Chilli Chili - Tryout
Kokeilen kasvattaa erilaisia (vahvoja) chilejä (capsicum annuum) minimiolosuhteissa yhdellä kasvilampulla (megaman plant lamp) ja merileväuutetta ja kasviravinnetta käyttäen. Tarkoituksena olisi saada aikaiseksi jotain uutta ja hienoa, koska kuulin villiä huhua mahdollisista bonsai-chileistä.


Hävityksen kauhistus
torstai, 24. maaliskuuta 2011
Koira kuomaseni päätti tänään että nyt on luonnonvalinnan aika ja vain vahvimmat chilit saavat elää. Joten hän päätti viskoa chilini lattialle ja säästää vain osan. Luokkatoverini minulle lahjoittamat bolivian rainbown vielä itämättömät siemenet katosivat siinä hötäkässä. en kuitenkaan menetä toivoani, muutama chili selvisi ja onhan kevät vasta aluillaan ja chilit nopeita kasvamaan. Toivottakaa onnea ettei litää katastrofeja tapahdu.
+ Kommentoi (0 kpl)nytt
tiistai, 8. maaliskuuta 2011
kuva


Onnekseni voin ilmoittaa että kaikki chilintaimeni selvisivät kunnialla koko hiihtolomaviikon yli ja hurja kasvupyrähdys on iskenyt kaikkiin. Yritän kosiskella luokkatoveriltani Bolivian Rainbown siemeniä koska sellaisen komistuksen jos saisin tekemään hedelmää niin oi oi oi.
Ohessa kuvia nykytilanteesta, kasvilamppuja on nykyään kaksi, koska poikaystäväni ja minä löysimme kaapin perältä toimivan yksilön.
+ Kommentoi (1 kpl)kuvia
keskiviikko, 23. helmikuuta 2011
isoin chilini 23.2
isoin chilini 23.2


nyt olen lisännyt pari kolme kuvaa tämänhetkisestä isoimmasta chilistäni (Paprika De Cayenne)
muovitin kaikkien chilieni ruukut, jotta ne selviäisivät kunnialla ensi viikon hiihtolomasta kun en ehdi niitä hoitamaan vaan olen aivan muualla.
Lisää kuvia chilisadostani ilmestynee lähiaikoina, pysykää kanavalla
+ Kommentoi (2 kpl)juhuu
tiistai, 22. helmikuuta 2011
kuva


Sallinette piakkoin saada valokuvia pikku chileistäni, koska lainaan isäni kameraa tämän viikon.
Tein tänään Chili Con Carnea.
Kaksi pussillista kaupan chilijauhetta meni sinne niin että humpsahti ja koko keitos maistui silti pelkältä jauholta. Hyvä esimerkki siitä, millaista KUNNON chili _ei_ ole keitoksissa.
Tottakai kaupoissa myydään myös kunnollisia chilisooseja ja -sekoituksia, mutta lähimmässä pikkumarketissa ei ole kuin perus Santa Maria -chilisekoitusta (joka on siis aivan pelkkää jauhoa, ei tulta eikä tappuraa)
jos maailmassa on yhtään oikeutta, chilini eivät ole kuivuneet pitkän viikonlopun aikana.
Tämä ei tietenkään ole todennäköistä, mutta tiedättehän, kuinka vaikeaa on olla erossa rakkaistaan.
+ Kommentoi (1 kpl)päivitys
torstai, 10. helmikuuta 2011
Kaikki taimet ovat nyt lähteneet kasvamaan tosi kauniisti ja olen jo aloittanut ensimmäiset koulinnat(1 per potti), jotta niillä olisi tarpeeksi tilaa kasvaa. Tuulettimen puutteessa olen vähän puhallellut ja tökkinyt niitä, jotta liikkuisivat ja kasvaisivat vankempina. pituutta pisimmillä taimilla on jo noin kymmenisen senttiä ja sirkkalehtien keskeltä alkaa jo näkyä uutta kasvua. Pisimpinä kukoistavat Paprika de cayanne, hyvänä kakkosena Sperling''s hot fire, kolmantena Jalahot ja pienimpänä, mutta ei vähäisimpänä habanero. Yritän kovasti aihtokauppaa luokkatoverini ja/tai kouluni puutarhurien kanssa saadakseni edes yhden Bolivian Rainbown, niin upeat hedelmät siihen kasvaa.

