Ensimmäisen vuoden istutuksia


Kumipuuhun tulossa uusi lehti
maanantai, 22. maaliskuuta 2010 klo: 10:00  , 0 C°


Ruttu istuttamassa jotain
Ruttu istuttamassa jotain


..mutta kovin on pieni vielä. Se on ollut aluillaan niin kauan kun tuo kasvi on minulla ollut, nyt se pudotti sen punaisen suojalehden, vaikka ei ole mielestäni kasvanut yhtään. Sitä ei kuulemma saa kosketella, onkohan nuo riiviörakit käynyt maistelulla??
Riiviörakeista puheenollen, eilen tultiin kotiin ja oli kaksi palaa laminaattia eteisestä irti. Taitavaa. Vielä kun liimaisivat takaisin.

Ostin K-kaupasta 6l:n multapussin, en muista mitä merkkiä oli, mutta ei ollut Pirkkaa. Vaihdoin hyasintin ja kumipuun mullat ja laitoin kärsimyskukkaa kasvamaan siihen, nyt on kaikki nuo homeessa? Ei ole edes pussia tallella (jotta voisi vähän valittaa ja saada korvaus kahden euron pussista ;)) kun koira repi sen lattialle, kuva on aikaisemmasta tapauksesta, näitä on siis käynyt useamman kerran, huh! Mutta niin, pakkohan nuo on vaihtaa, mutta riittääköhän pelkän tuon pintamullan vaihtaminen?

Laitoin muuten vielä tuon Cordyline Australiksen kerran uusiin multiin (en suostu luopumaan siitä niin helpolla) ja vanhassa mullassa oli mato, tiedä sitten johtuuko siitä että lehdet tippui? En siis halua syyttää itseäni liiasta kastelusta, joten mato on syyllinen.

Muutoin meidän vessa näyttää todella surkealta, krassit nuupahtaa yksi toisensa jälkeen ja kaikki kasvu on ihan jämähtänyt. Paprikat on tosin vielä hengissä, yllättävää. Mulla oli kaksi kaktuksen alkua, mutta nekin oli molemmat kaatunut, ja pienempi on nyt ihan surkeana :(
Mutta, ei lannistuta, otan tämän kevään harjoitteluna, ensi vuonna jos saisi jotain säilymään yli kuukauden päivät :D. Eikä tässä vielä kai mikään hätä ole kun luntakin tulee reilusti. Mulla on vielä hyvin aikaa.

Sain ystävältä sitruunamelissaa, sitä tökkäsin yhteen ruukkuun viime viikolla. Pitää tsekata mitä sen kanssa voi tehdä.

Eniten tarvisin ohjeita tuon kärsimyskukan kanssa, jos hakisin uudet siemenet. Millaista multaa missä lämpötilassa yms yms?

+ Kommentoi (0 kpl)Mitä tapahtui persiljalle?
keskiviikko, 17. maaliskuuta 2010
kuva


Kaupasta kotiin vielä selvisi hengissä, laitoin sen multiin ja kastelin ja seuraavana päivänä mökötti :(

IKEA:n reissusta (mikä ei siis toteutunut).. auto ei lähtenyt käyntiin niin koitettiin mäkistartilla.. n. kilometrin matka! Itse tunnettuna urheilijana luovutin kolmesti työntämisen pikkuveljelle. Nyt siellä on siis joku piuha irti (autossa, ei pikkuveljessä) ja akku loppu, joten... Eikä kehtaa julkisissa lähteä kantamaan rehuja ja kippoja mistään, hmph, ketuttaa.

Laitoin eilen loput kärsimyskukan siemenet (7kpl) multiin. Odotan hulluna että se onnistuisi.
Paprikat on kovin pieniä vielä, mutta ihanan tumman vihreän värisiä. Kaktukset on pysynyt samoina pitkään, jotain ne touhuaa siellä maan alla.

Olen alkutekijöissä tässä kasvijutussa, joten muutaman kysymyksen voisin esittää:

1. Käytän kaikissa tavallista kukkamultaa, kuinka suuri merkitys siementen itämiselle ja vaikka kaktukselle tällä on?
2. Kuinka suuri merkitys yö- ja päivälämpötilan erolla on? ja ehkä tärkein tällä hetkellä
3. Kuinka vahvistatte noita heikkoja taimia? Esim. toi krassi näyttää siltä että se ei kestäisi edes pientä tuulta.. Valoa en niille voi lisätä, paitsi ostamalla halogeenit :)
4. Milloin alatte lannoittamaan taimia, vai lannoitetaanko ensimmäisenä vuonna lainkaan?

