Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Suunnitelmia tulevalle vuodelle 2012
torstai, 3. marraskuuta 2011 klo: 08:30  , 9 C°


Talvea odotellen
Talvea odotellen


Piha on ny peittyny ihanasti värikkäistä lehdistä ja tohon maahan ne jääkin, paitsi osan lehdistä kasailen pensaiden juurelle ja kulkutien haravoin siistiksi ja siinä sitten syksyn haravoinnit. Kun ei ole nurmikkoa vaan tällanen "luonnonvarainen" piha niin antaa niiden lehtien maatua rauhassa. Keväällä heiluu sitten harava vähän useammin.

Tuli sitten listattua tekemättömät, pienet viimeistelyhommat kasvari osalta: sokkelin maalaus sisäpuolelta, alaikkunoiden peitelistojen maalaus sisäpuolelta, oven karmilistojen kiinnitys sisäpuolelta (tämä kyl suoritetaan piakkoin :D) ja lattian "suoristus". Lattiasta sen verran, että jostain kummallisesta syystä siitä ei nyt tullut ihan tasainen, vaan on jotenki kuopallaan keskustasta. Mut kelpaa tollasenaan talven yli.

Nyt on talvisisustus paikallaan, eli pari korituolia ja yks penkki sekä "vierastuoli". Muutamat ikivihreet on löytäny paikkansa ja toivottavasti säilyvät talven pakkasista "sisätiloissa".
Viikonloppuisin kahvitellaan vielä kovinki korkeissa lämpötiloissa, parhaimmillaan oli viikko sitten + 17 C päiväsaikaan. Olen myös kynttilähullu ja lauantaisin saa sytytellä tuikkuja mielen määrin kasvarin "ikkunahyllyille" tunnelmaa luomaan. Nyt puuttuu vain lumi jota sit alkutalvesta mielellään lapioi kasvarin kulkutieltä...ja tunnetusti lopputalven luonnit menee taas hampaat irvessä.

Nyt on jotenkin "tyhjä" olo kun tämä kasvihuoneprojekti lähenee loppuaan. Talvella voi tietty suunnitella lähiympäristöä ja keväällä siirrellä taas niitä kivijärkäleitä paikasta toiseen ja onhan ne pihakivet vielä asentamatta kasvarin ympärille, eli kyl hommia vähän riittää keväällekin. Mutta ei tarpeeksi kesää ajatellen, eli...
uusi suunnitelma pyörii mielessä.

Pihakeittiö ! Olis tavallaan kolme paikkaa mihin ulkokeittiön vois rakennella ja tässäpä ensimmäinen pohdinta kylmille talvi-illoille. Jos tämä suunnitelma laitetaan toteen, niin se kestäköön vain yhden kesäkauden, eli valmista pitäisi olla kesän 2012 aikana.

Mukavaa alkanutta marraskuuta kaikille+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>