juttujen poistamisesta. nyt sama kohta kuuluu näin-> "Käyttäjällä on kirjoitushetkestä vuorokauden ajan oikeus poistaa omat viestinsä. Tämän jälkeen, yhtenäisyyden säilyttämiseksi viestiketjuissa, poistopäätökset tehdään yksinomaan palstan ylläpitäjän päätöksestä." tarkistin, että käytäntö on muuttunut ts roskakori on jäljellä vain alle 24 h sitten kirjoitetuissa jutuissa.
edit 12.3.2011 - eilisestä lehdestä kopioitu pätkä->
"Facebook toimii kuten uhkapelit, kertoo tutkimus.
Käyttäjä ei uskalla sulkea ohjelmaa, koska hän ajattelee, että juuri hänen poissaollessaan siellä voi tapahtua jotain erinomaisen kiinnostavaa tai tärkeää.
Pelko tärkeän sosiaalisen tiedon tai kontaktien menettämisestä on niin suuri, että Facebookista ei uskalleta vetäytyä, vaikka kuinka tekisi mieli. Neuroottinen, pakonomainen kierre on valmis."
tuntuuko tutulta? - pitääköhän paikkansa muuallakin? puutarha.netissä kenties?
eilinen myös osoitti, että facebook mahdollisti tiedonkulun, kun muu tekniikka petti. siksi tuntuu niin pahalta, että suurin osa käyttää loistavaa välinettä pelkkään joutavaan puppuiluun...
+ Kommentoi (10 kpl)tapaus moonriver II
lauantai, 12. helmikuuta 2011
eihän edelliseen moonriver-otsikkoon enää mahtunut: 4000 raja tuli vastaan (suulas, tunnustan:-)) tuossa jatko uudella otsikolla->
edit 12.2.2011 - voi sentään, nyt moonriver sitten jo haluaa käyttäjätilinsäkin ei vain bloginsa pois puutarha.netistä, vaikka pitäisi tietää, ettei se ole mahdollista kuin poikkeustapauksissa (juuri uutisoitiin, ettei facebookistakaan saa edes vainajan profiilia pois noin vain). - facebookissa hän on "piilottanut seinänsä" (en tunne fb:n käytäntöjä, niin etten tiedä, mitä se oikeasti tarkoittaa tai mitä sen puoleen tarkoittaa poistaminen kaverilistalta.) uudet kotisivunsa hän on lukinnut, niin etteivät hakukoneet niitä löydä. (esim raakin blogin löysi helposti jo ennen kuin hän kirjoitti osoitteen esiin kuvagalleriaansa.) - eikö noissa oloissa jo tule ahtaanpaikankammo?
:-) nimimerkkikin kääntyi... täytyypä samalla oikolukea juttu otsikkoa myöten.
ps - tämä asiayhteydestä irroitettu sitaatti tuli mieleeni, kun aamulla luin eilisiä juttuja *sitä sun tätä*-ketjusta. miksiköhän? -> "...erään analyytikon luonnehdinnan mukaan kuin kaksi keski-ikäistä, jotka unohtuivat yökerhoon notkumaan, kun nuorempi väki lähti omiin bileisiinsä."
+ Kommentoi (8 kpl)kylvöaikataulu V (kuivaharjoittelua:-))
tiistai, 1. helmikuuta 2011
eihän sitä vanhakaan malta, kun kerran aurinko paistaa edes joskus, päivää riittää melkein kahdeksan tunnin verran, lämpö kipuaa lähemmäksi + 20°C ja allakassa ollaan jo helmikuulla:-)
dyno, styrox-vati, pätkä keittiöpaperia ja pakkausteippiä; noista syntyi oivallinen kylvölautta. vettä enää tarvitaan lisäksi. paperiin vedin ihan vaan vapaalla kädellä ruudukon (8 kpl) ja siihen kirjoitin siementen nimet. - toisen vaiheen valmistelut ovat myös jo hyvällä alulla. parvekkeelta nostin multaämpärillisen lämpiämään kylpyhuoneen lattialle. mökiltä piti tuoda kylvömultapussukan loppu mutta niin oli vajassa jäätynyt tönköksi, ettei sitä pystynyt "muotoilemaan" reppuun sopivaksi. sisälle nostin, saa siellä sulaa hiljakseen seuraavaan kertaan. kaksi karkkipurkkia molemmissa neljä pyöreätä muovipurkkia odottavat täyttöä ynnä yksi purkki sinietelänhernettä varten, se kun tarvitsee erikoiskäsittelyn. purkkeihin vaffempaa puutarhamultaa pohjalle ja laihempaa kylvömultaa päälle. kaikki yhdeksän siemenpussia odottavat nipussa jääkaapin hyllyllä.
helmikuu on lyhyt, niin että huhtikuun alku tulee jo melkein kohta...
+ Kommentoi (9 kpl)tapaus moonriver I:-) - 2 x ps
perjantai, 14. tammikuuta 2011
tarkoitus oli eilen illalla uudelleen kommentoida moonriver-blogia, mutta useankin yrityksen jälkeen sain vain vastauksen->
"Valitsemaasi sivua ei voida näyttää (formi,;,/suorakanava/blog/lisaakommentti.asp)... "
(kyllä, olen kertonut asiasta ylläpidolle:_))
sitten tajusin, että itse asiassa parempi, kun en voinut laittaa juttua sinne. kun/jos moonriver poistaa uudenkin bloginsa ehdittyään kertoa meille, mistä hänet jatkossa löytää, menevät meidän muiden kirjoittamat kommentit bittiavaruuteen myös. (12.2. noin kävi eilen illalla, kuten ennustin) - semmoinenhan ei ole oikein suotavaa. kaikki tiedämme, mitä - yleensä - seuraa, jos moderaattorit, joilla valtuudet on, muutamankin jutun poistavat tai edes siirtävät.
näissä blogeissa asia on hoidettu niin, että yksittäistä juttua, jota on kommentoitu (vaikka kommentoija olisi blogisti itse), ei enää voi poistaa = roskakori on hävinnyt. editointimahdollisuus säilyy hamaan loppuun asti. voi siis editoida oman juttunsa blankoksi; kommentit jäävät. koko bloginsa voi poistaa, niin kuin moonriver teki. onneksi hän omienkin sanojensa mukaan oli vain kiukkuinen ei tyhmä ja tärkeä tieto on helposti uudelleen saatavissa näkösälle.
tässä se aiottu kommentti->
huomasin:-) *testauksella* vielä varmistin, että niin olit tehnyt. - minä vaan lähdin jäähylle, kun en aio siirtyä millekään muulle foorumille. tämmöisellä isolla ja laajalla ja ah niin monimuotoisella saa aina välillä tervetulleen muistutuksen omasta todellisesta koostaan; kun rakentaa itselleen pienen kolosen ja kutsuu sinne vain samanmielisiä, on "iso-olo" itsellä:-)
kiukku on hyväksi, mutta kun on vähemmän kuin vuoden takaa esimerkki siitä kuinka kiukkuisena tuhoaa omia kuviaan ja juttujaan parituhatta (raakin itsensä antama tieto. suuri osa jutuistakin taisi olla dublikaatteja, niin että vaivaa vähän nähden saisi nekin takaisin) ja siinä sivussa ainakin saman verran toisten ihasteluja, onko ihme, että peljästyin. - kuinkahan eetenineevan ja kasuariinan blogeille kävi? tuhoutuivatko vai siirtyivätkö toisenlaiseen ympäristöön?
edit->
liian pitkähän tästä meinasi kommentiksi tulla...
"ah niin monimuotoisella" ja "eihän ne oikeastaan puutarhapalvelimelle kuulukaan". - katsokaapas joskus *Viimeisimmän vuorokauden aktiivisimmat keskustelut*-listausta. moonriverillä - ja varsinkin minulla - on vain liian rajoittunut käsitys puutarhailusta_:)
onneksi et ole pitkävihaista sorttia sinäkään (12.2. oletkos sittenkin?), kun lupaat jatkaa keskustelujen puolella. sieltä aina silloin tällöin saa oikein hyvää ja hyödykästä tietoa.
keppisoppa (se ilman katajaa) muhii muuten jo taas keittiön jakkaralla. sunnuntaina pullotus. - iloinen innostus on juuri se asenne, jolla vanhankin saa mukaan kaikenkarvaisiin hullutuksiin. vrt vaikka *suuri kurpitsasota* kautta vuosien. olenko oikeassa, että pian sieltä on iloisuus kaukana, kun oikein järjestäytyä on pitänyt. mikään jengihän ei ole koskaan ollut minun mieleeni.
tämä päivä on muuten osoittanut, että pieni mikä pieni. - olen juttukaupalla intoillut kattamisen evankeliumista ja aika pitkästi kertonut kantapääoppia lasitetusta parvekkeesta. ihan kiitettävästi niitäkin on hiljakseen klikkailtu auki (luettuko myös?) mutta ans olla, kun tänään klo 11.11 tuuppasin *tapaus moonriverin* julki, niin jo alkoivat hiirisormet töihin.
miksihän netissä on esim plaza.fi ja suomi24.fi?
ps1 - kävin ihan tarkistamassa: oli oikein toivottu terveysvaikutteisia reseptejä, keppisoppaa muiden joukossa. nuu tapansa mukaan teki uuden ketjun "yleisön" pyynnöstä. moonriverin blogien puolelta kopioitu juttu alkoi "Varaudu tuleviin flunssiin...". muistan että kommentoin sitä blogien puolella sanomalla, etten sentään pelkästään keppisoppaan aio luottaa, vaan käyn kilttinä tyttönä ottamassa influenssarokotteen, kun sen ilmaiseksi saan:-)
ps2 - tuo kannattaa käydä lukemassa; aiheena sama pieni kolonen, josta puhuin->
"Tyhmyys tiivistyy Facebookissa"
9.12.2010
Jussi Pullinen
Helsingin Sanomat