Kiitollinen vastauksista!

Ei muuta uutta.. nyt ulos, alkaa kodin tuholaiset vaikuttaan levottomilta :)

Kaktuksen merkki on muuten vielä auki.. ;)
+ Kommentoi (3 kpl)Ensimmäinen päiväkirjamerkintä :)
sunnuntai, 14. maaliskuuta 2010
Tuolla se kaktus, antakaa sille nimi! Kuvassa myös perheen tuholainen.
Tuolla se kaktus, antakaa sille nimi! Kuvassa myös perheen tuholainen.


Jahas, en osaa lisätä kalenteriin aikaisemmille päivämäärille merkintöjä, liekkö mahdollistakaan.
Jokatapauksessa, listaan nyt tällä hetkellä kotonani asustavia vihreitä ja idätysyrityksiä :)
Virallisesti ensimmäinen istuttamani siemen sitten ala-asteen:
20.2. Köynnöskrassi (nää tulee nopeasti, mutta muutaman olen onnistunut jo tappamaan ylihuolehtivana mammana. Ottaisin vastaan vinkkejä myös siitä kuinka vahvistatte näitä, noi on ihan ohuita luiruja ja katkeaa itsestään.. pitäisikö olla viileämmässä, ne on nyt kylpyhuoneessa?)
24.2. Tomaatti (nämä lähti kanssa tosi nopeasti, mutta nuupahtivat.. liikaa vettä?)
28.2. Valkosipuli ja köynnöskrassi, vähän unikoita ja "perhosten lempikukkia" lasten siemensekoitus (valkosipuleista tulee varmaan isoja, hyvältä näyttää)
2.3. Kaktussekoitus ja kärsimyskukka (kärsimyskukassa ei mitään elonmerkkejä, tosin ei mikään ihme, sekoilin tämän ja lehtoakileijan hoito-ohjeiden kanssa ja pidin näitä yöt jääkaapissa. Onneksi on vielä siemeniä jäljellä, tätä odotan oikeastaan eniten, että lähtisi kasvamaan. Kaksi kaktuksen siementä öööm yhdeksästä on jo alullaan)
3.3. Lyhtykoiso (tätä yritin ystävän siemenistä jo aikaisemmin, ei lähtenyt, nyt kaupan siemenillä mutta ei näy vielä mitään, saas nähdä)
5.3. Paprika oranssi ja punainen (nämä on lähtenyt kivasti, viisi pikkuista siellä kurkkii)
11.3. Lehtoakileija
12.3. Tonille ikioma kaktus (näytön paikka! :))
Muita asukkaita on joku kaktus, voisin laittaa vaikka kuvan jos joku tunnistaa. Tämä on mun ensimmäinen kasvi, kolmisen vuotta sitten saatu ja still living! :)
Sitten tuollainen onnenbambu, jonka pätkäsin osiin (ei mitään hajua onko edes mahdollista että se lähtisi enää juurtumaan, tuolla noi nyt vesilasissa nököttää.)
Jukkapalmu tai siis kiiltojukka ;) on viimeisin taloon tullut, mua pelottaa että ruokin sitä liikaa.. kuinka usein lannoitatte omianne?
Cordyline australis, eli oliko viherliljapuu.. siitä on pelkkä runko jäljellä, hukutin sen :( olkoon nyt tuossa jos se vielä sieltä heräilisi kun saa aurinkoa.
Kumipuu. Tästä haluaisin tietää miten lisätään? Rautalankaohjeet kiitos! :)
Puksipuu, joka on tosin enää hyvin hyvin hyvin pienellä prosentilla elossa, koira piti harvennustalkoot, argh!

Huomenna on suuri päivä, Toni !lupasi! lähteä mun kanssa IKEA:an ruukku- ja kukkaostoksille ja toimia maksumiehenäkin. Piti laittaa keittiön kalenteriin merkintä huomiselle, jotta tämä lupaus varmasti pysyy sen muistissa :) Mietin että bonsai olisi kiva ja haluaisin kanssa ison lasiruukun mihin voisi laittaa vesikasveja ja hienoja kiviä... mutta en ole nirso, kaikki käy, joten katotaan mitkä kassilliset sieltä huomenna tulee uusia asukkaita.

Jos jollain on luomuvinkkejä kukkakärpästen kadottamiseen niin otetaan vastaan, tuolla näyttää muutama pörräävän, eivätkä halua ainakaan etikkalasiin eksyä..


+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 3kpl, [kt] sivu: 1]
jadakatti
HELSINKI , Suomi
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2010
3 (3 kpl)