SIEMENISTÄ KUKKALOISTOON 2
Puutarha siemenkasvatuksella. Faktaa vai Fiktiota!tiistai, 14. toukokuuta 2013
Päivitän itseni illan päätteeksi. Olen niin onnellinen että olen herännyt kevätkukkien kanssa samaan aikaan, täynnä virtaa.
Täytyy muistuttaa itselleni että vielä pariviikkoa sitten kauhulla aattelin että ei tule mitään minun puutarhuroinnista.
Nyt olen perjantaista asti tehnyt innolla ja pysynyt siinä aikataulussa jonka itselleni edellisenä päivänä laitan.
Eilen pyöräilin viimeiset sata tulppaania kotiin puutarhalta ja aamulla istutin paikalleen. Sitten raivasin etupihan penkin. Lapiolla ympäri ja taimet pois tiukasta savimaasta, pahasti ruohottuneestakin.
Perkasin joka taimen ja odottavat nyt uudelleen istutusta uuteen penkkiin jonka teen huomenna. Käännetty penkki tarvitsee kipeästi maanparannusta ennenkuin istutan siihen iirikseni. Siinä on tarha-alpi jokavuotisena puskana, sitä en poista.

Toinen iso urakka oli keittiön ikkunan aluspenkissä. 3,5m pitkä ja mikä lie leveys. Taas lapiolla ympäri, kaikki taimet ylös ja perkasin. maa on hiekkaista ja kosteaa. Penkki on pohjoiseen ja varjossa.
Otin siitä pionit pois, minkä ihmeen takia olen ne siihen laittanutkin. Huomenna on niiden istutus aurinkoon ja parempaan maahan. Tässä penkissä on vaikka mitä, kaikki lähtee uusiin paikkoihin.

Nyt olen tyytyväinen eiliseen ja tähän päivään, tiedän että toimin taas.
Tämän kesän teema on tässä taimien siirtelyssä ja parasta on se että joka taimi kulkee käsieni lävitse. Perkaan ja putsaan, jaan jos on tarpeen mutta jokaisen käyn läpi eikä se ole vähän.
+ Kommentoi (0 kpl)
sunnuntai, 12. toukokuuta 2013
Alku aina hankala, sanotaan. Niin minullakin. Huokailin mielessäni että en taida jaksaa ja jo mietin koko puutarhuroinnin lopettamistakin. Syynähän oli vaan se että on niin paljon kertynyt monenlaista etten tiennyt mistä aloittaa. (Laiskuus)

Aloitin ihan väärästä päästä, mutta pian pääsin jyvälle miten edetään. Olen kaksi päivää tehnyt enemmän kuin vuodessa, puutarhajuttuja. Viikolla vähänvaan harjoittelin.
Siirtelen taimia uudelle puolelle mutta myös kotipihalle. Yritämme taas, kaksi ääripäätä, tulla toimeen puuutarhuroinnissa samalla tontilla. :)

Minä olen värikäs persoona ja toinen osapuoli taiteellinen ja harmooninen. Olen oppinut katsomaan jo hänen silmillään mihin mitäkin sopii tai paremminkin mikä ei ainakaan sovi. Mitä hän on oppinut, en tiedä vielä.

Ensin piti siirtää mansikat vanhasta paikasta uuteen. Kaivoin ylös toistasataa mansikan tainta, perkasin kaikki ja istutin uuteen paikkaan. Sain penkin perennantaimilleni.

Eilen ja tänään olen irroitellut puutarhastani penkistä lähes kaikki sipulikukat joita on satoja. Tulppaaneja eri väreissä on varmaan lähes viissataa plus narsissit, hyasintit ja jms.

Perkasin näille penkin talon pitkältä sivulta jossa oli jo ennestään jonkin verran tulppaaneja ja iiriksiä.
Kyllä olikin perkaamista kun viimekesänkin rikkikset oli ryöhähtänyt penkin täydeltä.
Kaikki vaan pois penkistä ja iirikset jouti toiseen penkkiin jota ei vielä kyllä ole. Pyörällä olen tuonut sipulikukat kotiin eilen ja tänään ja istuttelin kiitettävästi niitä penkkiin.Vielä on huomiselle työsarkaa siinä.