+ Kommentoi (3 kpl)lasitettu parveke XVII
maanantai, 20. joulukuuta 2010
parvekkeellakin asti on ollut pakkasta jo 20.11. lähtien ts toista kuukautta. tasaisen tappavaa pikku pakkasta, minimi onneksi vain -10.5°C.
eilinen hullunkurinen pyrypäivä tuiskutti lumen lasien taakse korkeaksi 45 senttiseksi "salusiiniksi". illalla se vain nauratti mutta aamulla rupesi jo "ahistamaan". onneksi kummankin päädyn sisään aukeavat lasit avautuivat helposti. sitä kautta sain pudoteltua lumet alas pihalle melkein neljän lasin pituudelta. keskelle jäi neljän metrin mittainen verho, kun eivät liukulasit mihinkään liiku; urat tiukaksi pakkaantunutta lunta täynnänsä. päivän mittaan höttöinen lumikerros on painunut, niin ettei enää ole kuin vajaa 40 cm. sisältä päin kun katsoo, kerros on aivan kuin puun vuosirenkaat suoraksi venytettyinä; pehmeämmän ja tiiviimmän lumen kerrokset erottuvat jännästi.
eipä näiden melkein kuuden vuoden aikana ole ennen tämmöistäkään tilannetta ollut. viime talven lumet eivät kasaantuneet parvekkeen reunalle niin kuin nyt tämä pyry. ahdistamaan ei ole ehtinyt alkaa, kun jo nietos on omia aikojaan tippunut pois peltireunukselta. mitenkähän käy lauantaina, kun seuraava myräkkä on luvassa? tuuli ainakin näyttäisi pysyvän itä-kaakkoisena edelleen, niin että hyvin voi tuiskuta taaskin kinokseksi parvekelasien taakse, varsinkin kun tuuli ottaa lisää ainesta talon isolta katolta.
jokohan joulupäivänä, kun ei sittenkään vielä tänään, päästään kirjaamaan hgin joulukuun lumiennätys? keskustassa kaisaniemessä lumentulo oli loppunut viiden aikaan aamulla, vaikka täällä kehä I:n tällä puolen syrjäkylällä onkin edelleen hiljakseen satanut koko päivän.

