Eilan päiväkirja
Kirjoittelen tähän asioita ja tekemisiäni enimmäkseen ulkosalla.tiistai, 15. tammikuuta 2013 klo: 10:00  , -10 C° , klo: 15:00   , -11 C°


kuva


Kone suostuu hetkittäin avautumaan. Mukava ajatella tulevaa kesää, jolloin voi aamusta iltaan olla ulkona. Ihana olla osa-aikaeläkkeellä, jolloin voi enemmän harrastaa ulkoilua, kuten esim hiihtoa ja tietenkin lenkkeillä Bellan ja Pirren kanssa.
+ Kommentoi (2 kpl)
lauantai, 5. tammikuuta 2013
kuva+ Kommentoi (0 kpl)
lauantai, 7. tammikuuta 2012 klo: 07:30  , -7 C° , klo: 14:00   , -3 C°


Tämä lumimäärä riittäisi minulle hyvin koko talveksi.
Tämä lumimäärä riittäisi minulle hyvin koko talveksi.


Mukavaa, kun on lunta tullut. Luonto näyttää niin kauniilta. Pelkäsin eilen veljeni voinnin suhteen, kun joutui sairaalaan kunnon huononemisen vuoksi, mutta tänään on jo hiukan parempi. Ikää hänelle tulee toukokuussa 80-vuotta. Eilen, kun oli niin rauhaton olo, rupesin nurkkia siivoamaan ja tänään olen jatkanut. Pirren kanssa teen kohta iltalenkin.
+ Kommentoi (1 kpl)
sunnuntai, 25. joulukuuta 2011 klo: 07:30  , -3 C°


Joulupäivän hämärtyessä, on mukava sytyttää kynttilät.
Joulupäivän hämärtyessä, on mukava sytyttää kynttilät.


Eilen lapset sekä lapsenlapset käymässä. Tänään tuntuu koko lähitienoo kovin hiljaiselta. Talitintit ovat nokkineet omenapuuhun ripustettuja talipalloja, mutta ihmisiä ei ole näkynyt liikkuvan. Pirren kanssa olin kävelyllä. Tie on paikoin liukas. On jollainlailla levollinen mieli, kun aatto on takanapäin. Laitoin piparien kanssa tarjolle sinihomejuustoa sekoitettuna kermaviiliin sekä hiukan Turkkilaista jogurttia ja tekee mieli ottaa niitä yhtenään. On ollut mukava huomata Orkideoissa kasvua.
+ Kommentoi (2 kpl)
lauantai, 17. joulukuuta 2011 klo: 06:30  , 1 C° , klo: 16:00   , 2 C°


kuva


Viime keskiviikkona tulivat sisareni meille. Veljenpoikani, joka on näkövammainen tuli myös avustajansa kanssa. Kahdella sisarellani on pyörätuoli käytössä, mutta hyvin pääsivät kuitenkin avustajineen sisälle saakka. Kahvipöydän olin laittanut valmiiksi. Myöhemmin tarjosin ruoan. Harmittelin myöhemmin, että olisi ollut mukava laulaa yhdessä joululauluja, koska avomieheni osaa soittaa harmoonia ja veljenpoikani + avustaja laulavat näkövammaisten kuorossa, mutta aika meni rupatellen niin nopeasti, että se unohtui. Pihalle sytytin pari soihtua sekä lyhdyissä paloivat kynttilät ja muut jouluvalot syttyvätkin ajastimella, kuten mm. tässä kuvassa verannan takaseinällä oleva naapurin liiterin ikkuna, jonka sain heiltä uuden ikkunan uusimisen myötä. Piha-alue tuntuu melkoisen pehmeältä pitkän sateisen kauden jälkeen. 10 pistettä annan Pirre-koiralleni, joka otti rauhallisena vieraat vastaan. Sai paljon kehuja vierailta jälkeenpäin ja olen siitä niin onnessani.
+ Kommentoi (1 kpl)
torstai, 24. marraskuuta 2011 klo: 06:50  , 7 C°


matka joulumarkkinoille
matka joulumarkkinoille


Kovin pimeätä lähes koko päivän. Kyllä se tuntuu olossakin, joka on jollain lailla alakuloinen. Odotan tammikuuta, josta taas elämä lähtee eteenpäin. Ajastimella olen laitellut pihavaloja eri paikkoihin. Viime sunnuntaina kävin Simsalössä joulumarkkinoilla. Sinne mentiin Sibbe veneella n.20:nen ihmisen porukalla. Perillä oli leivonnaisia myytävänä sekä käsitöitä. Lihakeittoa sekä kahvia ja pullaa oli ostettavana. Venekuljetus oli ilmainen. Sää oli aurinkoinen, vaikkakin melko kylmä muuten. Tänään tasan kuukauden päästä jouluaatto.
+ Kommentoi (0 kpl)
torstai, 27. lokakuuta 2011 klo: 06:10  , 7 C° , klo: 16:30   , 9 C°