Nyt olen siis taas hommassa kiinni ja tuntuu hyvältä.+ Kommentoi (0 kpl)
torstai, 25. huhtikuuta 2013
kuva


Ihana kuukauden loma taas Teneriffalla. Oli lämmintä ja kaunista, tietty, kuinkas muuten. Piti olla viimeinen reissu tänä keväänä mutta kuinkas ollakkaan en saanut kaikkia sinne kerääntyneitä tavaroitani kerralla pois ja on IHAN pakko mennä toukokuussa uudestaan :)

En ole ikänäni itselleni ostanut esim. vaatetta niin kuin tämän viimesen vuoden aikana. Siellä on paljon kaikkea ihanaa.
Nyt ei siemeniä tullut yhtään, tai jotain otin taskuuni kyllä kävellessäni. On kotona käyttämätön siemenpankki, en tiedä yhtään mitä niillä teen.

Eestään löytää mitä taakseen jättää sopii nyt minun puutarhurointiin. Joskus pieni kauhun tunne iskee kohalle mutta karistan sen äkkiä taka-alalle.
Uskon että kaikesta huolimatta nautin tästä kesästä taimieni kanssa.
+ Kommentoi (0 kpl)
torstai, 7. maaliskuuta 2013
kuva


Olin kolmen viikon lomalla Puerto de la Cruzissa tammi-helmikuussa. Lähden takaisin tämän kuun 17 päivä, on vielä niin kylmää täällä.
Kesän aion olla suomessa ja olenkin jo innostunut oman puutarhan hoitoon vaikka siemeniä en ole kylvänytkään.

Paljon on tullut patikoitua ja vuorilla on aivan ihanaa. Vielä on paljon, paljon kiertämättä. Ei pysty mitenkään rekisteröimään kaikkea mitä näkee, se on aivan uskomatonta.
Kuvia on paljon kertynyt mutta nyt on kamera jäänyt sinne enkä saa yhtään uutta kuvaa tänne. Sieltähän se löytyy ja ei ainakaan unohdu kotiin, on oikeassa paikassa.

Paljon on tämä irti-otto avartanut henkistä puolta ja on jo kivaa nähdä suomen kevät ja kesä.
+ Kommentoi (2 kpl)
torstai, 7. maaliskuuta 2013

+ Kommentoi (0 kpl)
sunnuntai, 16. joulukuuta 2012
kuva


Tänä talvena en kylvä siemeniä. Pidän välivuotta puutarhailusta mutta keväällä uskon aloittavani taas. oikeastaan on jo ikävä kaikkea mitä siihen kuuluukin.

En usko että ihan heti olen pois suomen kesästä, mitään kuitenkaan en enää sano varmaksi. Tuohon etelän lämpöön en kyllästy kai koskaan mutta niin en kyllä suomen vuodenaikoihinkaan.
Pidän talvesta,lumesta, hiihtämisestä. Silti menen takaisin hetkeksi vielä tuolla tammikuun lopulla.
Innostuin patikoimisesta ja toteutan siis itseäni sen merkeissä. Haasteita kun kaipaan vielä tässä iässä.
Puutarhurointi, tavalla tai toisella on vielä lähellä sydäntäni mutta toteutan sitä eri tavalla kuin tähän asti.
Tällä hetkellä nautin vaan olemassa olostani ja teen sitä mikä tuntuu hyvältä.

+ Kommentoi (0 kpl)
lauantai, 8. syyskuuta 2012
kuva


Upea kuukausi takana päin.
Tähän liittyy negatiivistakin mutta nehän on erittäin hyviä kokemuksia. Avoimin mielin katsoin ja kävin nekin läpi ja aina oppii uutta. Paljon itsestäni.

