Liinan piha
Miten paljon mahtuu pieneen pihaan?


Potagerit
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
Potager
Potager


Vielä yksi kuva jossa näkyy tuleva Potager-alue. Laatikot on ruskeaksi maalattuja lavakauluksia. Multaa tilataan ensi viikolla iso kuorma, ja homma jatkuu :)
+ Kommentoi (7 kpl)Lobeliat
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
kuva


Valkoiset lobeliat ovat jo aika isoja
+ Kommentoi (0 kpl)Aitoelämänlanka
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
Aitoelämänlanka kukkii
Aitoelämänlanka kukkii


Aitoelämänlanka tuli istutettua hiukan liian aikaisin, kun se on jo toista metriä pitkä ja kukkii kauniisti vessan taimihyllykön takana.
+ Kommentoi (0 kpl)Kukkalaatikko nro 2
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
L-laatikko
L-laatikko


Terassilla oli joskus ollut kukkalaatikko tai penkki kun L:n muotoinen pala laudoistusta puuttui kokonaan. Joku oli täyttänyt aukon nupukivillä, jotka poistimme ja mies rakensi L:n muotoisen kukkalaatikon täyttämään aukon. Nyt meillä on jo L ja I, Liinan piha alkaa muodostua ;) Laatikko on siis kuvassa vielä kyljellään, kunhan maalit kuivuu siihen tulee kestopuiset reunalaudat kuten viime kesänä rakentamassamme laatikossakin. Sisälle tulee muovit, mutta pohja on maapohja. L-laatikko jää aidan viereen melko varjoiseen paikkaan, joten siihen pitäisi suunnitella varjoisan paikan kasveja.
+ Kommentoi (0 kpl)Parvekkeelle hylly
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
kuva


Parvekkeellekin halusin jonkun laskutilan, ja vähän säilytystilaa, ja mies rakensi sinne päätyy tällaisen hyllyn/pöydän. Saan alle kukkaruukut ym tarvikkeet, ja päälle vaikka yrttejä ruukuissa.
+ Kommentoi (0 kpl)Kukkapenkki
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
kuva


Vielä vähän sanomalehtiä pohjalle ja multaa päälle, niin se on valmis.
+ Kommentoi (0 kpl)Pihapolusta kukkapenkki
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
Polusta kukkapenkki
Polusta kukkapenkki


Pihan vasemmassa reunassa oli nupukivistä tehty polku, jonka kivet olivat aika sikinsokin, ja polku ei noudattanut sellaista kulkureittiä, että sitä olisi kukaan koskaan kulkenut. Kaivoimme kivet ylös ja teimme niistä kukkapenkin reunukset.
+ Kommentoi (0 kpl)Huhtikuu
sunnuntai, 17. huhtikuuta 2011
Huhtikuun alkupuolella näytti tältä...
Huhtikuun alkupuolella näytti tältä...


Viime aikoina ollaan touhuttu siihen malliin, etten ole pahemmin tänne ehtinyt kirjoittelemaan, saati kuvia saamaan ulos kamerasta. Nyt otin itseäni niskasta kii, ja vaikka aurinko paistaakin ulkona aivan ihanasti, päätin laittaa tämän asian nyt kuntoon.
Otimme pihasta mitat ja piirsin kunnon pihasuunnitelman, jota olemme sitten alkaneet innokkaasti toteuttamaan, lumista huolimatta. Tarkoitus olisi jättää keskelle pihaa ympyrän muotoinen nurmikkoalue, ja jättää kukkapenkit, viljelylaatikot ym ympyrän ulkopuolelle. Tämä sen takia että pihassa säilyisi tietty selkeä muoto huolimatta kaikenlaisesta härpäkkeestä mitä pihaan on suunnitelmissa. Tulossa on vielä paljon, mutta en halua vielä kaikkea paljastaa. Tässä muutamia kuvia, kaaos on tällä hetkellä melkoinen, mutta kyllä tuosta vielä kaunis piha tulee.
+ Kommentoi (0 kpl)Lavakauluksia
tiistai, 15. maaliskuuta 2011
Hyvä onneni jatkuu, olin lukenut tänään 39 sivua potager-viestiketjusta kun mies soitti töistä ja kysyi haluanko vielä niitä lavakauluksia. No toki haluan!! Mies toi tullessaan 4 isoa (eurolava) ja 3 pientä (teholava) kaulusta ja maalailee niitä tuossa par´aikaa tumman ruskealla puunsuojalla. Tuleepas niistä siistin näköisiä maalattuna. Lisäksi hän teki viikonloppuna jämälaudoista ja paneeleista viisi kukkalaatikkoa, jotka nekin on nyt maalattu samanvärisiksi. Värivalinta on aika luonnollinen meidän pihaan kun talon puuosat ovat tummanruskea, vain ovat tiilet valkoiset. Pihalla oleva kuuri ja leikkimökki kuuluvat vielä samaan tummanruskeaan sarjaan, samoin pihaa kiertävä aita. Kukkapenkkeihin tulee paljon vaaleanpunaisia kukkia koska pidän väriyhdistelmästä ruskea ja vaaleanpunainen :) Mikä minusta tulee isona? Pullantuoksuinen mummo jolla kasvaa vaaleanpunaisia pelargoneja terassilla :) Olenkohan tulossa vanhaksi...?
+ Kommentoi (4 kpl)Minikasvari, keskeneräinen vielä..
lauantai, 12. maaliskuuta 2011
Minikasvari
Minikasvari


sisälle tulee irrallisia hyllyjä niin että voin niitä tarpeen tullen lisätä ja poistaa. Kasvarissa on maapohja, vielä aika hyvä sellainen kun se on rakennettu suoraan kukkapenkin päälle. Penkissä ei ole tosin kasvanut kuin vesiheinää, ja keväällä sitten niitä sipulikukkia. Miten ja missä vaiheessa ne voisi siirtää pois tuolta sisältä? Hyviä vinkkejä otetaan vastaan :)
Vielä viimeiseksi yksi kysymys teille rakkaat lukijat, (jos teitä on?) arvatkaapas olenko onnellinen?
Nimim. siemenhamstraaja
+ Kommentoi (8 kpl)Minikasvari
lauantai, 12. maaliskuuta 2011
Minikasvari
Minikasvari


mies sitten innostui niin ettei malttanut odotella lumien sulamista vaan lapioi ne pois ja rakensi tällaisen minikasvarin seinän viereen terassille. Kuva on keskeneräisestä projektista, maalit ja ovi ym vielä puuttuvat, mutta saa tuosta kuvasta jo jonkinlaisen käsityksen. Kasvarin alla on tyhjillään ollut kukkapenkki johon muuten istutin syksyllä narsissit ja krokukset...nyt ne kasvavat tonne sisälle :))
+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 70kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6,7 >>   >|]
Liinanen
Vantaa ,
Lähetä viesti
Vaihtelevalla innolla pienessä pihassa räpeltämistä
 
Arkisto:
2011
6 (4 kpl)
5 (13 kpl)
4 (21 kpl)
3 (13 kpl)
2 (11 kpl)
1 (1 kpl)

2010
7 (2 kpl)
5 (5 kpl)
Kuvagalleria ->>