Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Pihakivien odottelua...
maanantai, 29. elokuuta 2011 klo: 10:00  , 18 C°


iltatunnelmaa
iltatunnelmaa


No nii...tässä on ny kohta viikko odoteltu niitä kiviä jotta pääsis taas jatkaan kasvarin lattiaa...mut ei oo viel toimitusta saapunu.
Kasvari tosin ollu kyllä käytössä, lähinnä ruokailutilana ja ne 4 tomaatinvartta ovat saaneet alulle ihka oikeita tomaatteja. Myös ne valintatalon sitruunasiemenet on jo saanu lisää vartta, sellaset 20 cm, mutta pahoin pelkään, että syksyn tullessa en osaa niitä hoitaa ja sit ne kuukahtaa kuistin hyllylle.

Kasvarin ovi on vähä turvonnu eikä suostu sulkeutumaan...pitää vähän höyläillä jostain suunnasta. Olis suunnitteluvaiheessa täytyny miettii jotain pientä katosta oven yläpuolelle...ehkä se ei vielä ole myöhäistä.

Pientä koristeluu ja kaupan kukkia on kuiteski roudattu "tähtikseen" ja tunnelma iltasella on melkeempä hengellinen. On ihanan rauhottavaa istua illan pimetessä kynttilöiden valossa ja antaa ajatusten vaan leijailla...

Nyt olis työhanskat käsillä ja kiviä odotellen
+ Kommentoi (2 kpl)Kasvarin lattiajuttua
sunnuntai, 14. elokuuta 2011 , klo: 21:00   , 18 C°


Osa lattiaa...
Osa lattiaa...


No vihdoinkin alkoi tapahtua tuon kasvarin lattian kaa. Alkoi lanaaminen lankulla ja hiekkaa sekoiteltiin parhaamme mukaan. Se hylätty kivipino on ny löytäny paikkaansa ja niitä aseteltiin, naapurin avustuksella, sinne tänne. Käytettiin myös lapsityövoimaa (anteeksi) kantamaan kiviä kasvariin, palkkana lohikeittoa ja lettuja nuotiolla.

Kävi vain huonosti, et kivet loppu kesken ja siten myös hommat. Nyt asennushiekka- kauppaan ja muutama neliö lisää kiviä jostain...

Tuli tuolle kasvarille merkittyä nimikin " tähtis", johtunee siitä et tähtitaivasta saa ihailla öisin (jos hereillä) ja tähtikasvikin tos nurkassa.

+ Kommentoi (0 kpl)Vierailu saaristossa ja tuomisena minttukasvi
tiistai, 9. elokuuta 2011 , klo: 18:00   , 17 C°


Saariston minttu
Saariston minttu


Viikonloppuna oli ihanan rentouttavaa aikaa viettää ystävien kesken Snappertunan saaristossa. Meri-ilma tekee ihmeitä luonnolle...ja niinpä sieltä saaresta löytyi minttuistutus. Ollut vuodesta 1943 ja hyvin viihtynyt paikallaan. Luvan kanssa saatiin sit ottaa isot kasvit mukaan, kaksi kpl per naama.
Näin kaupunkilaisena tuli heti tressi et mihin nyt laitan nuo mintut jotka kuulemma leviävät hyvinkin itsestään. No, ansariin en niitä laittanu vaan pihan puolivarjoiseen nurkkaan, kompostin viereen...väliaikaispaikka...:)

Kasvariprojekti etenee edelleen, mutta sisätilaan tarkoitetut pihakivet ovatki ny suunnitelmissa laittaa ulkopuolelle...reunakivetys. On helpompi kottikärryjen kaa kuskata roinaa kompostiin. Vaatii perustuksen hiekasta, sorasta, ja se 5 tn keko odottelee tos pihalla siirtoa omaan paikkaansa ennen kivien latomista...ja tässä vaan kirjottelen vaikka pitäs olla jo hommissa.

"Mikään ei oo nii tärkeetä ku puutarhanhoito..." lainaus


+ Kommentoi (0 kpl)Kivikkoistutukset
tiistai, 2. elokuuta 2011 , klo: 20:00   , 19 C°


kuva teoksesta vuodelta 1953
kuva teoksesta vuodelta 1953


Piipahti äitini kaffelle ja toi mukanaan kirjan vuodelta 1953 " Kivikkoistutukset", matalat perennakasvit ja pienet koristepensaat.
Ilmeisesti vähän tarkoituksenaan opastaa kasvien kasvatukseen.

Pikasesti silmäilin kirjaa ja ihanin lause" Kivikkoryhmään tarvitaan kivien lisäksi myös multaa."


+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 4kpl, [kt] sivu: 1]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>