Negatiivinen liittyi tietty olooni mutta myös perhe-asioita tuli järjesteltyä. On hyvä välillä ravistella tilannetta. On siinä riskinsä mutta sanon vaan että se on kannattanut. 36 avioliitto- vuotta tuli ravisteltua perusteellisesti. Hajotettiin osiin ja kasattiin parhaimmat palat. Kaikki turha haudattiin totaalisesti ja jatketaan puhtaalta pöydältä.
Minä olen hukuttanut mereen kaiken mahdollisen ja ammentanut uutta tilalle.

Mielenkiintoista mennä kotiin ja katsoa miten uusi toimii arkipäivässä. Lapsillekkin tämä on ollut rakentavaa aikaa vaikka aikuisia ovatkin jo.

Aurinko ja lämpö on hoitaneet tehtävänsä ja parhain on tuo meri. Istun aallonmurtajalla joka päivä, monasti aamulla ja illalla, vaan katsomassa merta. Kaksikin tuntia kerralla.
Usein myös luen tai kirjotan siellä. Kirjottamisesta on ollut oma apunsa.

Olen tutustunut täällä uusiin ihmisiin ja nyt on välillä jopa pieni kiire.
Menoa on monenlaista kun olen löytänyt samanmielisen ystävän. Kävelemme paljon ja kiireettömästi. Naapuri kaupungissakin kävimme kävellen, eväät mukana. Lähdimme aamu kymmeneltä ja tulin kotiin 22.30.
Ensi viikolla kävelemme puutarha myymälöihin jotka ovat tuolla kauempana.

Menen bussilla naapurikaupunkiin espanjan tunnille kaksi kertaa viikossa. Minulla on täällä yksityisopettaja joka helpottaa muistihäiriöistä kummasti. Ei ole ihan helppoa kun en ole koskaan, koulussakaan opiskellut mitään kieltä.
Olen päättänyt oppia sen ja hyvään alkuun olen päässytkin. Perusteellisena haluan oppia alusta jo puhumaan oikein. Ei riitä että sana sinne toinen tänne että tulis jotenkin ymmärretyksi. Sitä joutuu kuitenkin tekemään kun on yksin pärjättävä paikallisten kanssa.

Aivan ihanaa on huolehtia vähän aikaa vaan itsestään.+ Kommentoi (0 kpl)
keskiviikko, 5. syyskuuta 2012
kuva


Ensimmäistä kertaa elämässäni on tilanne että en tee yhtään mitään, lakkasin suorittamasta. Jätin hetkeksi taakseni perheen ja puutarhan, läksin vaan lomalle.
Joskus kaikesta vaan saa tarpeekseen ja on tehtävä radikaalia ratkaisuja. Pakkasin kassin ja taakseni katsomatta läksin etelän lämpöön.

Ainoana lohtuna paluulippu, 28.9. Tähän paluulippuun liittyy oma tarinansa. Olin suunnitellut kielikurssille lähtöä ja löysin tosi edullisen paluulipun tuolle päivälle. Ajattelin sumplata kielikurssin siihen sopivaksi.

Päätinkin, itseni takia lähteä vähän aiottua aikaisemmin. Joten täällä ollaan, Puerto de la Cruzissa ja olo alkaa helpottamaan huomattavasti.


+ Kommentoi (2 kpl)
tiistai, 13. maaliskuuta 2012
kuva


Nyt on aika tehdä päiväkirjan päivitystä, itselleni hyödyksi. Pitäisi muistaa paljon eri tuntemuksia ja mitä ihmellisempiä suunnitelmia. Kun ne malttais kirjoittaa muistiin voi verrata mihin kumminkin on päätynyt.

