Viherpeukalo Tilli85:n viherpiiperrykset tai ainakin yritykset
Pientä kirjoittelua mukaan vieneestä harrastuksesta. Päiväkirjan merkinnöissä saattaa hyvällä tuurilla myös seikkailla kauhukaksikkoni Lilli ja Ninni kissat.


Ai miten niin aikaa kulunut viimeisestä kirjoituksesta :)
tiistai, 10. tammikuuta 2012
kuva


No onhan sitä aikaa vähän kulunut =) mutta asiaan heti eli uusi vuosi tullut ja uusi kasvukausi lähenee kovaa vauhtia ja vasta saatiin maahan lumetkin...
Tänä vuonna meinaan taas kokeilla jotain uutta ja jännää tai no jännää ja jännää. Eli vesimoelonia "Sweet Siberian" ja sokeri maissia. Kummankin kuvauksessa luki että sopisi juurikin meidän ilmastoomme.

Viime kesän tuttuja kasveja tulee olemaan miekkaliljat. pitihän niitäkin muutamia uusia lajeja hankkia ja varmaan hankin viellä lisääkin, vaikka miehekkeelle sanoinkin että en hankkisi.

Muutamia uusia kukkaruukkuja hankin sillä niitä alkaa olemaan aika vähänlaisesti ainankin omasta mielestä. Vanhat puiset kukkalaatikot saivat uuden maalipinnan ja voin kehua itseäni että hienoa jälkeä tuli. Laitan tähän loppuun kuvan puolivalmiista laatikosta valmiissa on kamerassa kuvat mutta kameran unohdin yllätys yllätys maalle. Laatikosta tuli lopulta hieman vaaleampi kuin kuvassa oleva
+ Kommentoi (0 kpl)Kesä(kö) on tullut?!
perjantai, 13. toukokuuta 2011
Koivut on vihdoinkin vihreät ja jopa pääskysen olen nähnyt. Pariin kukkapenkkiin kaipaan viellä kasveja mutta muuten alan olemaan aika tyytyväinen tämän hetkiseen tilanteeseen.

Kasveja löytyy jos jonkinmoista ja näköjään Ninni-kissalle maistuu miun miekkaliljat :( Ninni tietää tekevänsä väärin mutta silti vaan niitä nakertelee. Mokomakin karvakasa, mutta silti niin rakas <3

Nyt kun alkaa ilmat lämpenemään niin oikein odotan etä kasvit alkaisi kukkimaan. Eritoten odottelen että pioni kukkisi. Ei ole kertaakaan viellä kukkinut miulla ollessaan. Ihan varma en väristä ole mutta joku vaaleanpunainen tai punainen tuo on. Ainakin muistaakseni...


+ Kommentoi (2 kpl)Päiväkirjan nimi muutti hieman nimeä ja muuta mukavaa.
perjantai, 18. maaliskuuta 2011
Tomaatit ovat itäneet. Jee sanoisinko.
Tuli eilen taas siemeniä kateltua ja pitihän sitä huutaamujutama pussi itselleen =) Amppelipetuniaa siis kylvän ensiviikolla ja parvekekurkun vuoro on hieman myöhemmin.
+ Kommentoi (0 kpl)Pistokkaita
torstai, 17. maaliskuuta 2011
Kiinanruusujen pistokkaita on tänään laiteltu multiin ja uusia pistokkaita laitettu vesilasiin juurtumaan. Toivottavasti noi pistokkaat joskus sitten jopa kukkisivat.
Pieni apurini Ninni kissa oli kyllä sitä mieltä että niissä mullissa on niin kovin kiva möyriä mutta jouduin hänet häätämään kauemmas jotta edes osa pistokkaista säilyi ehjinä.
Saas nähdä mitä seuraavaksi keksin
+ Kommentoi (0 kpl)Jospa nyt
keskiviikko, 16. maaliskuuta 2011
Kevät etenee sutjakkaasti ja kylvöksiä tehty joidenkin onnistumatta. Kylvetty on
Amppeli tomaattia
Tupakkaa kolmea eri lajia
Keijunmekkoa josta iti YKSI ainut siemen =)

Viellä olis kylvämättä noita auringonkukkia ja avomaan kurkkuja mutta kyllähän tässä viellä kerkeää.

Kovasti tota pihaa olen suunnitellut muuttavani edes kasvien osalta ja olen tullut siihen tulokseen että kuunliljat saavat lähtöpassit työpaikan kukkapenkkiin ja miulle tulee päivänliljoja tilalle. Niitäkin yritän siemenestä kasvatella mutta enköhän mie kaupastakin juurakoita käy ostamassa. Päivänliljoja on kyllä niin monen eri värisiä että ne saa miun pienen (Hih) pään ihan pyörälle mutta enköhän mie omat suosikit tule sieltäkin löytämään.

Huonekasvien saralle kuuluu hyvää. Kiinanruusut ovat lisääntyneet ja sain niitä kerrottuja punaisia kiinareita joita NIIIIIIN kovasti himoitsin. Tänään 16.3 vein työpaikalle yhden kiinanruusuistani väriltään tämä yksilö oli kauniin oranssi.

+ Kommentoi (7 kpl)
[riviä: 5kpl, [kt] sivu: 1]
Tilli85
Tiina  
Lappeenranta ,
Puutarha, eläimet, lukeminen
Lähetä viesti
Miun blogi: http://multatassun.blogspot.com/
 
Arkisto:
2012
1 (1 kpl)

2011
5 (1 kpl)
3 (3 kpl)