Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Plagiointihommaa
keskiviikko, 6. heinäkuuta 2011 klo: 12:00  , 26 C°


näistä istutuspöytä tai vastaava
näistä istutuspöytä tai vastaava


Jätän tuon oven käsittelyn taas myöhemmäksi ( ties monesko kerta) ja aattelin nyt häärätä kasvarin rakentamisesta jääneiden puukalikoiden parissa. Eilisestä pihakivilöydöstä innostuneena nuo jämäpuut pitää myös ottaa hyötykäyttöön.
Käväsin jokin aika sitten eräässä isossa puutarhaliikkeessä ja siellä oli melko napsakanoloinen istutuspöytä, tehty kokonaan sellasista soiroista ja muutama leveempi lauta päällä pöydän virkaa toimittamassa. Kännykällä sit räpsäsin muutamat valokuvat kohteesta ja nyt aikomuksena vähän niin kuin askarrella vastaavanlainen istutusjuttu noista puujämistä...omat ideat tiätty kehiin :)
Tästä tuleeki mielenkiintonen päiväprojekti. Perästä kuuluu ja näkyy :)

+ Kommentoi (0 kpl)"Lottovoitto"
tiistai, 5. heinäkuuta 2011 , klo: 21:00   , C°


Orvoiksi jätetyt kivet adoptoitu
Orvoiksi jätetyt kivet adoptoitu


Tänään oli taasen ilon päivä. Se kivimyymälä jolla oli loppuunmyynti reilu kuukausi sitten ja josta tulikin hankittua sellaset 5 neliöö pihakivee mahdollisesti kasvarin lattialle vain 50 eurolla, niin nyt siellä tyhjällä tontilla nökötti lavallinen jämäkiviä.
Tutkailin hetken josko myyjä parakissaan, mutta ei ristinsielua ja ikkunatkin jo lyötynä mäsäksi. Siispä nuuskimaan minkälaista tavaraa on jätetty "jakeluun" ja sopivia kiviähän sieltä löytyi kun muutaman kerroksen raivasi uuteen pinoon. Kylmän rauhallisesti lastailin niitä takakonttiin ja minne nyt sain ladottua. En pitäny mitää kiirettä siinä touhutessa ja tavallaan odotin jonkun työmiehen siihen tulla tupsahtavan...mut ei tullu. En kuitenkaan tyhjentänyt koko lavallista kun olis ehkä tullu huono omatunto :)
Sitten vaan nokka kohti kotia ja tuolla pihalla nyt odottavat pääsyä omille paikoilleen.

+ Kommentoi (1 kpl)Aloittelijan "tunnustus"
lauantai, 2. heinäkuuta 2011
Sinnikäs sissi, Hungarian Yellow Wax Hot
Sinnikäs sissi, Hungarian Yellow Wax Hot


Näitä porukan päiväkirjoja on leppoisaa lueskella ja millä antaumuksella paneudutaan siihen omaan hommaan. Pieni kateuden siemen orastaa tuolla korvien välissä kun katselee värikkäitä kuvia itse kasvatetuista taimista jotka nyt pikku hiljaa ovat päässeet jo "miehen ikään".
Tässä oman projektin ohella valotan hieman "osaamistani" taimien kasvatuksesta. Eksyin kevättalvella " Exotic Gardenin" sivuille ja siellä chilipippurit osastolle. Oli kauniita ja elinvoimaisen näköisiä pippureita sivukaupalla. Näin jo mielikuvana kymmeniä pikkutaimia orastavan lasikuistin hyllyllä ja niinpä tilaukseen kaksi pussillista siemeniä. Chilipeppar "Fish Pepper" ja "Hungarian Yellow Wax Hot". Parisenkymmentä siementä molemmissa jotka sitten ohjeen mukaan löysivät tiensä pieniin taimiboxeihin huhtikuun puolessa välissä, yksi siemen / lodju. Käytin taimimultaa ja astiat peittoon muovikalvolla. Suihkutusta silloin kun pintamulta oli kuivahtanut ja laatikot keinovalon alle. Auringon esiintyessä siirtelin taimilaatikoita paikasta toiseen ja iltaisin taas "omalle" paikalleen keinovalon alle. Yöt viettivät pimeässä.
Tällä systeemillä koko plantaasista ilmestyi kokonaista 2 kpl orastavaa pikkutainta, sitä "Wax" juttua. Kastelu jatkui hieman kiihkeämpänä kuitenkin koko jengille (n. 35 kpl vielä mullan alla) ja tunnollisesti poistin muovikalvon ja porukka siirtyi kylmähkölle kuistille jossa enemmän valoa siihen aikaan. Lopputuloksena nämä kaksi rohkeaa tainta olivat ainoat eloonjääneet ja näistäkin toinen vielä sinnittelee n. 5 cm korkuisena omassa yksityisessä ruukussaan. Molemmat ovat muuttaneet tuohon piharakennukseen ja hoivailen niitä parhaani mukaan, suihkuttelu iltaisin ja kastelua kun pinta kuivahko.... ja odotan ihmettä.
Mitä tästä opin...ei se määrä vaan laatu :)..ja jotain meni pahasti pieleen !
+ Kommentoi (2 kpl)Kasvarin ekat asukkaat
perjantai, 1. heinäkuuta 2011
Muuttopäivää seuraava aamu
Muuttopäivää seuraava aamu


