Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Kesän kukkaloistoa
lauantai, 19. tammikuuta 2013
Syksyn alkua...
Syksyn alkua...


Alkusyksyn tunnelmaa...
+ Kommentoi (1 kpl)Zilga asettuu taloksi
lauantai, 19. tammikuuta 2013
kuva+ Kommentoi (1 kpl)päivitystä edelleen
lauantai, 19. tammikuuta 2013
kasvarin edustaa
kasvarin edustaa


Kasvarin edessä oli sellanen epämääräinen kumpu ja sitä piti päästä muokkailemaan ja sellanen ruukkuporras siitä sitten muotoutui. Kesällä toimi hyvin yrttien oleskelutilana.

Kasvari sai sisuksiinsa Zilga- viiniköynnöksen. Tuonne takanurkkaan asettui ja sai laudat ympärilleen, pienen kolon juuristolle ja rodomultaa ympärille. Mielikuvassa siintää upea viiniköynnös jonka lehdistö kiemurtelee kattoa myötäillen... pitänee viel opetella miten sitä hoidetaan... sitten vain sadonkorjuujuhlaa odotellen :)

Kesän upein hankinta kasvariin oli Maljaköynnös "Sundaville" joka kipusi kattokorkeuteen kesän aikana ja kukki alvariinsa ihanilla punaisilla kukilla. Nyt samainen kasvi on talvilevolla kylmässä eteisessä ja katotaan onnistuuko talvetus. Näyttää kyllä ihan kuolleelta...

Muutenkin tuli oleskeltua kasvarin ympärillä sen verran paljon jotta siskon kanssa kasattiin tiilistä "väliaikainen" grillihökötys kasvarin edustalle...siinä tuli grillattua useampikin makkara kesän ja syksyn aikana. Ja nyt aasinsiltaa pitkin kesän 2013 suunnitelmiin... taas kerran kesäkeittiön rakentaminen !

Tämä kevättalvi on ihanaa suunnittelun aikaa...ja kohtahan räystäätkin tippuvat :)+ Kommentoi (0 kpl)Kasvarin vuosi pähkinänkuoressa
lauantai, 19. tammikuuta 2013
kuva


Oho..näin se vuosi vierähti ja kasvari kestäny tuulet ja tuiskut pakkasista puhumattakaan.
Kauheesti piti jotain kesäkeittiötä väsäillä kesän aikana, mutta ei siitä tullut sitten mitään vaan takamus pystyssä häärittiin kasvarin ympärillä kiviä siirrellen.

Tuo seinusta sai vihdoin ja viimein ne laatat alleen...ei ihan viivasuoraan mut nyt pääsee kivasti kottareilla kompostin suuntaan. Tulevana kesänä kippaillaan sit lisää asennushiekkaa ja peitellään koloja.

+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 4kpl, [kt] sivu: 1]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>