+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 260kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18,19 >>   >|]
mai-lee
hki/vantaa, Ib/II ,
”ei elämästä selviä hengissä…
- blogi -
tvs:n kuvan vaihdoin jo aikapäiviä sitten, mutta en tätä tekstiä näköjään:-) tuossa avatar-kuvassa on neljä tärkeintä: katettu kasvimaa, valmis kompostimulta, muhimassa oleva komposti (piilossa) ja biolan-kompostori, johon uutta kerääntyy... vaihto taisi onnistua? uusikin vaihto onnistui:-)
 
Arkisto:
2017
4 (1 kpl)

2016
1 (1 kpl)

2015
12 (1 kpl)
10 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (1 kpl)

2014
6 (1 kpl)
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (2 kpl)
1 (1 kpl)

2013
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (2 kpl)
9 (2 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
5 (4 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
1 (3 kpl)

2012
12 (1 kpl)
11 (2 kpl)
10 (2 kpl)
9 (1 kpl)
8 (1 kpl)
7 (1 kpl)
6 (2 kpl)
5 (4 kpl)
4 (5 kpl)
3 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (4 kpl)
11 (1 kpl)
10 (4 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (1 kpl)
6 (1 kpl)
5 (6 kpl)
4 (5 kpl)
3 (4 kpl)
2 (3 kpl)
1 (1 kpl)

2010
12 (2 kpl)
11 (3 kpl)
10 (5 kpl)
9 (3 kpl)
8 (2 kpl)
7 (3 kpl)
6 (3 kpl)
5 (6 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (5 kpl)
1 (2 kpl)

2009
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (9 kpl)
9 (2 kpl)
8 (3 kpl)
7 (5 kpl)
6 (5 kpl)
5 (5 kpl)
4 (7 kpl)
3 (3 kpl)
2 (3 kpl)
1 (2 kpl)

2008
12 (1 kpl)
11 (3 kpl)
10 (2 kpl)
9 (6 kpl)
8 (1 kpl)
7 (3 kpl)
6 (6 kpl)
5 (6 kpl)
4 (3 kpl)
3 (2 kpl)
2 (4 kpl)
1 (2 kpl)

2007
12 (6 kpl)
11 (7 kpl)
10 (5 kpl)
9 (12 kpl)