pysykää taajuuksilla, vaikka päiväkirjan kuattomuus saattaa tympäistä
+ Kommentoi (1 kpl)onnellinen äiti
keskiviikko, 2. helmikuuta 2011
joka purkista puskee jo vihreää, jotkut taimet ovat jo ravistaneet tyhjän siemenkotelohattunsa pois.
Pitää pikkuhiljaa alkaa miettiä kameran ostamista, jottei tämä päiväkirja kulkisi pelkästään mielikuvien varassa.

Johtuneeko huoneeni subtrooppisesta ilmastosta vai hyvästä tuurista, että chilit itivät noin viikossa?
siemenpussin takana oli kärsivällisyyteen kehoittava teksti kuukausien itämisajasta, ehkä kasvilamppu ja kaksi patteria riittivät siemenlevon rikkoutumiseen näinkin pian.
Kouluni kasvihuoneessa on myös istutettuna chilejä samalta päivältä mitä itse istutin, mutta sieltä ei vielä pyri esiin ensimmäistäkään kasvia.

pitäisiköhän hankkia jonkinsortin tuuletin, jotta sillä voisi puhaltaa taimiin vähän vantteruutta...
+ Kommentoi (0 kpl)HOO
sunnuntai, 30. tammikuuta 2011
NE ITÄÄ
ainakin cayanne
+ Kommentoi (3 kpl)kaikki muhii
maanantai, 24. tammikuuta 2011
No nyt on laitettu kaikki eri siemenet multiin muhimaan.
sielläpähän muhivat.
+ Kommentoi (0 kpl)Epäuskoa
lauantai, 22. tammikuuta 2011
Isäni ei todellakaan usko että onnistun tässä kokeilussa.
Onneksi olen ammattilainen ja näytän sille mistä kana kusee.
+ Kommentoi (1 kpl)Siemeniä
lauantai, 22. tammikuuta 2011
Puutarha.netistä keskiviikkona tilaamani siemenet olivat jo saapuneet tänne vantaalle, tosi nopea toimitus.(kiitos Siemen Vesa)
Tilasin siis Paprika Habanero Mixin-, Paprika Sperling''s Hor Firen-, Jalapeno-paprika Jalahotin- ja lisää paprika De Cayannen- siemeniä.
Suositeltu istuttamisaika on tietenkin helmikuussa mutta kuten koulussa eräs viisas mies sanoi; "oikeilla välineillä ei tarvitse välittää vuodenajoista".
Joten, koska progressiivinen kehitys on progressiivista, saatan istuttaa nämä siemenet heti maanantaina kun palaan takaisin koululle.
+ Kommentoi (0 kpl)Aloitus
keskiviikko, 19. tammikuuta 2011
Nyt on chilin siemeniä istutettu potteihin. Itämisaika tulee olemaan pitkä, joten tuloksia ei ala heti näkyä, mutta hyvää kannattaa odottaa. laitoin samaan pottiin monta siementä toivoen, että edes jokunen lähtisi itämään myöhempää koulintaa varten. Yhteen pottiin istutin vain yhden siemenen kokeilumielessä, jos se olisikin parempi tapa idättää näitä pikkuisia.
+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 11kpl, [kt] sivu: 1,2 >>   >|]
Kauha
Puutarhuriopiskelija/Kukkakauppias
Mother nature does it all for us
Lähetä viesti
Puutarhuriopiskelija, suuntautumisalana kukka- ja puutarhakauppa. Kiinnostuksen kohteina erityisesti bonsait ja niiden kasvatus kokeilumielessä ja omaksi iloksi.
 
Arkisto:
2011
3 (2 kpl)
2 (4 kpl)
1 (5 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>