Liinan piha
Miten paljon mahtuu pieneen pihaan?


Minikasvarit
keskiviikko, 9. maaliskuuta 2011
No nyt alkoi tapahtumaan, mies innostui taas rakentamaan! Ruokahuoneen isolla eteläikkunalla odottaa 175(l)x85(k)x30(s) cm kokoinen taimikaappi rungon maalausta valkoiseksi. Ikkunan puoleinen seinusta on kirkasta pleksiä ja muut seinät kennolevyä, ja edessä on kennolevystä tehdyt liukuovet. Kaikki käytetyt rakennusaineet on tavalla tai toisella kierrätysmateriaalia, pleksinpalassa naarmu ja siksi kelpaamaton muuhun tarkoitukseen. Onneksi on tuollainen hamsteri miehenä (yleensä kyllä kiroan tuon ominaisuuden hänessä, mutta en tällä kertaa). Jos jäitte ihmettelemään miksi sisällä pitää olla kasvihuone, niin vastaus on kaikessa lyhykäisyydessään kissat. Ja kun ilmat lämpenee koko hökötyksen voi sitten siirtää ulos, vaikka parvekkeelle. Mutta ei tässä vielä kaikki, kun kaikki talven aikana hamstratut kennolevyn palaset eivät menneet tuohon niin mies par´aikaa rakentaa tuolla ulkona (kyllä!) pientä kasvaria seinän viereen. On kuulemma sitten kesällä enemmän aikaa rakentaa se kunnon kasvihuone, kun vaimo on saanut taimensa jonnekin ensialkuun. Pyysin siis kasvihuonetta ja saan niitä näköjään kolme :) .No onhan noita siemeniä tullut hamstrattua...
Laitan heti kuvia kunhan saadaan toi hökötys maalattua, otin pihastakin jo maaliskuun kuvan mutta sekin pitää ensin purkaa kamerasta. Kuvia siis tulossa tuotapikaa. Nyt lukemaan lisää chileistä kun niille ilmaantui yllättäen tilaa.
+ Kommentoi (1 kpl)
torstai, 24. helmikuuta 2011
Olin viikko sitten polvien tähystysleikkauksessa, ja nyt olen täällä kotona makoillut. Aika vaikeeta saada aika kulumaan, kun hartiatkin kipeytyy liiasta koneella olosta. Sain kuitenkin orvokit koulittua ja istuttelin muutaman siemenen lisää kasvamaan. Elämänlanka on jo melkein metrin mittainen köynös, en tiedä mihin vielä joudun sen kanssa.. Kaupasta ostamani yrtit kuolivat, taisin kastella niitä vähän liikaa mutta siemenistä on vihdoin itänyt ruohosipuli, minttu ja tilli. Hitaasti mutta varmasti kevättä kohti mennään. Mies on maalla ja oli jo kysellyt vähän vanhojen ikkunoiden perään. Niitä kuulemma olisi, mutta ovat vielä melkoisten hankien alla. Miten tässä pysyy housuissaan...? En malta odottaa että pääsen pihalle rakentamaan kasvihuonetta ja touhuumaan kaikkea.
+ Kommentoi (1 kpl)
sunnuntai, 13. helmikuuta 2011
Karpaattienkello, nepalinhanhikki, ukonkello, siperiankurjenmiekka, akileija ja kevätesikko viety ulos hangen alle tänään. Olivat istutuksen jälkeen vuorokauden ensin sisällä. Ruohosipuli on vihdoin alkanut kasvaa samoin kuin tilli ja niistä pienistä orvokeistakin on itänyt muutama siemen. Oregano ja basilika kasvavat hitaasti mutta varmasti. Aitoelämänlangan taimi on kasvattanut jo toiset lehdet samoin kuin kaksi pelargonin taintakin. Lobelian siemenetkin ovat itäneet, ihanaa kun vihdoin alkaa hiukan tapahtua.
+ Kommentoi (0 kpl)
keskiviikko, 9. helmikuuta 2011
Isommat orvokit ovat itäneet taimihyllyssä vessassa, ne on niitä siemeniä joita keräsin loppukesällä lapsille ostamistani orvokeista. Otin kaikki neljä tyttöä auton kyytiin, ja paineltiin Muhevaiselle ja ostin sieltä jotain itselleni ja jokainen lapsista sai valita itselleen yhden orvokin. Saivat sitten myös itse valita ruukut ja istuttaa ja kastella. No pari niistä vahingossa kasteltiin kuoliaaksi mutta valkoinen ja lila jäivät henkiin ja kukoistivat loppukesän. Niiden siemenet ovat nyt sitten itäneet :) (pitäisköhän antaa lapsille taas muutama orvokki leikkimökin terassille?) Harmi kun pienistä orvokeista ottamani siemenet eivät vaan idä, mikököhän niitä riivaa vai ovatkohan vaan hämäläisiä...

