Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Kevään merkit
perjantai, 17. helmikuuta 2012 , klo: 21:00   , -4 C°


"Tässä me tullaan"
"Tässä me tullaan"


Täällä sitä taas istutaan nenä kiinni kasvikirjallisuudessa ja mietiskellään kevään hyötykasvi-idätyksii. Kyllä se vaan on "pakko" laittaa omia tomaatteja kasvun alkuun vaikka tossa syksyllä olin vähän toisissa aatoksissa. Tosin viime keväänä olin vasta ekaluokkalainen taimien kasvatuksessa...nyt siis siirtynyt seuraavalle tasolle. On tullut imuroituu tietoa idätyksestä ja maaliskuussa sitten "Supersweet 100"- lajiketta purkittamaan.
Viime vuonna tuli yritettyä liikaa ja pihan purnukat ja saavit ja ämpärit oli täynnä kaikkee siemenii...nyt on eri ääni kellossa ja toivottavasti suunnitelmallisuus tuo vähän enemmän järkeä mun puutarhatouhuihin.

Kaikenmaailman pihan pikkuprojektit pyörii päässä ja osa päässy jo paperiasteelle. Tärkein ehkä se kesäkeittiöjuttu. Ei mitään prameeta vaan tohon kasvarin läheisyyteen paikka missä grillailla ja istuskella ja ihmetellä maailman menoa...ja tiätty kasvien loistoa :)

Kevät on tullu tuonne kylmään alakerrokseen. Talvehtimassa ovat verenpisara ja pelakuut 6 kpl. Pisara pukkaa uusia vaaleanvihreitä versoja lehtineen ja yksi pelargoni on saanut pienen kukka-alun varteensa. Ne pitänee kuiteski kohta leikata alas ja toivoa jotta siitä tokenevat kevättä kohden. Tänään kävin pihanurkalta leikkaamassa muutamat onnenpensaan oksat ja tökkäsin ne maljakkoon...tämäkin ohje eräästä lehdestä. Ehkäpä viikon päästä sais nauttia niistä keltasista..vai oliko ne lehdet vihreitä ekaks :)
Jäälyhdyt seisoo vankkana vielä ämpäreissään ku pakkaset ei ole oikeen purreet, mutta jospa sunnuntaina sais valoa pihaan.

Tämä(kin) on ihanaa aikaa ja hullummaksi vain tulee mitä lähemmäksi kevättä mennään.

+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>