Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Kasvari valmistautuu talveen
keskiviikko, 5. lokakuuta 2011 klo: 09:00  , 9 C°


Talon eteläseinusta syysväreissä
Talon eteläseinusta syysväreissä


No nii, nyt on useammat tuparit vietetty työporukoille ja naapurustolle ja muillekkin...hernekeitto ja borssikeitto maistuivat talkooporukoille ja yhdessä ihailtiin aikaansaannnostamme ja tarkkaavaiset huomauttelivat "leikillään" vielä maalaamattomista listoista joita näkyy olevan vielä vähän sielä sun täällä (sisäpuolella tosin). Jääköön suosiolla kevään hommiin.

On aika tyhjentää "ulko-olohuone" niistä muutamista kasveista ja varustaa sisus talviteloille. Niimpä, on tarkoitus piipahtaa talvellakin sisätiloissa joten muutama korituoli jääköön paikalleen ja niihin jo hankittuna lampaantaljat. Naapurin sirkkelipöytä, joka upeasti hoiti ruokapöydän virkaa, on palautettu omistajalleen ja tilalle asettunee sellanen klaffipöytä.
Kellarista löyty vanha pitkulainen räsymatto ja sen läjäytän lopuksi lattialle.
Jotain vihreetä olis kiva saaha talveksikin ja kiitos ystävän, ehdotti jotain thujaa istutettavaksi laatikkoon ja näinhän sitä eilen käväistiin kasvikaupassa kotiintuomisena "Thuija occidentalis, Smaragd", timanttituija n. 90 cm korkee. Siihen nikkaroin jonkun lodjun ja jotenkin vuoraan sen vaikka styroksilla, multaa päälle ja siinäpä oiva joulupuu kasvariin. Ehkäpä pienet kirkkaat tuikkuvalot löytävät paikkansa tuijan syleilystä...
Tuli surffattua eränetin sivuillakin ja kas kummaa, nyt on hankittuna sellanen pieni, erämiesten suosima, kannettava kaasulämmitin. Yhdellä kaasupatruunalla lämmittää n. 2,5 h. Olisi tarkoitus käytellä silloin kun haluaa hetken mietiskellä elämän menoa talvipakkasilla. Testaillaan sitten myöhemmin miten vekotin toimii.

Vielä pitäisi vähän pihakiviä siirrellä paikasta toiseen ja kivettää polku kompostin suuntaan...homma joka olis jo pitäny olla tehtynä. Kaikki ajallaan.

Syksyn väriloistoa ihaillen.


+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>