En sitten jaksanut odotella että "DoItYourSeflKitchenGarden" alkaisi rehottaa vaan oikaisin vähän. Ostin ruokakaupasta lehtisalaatin, tammenlehtisalaatin, timjamin, kirvelin korianterin ruukuissa ja istutin ne pieneen mustaan kukkalaatikkoon keittiön pöydälle kasvilampun alle. Kamala haju! Miksi en voinut ottaa noista yrteistä ensin selvää vaan piti olla taas kaikki-tänne-heti-mulle-nyt, korianterissahan on ihan kamala lemu. Timjami on mun suosikki, kivan näköinen ja makuinen.
+ Kommentoi (2 kpl)
sunnuntai, 6. helmikuuta 2011
Piha1
Piha1


Tästä kuvasta ajattelin aloittaa kuvasarjan pihan eri vaiheista. Yritän muistaa ottaa uuden kuvan jokaisen kuukauden alussa samasta kohtaa ja laittaa sen esille tänne. Terassi jää kuvasta pois, mutta kuvan ihan alalaidassa näkyvä "lumimöykky" on iso kukkalaatikko, joka kukki tosi kauniisti viime kesänä. Katsotaan mitkä perennoista nousevat sieltä tänä vuonna, ainakin sieltä pitäisi olla ritarinkannuksia, törmäkukkia, ruiskukkia, yksi pioni ja yksi ruusu...
+ Kommentoi (2 kpl)
sunnuntai, 6. helmikuuta 2011
aitoelämänlangan sirkkataimi, ensimmäinen itänyt siemeni
aitoelämänlangan sirkkataimi, ensimmäinen itänyt siemeni+ Kommentoi (0 kpl)
sunnuntai, 6. helmikuuta 2011
Tulevaisuuden yrttitarha
Tulevaisuuden yrttitarha


Kuvassa näkyy uusi kasvilamppu, toinen niistä. Ruukuissa kasvaa basilikaa, tillilä, oreganoa, minttua jne. Toivottavasti tässä on kuukauden päästä oikein vihreä ja kaunis nurkka :)
+ Kommentoi (0 kpl)
sunnuntai, 6. helmikuuta 2011
kuva


Tässä "puuhamaani", vessaan tehty taimihylly sopivasti pöydän päällä. Helppo touhuta.
+ Kommentoi (2 kpl)
sunnuntai, 6. helmikuuta 2011
Viimeinen muisto akvaarioajoiltani...
Viimeinen muisto akvaarioajoiltani...+ Kommentoi (0 kpl)
sunnuntai, 6. helmikuuta 2011
santut
santut+ Kommentoi (2 kpl)Kuvia
sunnuntai, 6. helmikuuta 2011
palmuvehka
palmuvehka+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 70kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6,7 >>   >|]
Liinanen
Vantaa ,
Lähetä viesti
Vaihtelevalla innolla pienessä pihassa räpeltämistä
 
Arkisto:
2011
6 (4 kpl)
5 (13 kpl)
4 (21 kpl)
3 (13 kpl)
2 (11 kpl)
1 (1 kpl)

2010
7 (2 kpl)
5 (5 kpl)
Kuvagalleria ->>