No niin, kasvi-oleskelumaja muuttunut taas työmaaksi. Pidän vähän taukoa tuon hankalan oven kanssa ja nyt teippaillut ikkunoita maalausta varten. Listoja maalatessa näkee heti kättensä työn jäljen ja se on antoisaa touhua...kyllähän tuon oven käsittelyssäkin näkyy oman käden jälki, mutta näin helteellä se jälki ei ole kovin innostava :)

Jotta voin hyvällä omallatunnolla kutsua tilaa myös kasvihuoneeksi, niin eilen kannoin pienet sitruunantaimet uuteen kotiin. Aamusella hilppasin heti tutkailemaan miten ensimmäinen yö oli sujunut...hengissä ovat kaikki 5 kpl..saivat sitten heti aamusuihkun :). Sitruunansiemenet on hankittu lähikaupan hedelmähyllyltä helmikuussa 2011 ja nyt seurailen kuis he mukautuvat uuteen kämppään. Vaikka osa taimista on altakasteluruukuissa, niin kastelu tapahtuu aina suoraan multaan...en tiedä onko näin hyvä toimia, mutta katsotaan viihtyvätkö...ohjeita ja neuvoja kasvatuksen onnistumiseen ovat tarpeen. Jos vain saisi kivan koristepuun...sitruunoista en niin tiedä.

Tänään ajattelin myös antaa heille lisää asukkaita, eli tilaan muuttaa pari pihvitomaatintainta jotka tähän asti majailleet ulkotiloissa seinänvierustalla.
Kurkutkin ovat jo kukkavaiheessa, mutta heillä oikeen mukava peti ulkosalla joten maatkoon siellä omassa rauhassa.

Nyt on sellainen "himointo" saada lisää helpohkoja, aloittelijalle sopivia hyötykasveja kasvariin...teenköhän pahan etikettivirheen jos kurvaan kasvipuutarhan kautta ja annan kodin esim. muutamalle kesäkurpitsalle ja jollekkin paprikalle.. eräskin puutarhahenkilö on saanut aikaan mahtavat paprikaviljelmät ja tästä innostuneena jospa kokeilis ihan muutamaa...ja pitäisi varmaan perehtyä "pölytykseen"...kiirettä pitää, mutta ihanaa sellaista !

Nyt onkin niin kuuma joten piipahdan kaupoilla :)
+ Kommentoi (0 kpl)
perjantai, 1. heinäkuuta 2011

+ Kommentoi (0 kpl)Ovi käsittelyyn
tiistai, 28. kesäkuuta 2011
Levyn irrotusta, ikkunakehikot hiottu
Levyn irrotusta, ikkunakehikot hiottu


Huh hellettä...nyt kuitenkin mitä hienoin keli tutkia kuinka monta maalikerrosta ovi on saanut pintaansa vuosien varrella. No eipä kuin muutaman ja vaikka alussa päätin jättää oven sellaiseksi kuin se hankittaessa oli, niin mieli taas muuttui ja nyt pinta puupuhtaaksi. Ulkopuoli on ekana käsittelyssä ja erityisesti tuo alapuoli joka tulee olemaan lähikosketuksessa maankamaralla. Olisi pitänyt suunnitteluvaiheessa jättää isompi maavara kynnykselle..nyt se on myöhäistä joten pohja-ja pintakäsittelyyn saa paneutua oikeen tosissaan.
Olen jotenkin ihastunut siihen "siskonpaneeliin" ja tarkoitus olisi korvata tuo alapuolen "koristelevy" paneloinnilla ja sen alle sitten "potkupelti".

Ja sitten oven väritys onkin visainen päätettävä. Jokin muu kuin valkoinen. Alkuperäinen väritys on sellainen hailakka vaaleansininen...nyt mielessä siintää "vanha vihreä" tai harkkoperustuksen väristä miedompi versio tai sitten jotain aivan muuta. On sen verran ailahteleva tuo mieli jotta jos tänään vihreä niin huomenna taas jotain muuta :)
Eikun töihin ja värimietintää myöhemmin !