kuva


Verannalla olen istunut ja katsellut lehtipuiden varisemista. Täälläpäin illat ja aikaiset aamut kovin pimeitä, joten olen alkanut suunnitella taas erilaisten valojen laittamista niihin paikkoihin mihin yleensäkin. Verannalle, talon päätyyn ja kaareen, josta mennään alas nurmikolle. Erikseen myös viiteen kohtaan kyntilälyhdyt, joihin tulee elävä tuli. Olen katsellut naapurini hiljaista pihaa, josta ei enää kuulu sitä tekemisen meininkiä. Ahersi aina autotallissa myöhäiseen iltaan saakka. Välillä pihalta kuului moottorisahan ääni tai ruohonleikkurin pörinä. 35 vuotta on välillämme ollut silta, jota jokunen vuosi sitten kunnostimme. Se silta on kantanut yhteiset ilot ja surut päivittäin, mutta nyt hän on enää muistona sydämessäni. Ensi viikolla on hautajaiset. Ystäviä hänellä oli paljon, mutta olen kiitollinen, että olen saanut olla hänen naapurinsa, koska enhän varmaankaan olisi muuten saanut tuntea häntä. Sisareni kävi miehensä kanssa tänään ja toi minulle kauniin Syklaamin.
+ Kommentoi (2 kpl)
keskiviikko, 12. lokakuuta 2011 klo: 05:30  , -3 C°


kuva


Pakkasenpuolella viimeyö. Naapuri kaatanut meille yhteensä 7 kuusta. Osa kuusista oli hänen tontillaan, mutta sanoi, että voimme ottaa ne kaikki. Oksia olen karsinut. Hieno aurinkoinen päivä ollut tänään. Talitintit ovat verannalla ahkeria. Laitoin niille esille kulhoon koirankarvoja, jotta voisivat siitä ottaa pesäänsä. Mielellään nokkasevat tyynyistä pehmikkeitä itselleen. Istuessani verannalla mietiskelin sitä Talitinttien vapautta. Saavat lentää ja liidellä eikä tarvitse olla häkissä niinkuin eläinkaupoissa myytävät linnut.
+ Kommentoi (0 kpl)
maanantai, 19. syyskuuta 2011 klo: 06:10  , 7 C°


kuva


Mukava olla nyt pari viikkoa kesälomalla ennen osa-aikaeläkettä. Ihanaa saada myös tyttärentytär 17-v. perjantaiksi asti meille. Tuli eilen ja vielä nukkuu, kun tässä kirjoittelen. Keitin aamulla riisiä, josta osan otin kattilasta Pirrelle ja loppuosaan lisäsin maidon ja haudutan riisipuuroksi. Mehukeiton kanssa maistuu hyvin. Lauantaina kävin naapurin rouvan kanssa lähikaupan liepeillä 7:n kilometrin päässä syysmarkkinoilla. Siellä oli paljon mukavaa katsottavaa. Ostin kukka-amppelin, josta laitan tässä kuvan. Eilen heräsin jo klo 4. Oli melko pimeää, kun Pirren kanssa käveltiin ja odotettiin Hesarin jakajaa. Saatiinkin se n. reilun tunnin päästä laatikkoon. Odotellessa istuimme verannalla ja laitoin tuikkuja palamaan, jolloin oli ihana tunnelma, kun muuten oli pimeää.
+ Kommentoi (0 kpl)
maanantai, 29. elokuuta 2011 klo: 06:00  , 13 C°


kuva


Nopeasti meni lomaviikko ja tänään iltavuoroon töihin. Naapuri vaihtoi puuvajaansa uuden ikkunan ja minä sain heiltä vanhat, koska muutoin olisivat menneet kaatikselle. Jokunen lasi täytyy kitata kiinni ja muutenkin kunnostaa niitä. En laita niitä erityisesti johonkin, vaan aion pitää koristeena. Poikani täytti viikolla 40-vuotta ja juhlimme hänen luonaan ensin ja sitten meillä. Tyttärentyttäreni oli suurena apuna minulle. Hän leipoi aivan ihania Ullas pullia, joihin tulee täytteeksi Philadelphia juustoa. Teimme yhdessä n. 7km kävelylenkin koiran kanssa. Viimepäivinä olen keränyt viinimarjoja. Osan jätän linnuille. Olen suunnitellut, että aion laittaa alhaalla olevalle nurmikolle lisää puita, pensaita ja erilaisia kasveja. Ehkä jo tänään töihin mennessä käyn puutarhurilla.
+ Kommentoi (4 kpl)
torstai, 11. elokuuta 2011 klo: 06:00  , 8 C° , klo: 15:00   , 18 C°


kuva


Tänään hain naapurini kanssa osia autooni ja samalla heidän koiranpentu sai toiset rokotukset. Hain sitten poikani + koirat meille. Poikani remontoi autoni katsastuskuntoon. Ensimmäisellä kerralla ei mennyt läpi, mutta nyt tänään meni. Olen tyytyväinen, että auto on vuodeksi eteenpäin katsastettu. Poimin hiukan mustia viinimarjoja pakastimeen. Iltaisin syön niitä viilin kanssa. Viime lauantaina oli meidän tien pihajuhlat. Harmi, että ilmoittautuneita oli ollut 100, mutta väkeä juhlassa vain n.50. Oli mukava tavata ja jutella taas lähistön ihmisten kanssa. Nyt viimeaikoina ei ole tarvinnut kasveja kastella, muuta kuin niitä, jotka ovat sateelta suojassa.
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 56kpl, [kt] sivu: 1,2,3,4,5,6 >>   >|]
Eila
perushoitaja
puutarhanhoito, tanssi
tekemällä oppii
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2013
1 (2 kpl)

2012
1 (1 kpl)

2011
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (2 kpl)
9 (1 kpl)
8 (2 kpl)
7 (3 kpl)
6 (1 kpl)
5 (1 kpl)
4 (4 kpl)
3 (4 kpl)
2 (4 kpl)
1 (2 kpl)

2010
12 (2 kpl)
11 (1 kpl)
10 (2 kpl)
9 (2 kpl)
8 (7 kpl)
7 (12 kpl)