siemeniä purkkiin
Lukuisat siemenet ovat jo tulleet taimelle. Samettikukat ovat jo vahvavartisia. Aurinko paistaa upeasti kerrostalon ikkunasta sisään.


Huonekasvituholainen
tiistai, 12. huhtikuuta 2011
Huonekasveissani on ollut vuosikaudet joku tuholainen ja nyt on tainnut tulla toinen.
Ikivanha riesa tekee vaaleita merkintöjä kukkien lehtiin. Sirokesäkynttiläntaimet, valkoinen köynnöskrassin hyvin kaunis ja melko iso taimi ja monet jo kukkimaan pyrkivistä samettikukista ovat harmillisen suttuisia vaalean reikäisine lehtineen.
Uusi tuholaistulokas on narskuttanut jaloritarinkannusten pienet sirkkalehdet pienillä hampaillaan. En pysty näkemään kumpiakaan tuholaisista. Toki näköni on heikentynyt
Ei se tuholainen harmita huonekasvien vuoksi vaan taimikasvatuksessa. Jos raskisin, heittäisin syksyllä pois kaikki huonekasvit, pesisin seinät ja ikkunat, ikkunaverhot ja kaikki, missä tuholaiset saattavat majailla. Ehkä siten pääsisin niistä eroon ja kevään pikkutaimet saisivat kasvaa rauhassa. Tämän kevään erikoisuus ikkunallani on valtavan elinvoimaiset ja isot jättiolkikukan taimet. Viime vuonna upeiden orvokkien kasvatus onnistui hienosti. Harmi, etten tänä vuonna löytänyt samoja orvokin siemeniä hyötykasviyhdistyksen kaupasta.
+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
OutiTammelasta
Tammela/Vantaa , Suomi
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2011
4 (1 kpl)