Ihan huisin täpinöissäni olen taas suunnitelmia tehnyt ja niistä osan tuolla kuvapuolella kertoillutkin. Oikein hyvä niin, sillä sain siellä avukseni päätä selvittämään muutamia viisauden sanoja.
Nehän ovat sitten itäneet ja ajatukset selkiytyneet. Olen paljon hommannut itselleni tekemistä kesäksi ja niistä pitää karsia jotain pois jos aion päästä matkustelemaan hyvällä omallatunnolla.
Ensimmäisenä aloin miettimään sitä kasvihuone-ihastustani. Sehän teettää oikeasti julmasti ylimääräistä työtä ja mietinkin tarvitsenko sitä todella. En usko että otan sitä tämän kesän projektiin kuminkaan.

Aivan hulvattomasti olen rakastunut taimien istutukseen, varsinkin kun ovat oma kasvattamia.
Ei kummosia, mutta mulle on aarteita. Sitä haluan tehdä ja saan mielin määrin puuhastella niiden kanssa koko kesän.
Riittäköön tämä, ihan oikeasti siinä on yhdelle ihmiselle harrastuspuuhastelua ihan tarpeeksi.
+ Kommentoi (0 kpl)
keskiviikko, 15. helmikuuta 2012
kuva


Projektissani on varmaan yksi fantastisimmista kohokohdista kun saa olla täällä etelän lämmössä ja täyttää omaa muistikorttia kilpaa kameran muistikortin kanssa.

Uskomaton elämys kokemattomalle. En nauttisi reissusta niinkään jos en olisi puutarhailija.
Kyllä täällä täyttyy vaativammankin odotukset, saati sitten ummikon. Kameralle on käyttöä joka kulmassa.
Onneksi on mukana huippu matkaseuralainen jolla on kokemusta niin matkailusta kuin kasveistakin.
Näitä näkymiä sulatellaan pitkän aikaa vielä kotona ja jotain kivaa ideaa uuteen puutarhaani tuon tullessani.
Onneksi on vielä lomapäiviä jäljellä.

+ Kommentoi (2 kpl)
sunnuntai, 22. tammikuuta 2012
kuva


Perennakylvöt on hyvällä alulla. Jospa saisin tänä vuonna säilytettyä nimetkin näissä tulevissa taimissa.
Ei paljon haittaa nimettömätkään taimet ja kukat, nehän on vaan mua varten. Pääasia se kukkaloisto joka ei kuitenkaan vielä ole siinä mallissa kuin ajattelin.

777 on luku viimeisessä kylvöpurkissa. Vielä riittää kylvettävää. Ei sen kummempaa kuin edellisinäkään vuonna, minä teen kesääni näin.

On visiot mielessäni vielä kukkaloistosta ja vois enskesällä alkaa olemaan siinä ja siinä. Kuitenkin ajattelin että tänävuonna saa olla viimeinen suurkylvö vuosi. Ensivuonna satsaan
haastavampiin kylvöihin.
+ Kommentoi (3 kpl)
[riviä: 172kpl, [kt] sivu: 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10 >>   >|]
Tähdikki
Lukeminen, kirjoittelu, musiikki
Vaikka läpi harmaan kiven
Lähetä viesti
Perusteellinen, teen sitten mitä tahansa.Kaivan totuuden esiin maksoi mitä maksoi.Aitoutta ja luonnollisuutta kaipaan eniten.Arvostan suuresti kaikkia joiden kanssa teen yhteistyötä tai olen muuten tekemisessä.Olen sitä mieltä että sydämmestään antava saa monin verroin joskus takaisin päin, tavalla tai toisella.Itseensä päin vetävä löytää sen vielä edestään.
 
Arkisto:
2013
5 (2 kpl)
4 (1 kpl)
3 (2 kpl)

2012
12 (1 kpl)
9 (2 kpl)
3 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (3 kpl)
11 (1 kpl)
10 (6 kpl)
9 (4 kpl)
8 (6 kpl)
7 (3 kpl)
6 (6 kpl)
5 (8 kpl)
4 (10 kpl)
3 (8 kpl)
2 (12 kpl)
1 (18 kpl)

2010
12 (25 kpl)
11 (50 kpl)