+ Kommentoi (1 kpl)"Pientä pintaremonttia"
maanantai, 27. kesäkuuta 2011
Sipoon ikkunat pysyivät paikoillaan juhlan kunniaksi
Sipoon ikkunat pysyivät paikoillaan juhlan kunniaksi


Kasvari toimi nyt juhannuksena "olohuoneena"
+ Kommentoi (2 kpl)Työmyyrien Juhannus
maanantai, 27. kesäkuuta 2011
Ulkolistat "ammuttu" paikoilleen
Ulkolistat "ammuttu" paikoilleen


Huh huh...olipa toimelias pyhänseutu. Torstaina 23.6 olin melkein vaipua epätoivoon noitten ikkunalistojen kanssa. Tuli tehtyä "muutamat" mitta- laskuvirheet ja suhailin kodin ja puukaupan väliä peräti kolmeen otteeseen ja joka kerralla lähtiessä toivottelin henkilökunnalle " maukasta juhannusta". Vikalla hakukerralla onnistuin sujahtamaan puuhalliin juuri ison liukuoven vieriessä sulkuun :)
No, anteeksi pyydellen sain loput tarvikkeet ripeästi takakonttiin ja nyt sai porukka sielä hallissakin huokasta helpotuksesta.
Ja onni oli sitten mukana loppupäivänkin kun sain puoliammattilaisen nikkaroijan houkuteltua turisemaan ja kahvittelemaan pihapiiriin kaikkien kaupasta roudaamien soirojen sekaan. Hyvässä ja ripeässä hengessä syntyivät nuo alaikkunoiden puitteet huolimatta melkoisesta tuulesta. En sitten kerennyt niitä kyllästämään, joten vähän teippaamista on sitten tiedossa kun pensselit alkavat heilua.

Aattona sitten sisko pöllähti kylään ja yhteistoimin päätettiin asetella nuo pikkuruutuiset, ns, Sipoon ikkunat" paikalleen juhlapäivän kunniaksi ennen muiden vieraiden tuloa. Vasara ja naulat esille ja sellanen tunti vierähti nakutellessa "väliaikaista" istutusta. Parille ikkunalle vetästiin pikaisesti pohjamaalit kun olivat nuhrusen näköisiä.
Sitten äkkiä sirkkelin siirto pois työpöydältä ja kaikki muu roina ja eikun pöytäliina päälle ja kukat siihen koristeeksi. Kellarista kaivettiin kynttelikkö joka naulattiin roikkumaan kitapuuhun. Vielä pika-asetus tuoleille ja kasvarin lattian ( soraa ja hiekkaa ja puulastuja) tasotus haravalla ja näin saatiin "pikakelauksella" valmiin näköinen kasvi- oleskeluhuone iltaa varten. Tosin ainoa kasvi oli torilta hankittu liljakimppu :)

Juhannusyönä kasvihuone sai seurakseen iloisen seurueen ja tämä pikainen esivalmistelu sai kaikki hyvälle tuulelle. Laitan tähän muutamia kuvia juhannusillasta ja nuista kuvista ei huomaa että kasvihuone on todellakin vielä keskeneräinen seinäikkunoiden ja puuttuvan oven puolesta.
Jaa, ovihan nojailee talon seinustalla pressun alla ja odottelee innokkaana jonkinmoista huoltokäsittelyä. ehkäpä huomenna aloitan....

mihiköhän nämä kuvat oikeen katoaa...kuvagalleriaan ?


+ Kommentoi (0 kpl)Juhannustouhua vai lekottelua
keskiviikko, 22. kesäkuuta 2011
Kasvarin vahti
Kasvarin vahti


Nyt keskiviikkona on kasvihuoneella ollut hiljaista...apumies "karkaa" perheineen kesälomalle ja minä taas suuntaan rautakauppaan huomenissa hakemaan ikkunapokien kiinnitystarvikkeita. Näytti malliksi yhden lasin kiinnityksen ja taidanpa huomenna yrittää jatkaa samaa hommaa. Listat on nyt käsitelty kahteen kertaan ja vielä kolmas uupuu eli pintamaali. On ehkä kuitenkin parempi sutasta se kolmas kerros ennen kiinnitystä.
Huomenna siis työpäivä :) ....mieluinen sellainen.+ Kommentoi (0 kpl)Kynteiden kyllästystä
maanantai, 20. kesäkuuta 2011
Näistä irtoikkunoille "kynteet"
Näistä irtoikkunoille "kynteet"


Tuli noudettua 72 metriä soiroa ja kolmiolistaa joista sitten tehdään irtoikkunoille "tekopokat". Kasvihuoneen alaosaan tulee karkaistua, kirkasta lasia jotka istutetaan rimojen avulla paikalleen. Karkaistua lasia siksi, että pihaelämä on joskus vilkastakin...koirat, naapurin lapset...me aikuiset ja tuo karkaistu lasi on turvallisempi pidemmän päälle.
Nyt pääsin hommiin ja soirot on puunsuojattu.

Vaikka elämä pyörii tämän kasvarin ympärillä, niin muutama tomaatin taimenkin odottelisi pääsyä mukavampaan tilaan. Nyt kyllä joutuvat avomaalle, seinänvierustaan omiin ämpäreihinsä kurkkujen viereen....jos ne kurkut joskus alkaisivat kukkimaan :)
+ Kommentoi (0 kpl)
maanantai, 20. kesäkuuta 2011

+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 55kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6 >>   >|]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>