Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Kasvari pystyssä ja homma jatkuu
keskiviikko, 30. toukokuuta 2012 klo: 10:00  , 10 C°


kuva


Syksyllä pikaisesti istutetut sipulit on nyt täydessä loistossa ja jotenkin on sellainen onnistumisen ilon tunne. Kasvari kaipaa vielä viimeistelyä...osa ikkunoista jäi käsittelemättä...kivijalka maalaamatta sisäpuolelta...lattiatiilet vähän kaipaa oikaisua...oven karmilistat jäi vaiheeseen...ja kaikkee sellasta pikku juttuu.

Nyt näiden "pikkujuttujen" ohella keskitytään kasvarin ympäristön siistimiseen ja tavoitteena väsätä "yrttiporras" tuonne pöheikköön. Liuskekiviä lojuu ympäri tonttia ja niistä portaita väsäämään ja portaille sit ruukkuja joissa yrtit sitten kukoistavat :)

Lämmintä kesää odotellen
+ Kommentoi (1 kpl)Kevään merkit
perjantai, 17. helmikuuta 2012 , klo: 21:00   , -4 C°


"Tässä me tullaan"
"Tässä me tullaan"


Täällä sitä taas istutaan nenä kiinni kasvikirjallisuudessa ja mietiskellään kevään hyötykasvi-idätyksii. Kyllä se vaan on "pakko" laittaa omia tomaatteja kasvun alkuun vaikka tossa syksyllä olin vähän toisissa aatoksissa. Tosin viime keväänä olin vasta ekaluokkalainen taimien kasvatuksessa...nyt siis siirtynyt seuraavalle tasolle. On tullut imuroituu tietoa idätyksestä ja maaliskuussa sitten "Supersweet 100"- lajiketta purkittamaan.
Viime vuonna tuli yritettyä liikaa ja pihan purnukat ja saavit ja ämpärit oli täynnä kaikkee siemenii...nyt on eri ääni kellossa ja toivottavasti suunnitelmallisuus tuo vähän enemmän järkeä mun puutarhatouhuihin.

Kaikenmaailman pihan pikkuprojektit pyörii päässä ja osa päässy jo paperiasteelle. Tärkein ehkä se kesäkeittiöjuttu. Ei mitään prameeta vaan tohon kasvarin läheisyyteen paikka missä grillailla ja istuskella ja ihmetellä maailman menoa...ja tiätty kasvien loistoa :)

Kevät on tullu tuonne kylmään alakerrokseen. Talvehtimassa ovat verenpisara ja pelakuut 6 kpl. Pisara pukkaa uusia vaaleanvihreitä versoja lehtineen ja yksi pelargoni on saanut pienen kukka-alun varteensa. Ne pitänee kuiteski kohta leikata alas ja toivoa jotta siitä tokenevat kevättä kohden. Tänään kävin pihanurkalta leikkaamassa muutamat onnenpensaan oksat ja tökkäsin ne maljakkoon...tämäkin ohje eräästä lehdestä. Ehkäpä viikon päästä sais nauttia niistä keltasista..vai oliko ne lehdet vihreitä ekaks :)
Jäälyhdyt seisoo vankkana vielä ämpäreissään ku pakkaset ei ole oikeen purreet, mutta jospa sunnuntaina sais valoa pihaan.

Tämä(kin) on ihanaa aikaa ja hullummaksi vain tulee mitä lähemmäksi kevättä mennään.

+ Kommentoi (0 kpl)Kasvarin kukka
sunnuntai, 15. tammikuuta 2012 , klo: 17:30   , -7 C°


Kasvarin ikkunassa "kukka"
Kasvarin ikkunassa "kukka"


Kasvihuoneen ikkunat täynnä ihanii jääkiteitä. Kamera saanut kyytiä kuvia otellessa ja tähän laitan tuon kauniin kiteen.
Kynttilät vielä loistavat iltasella, mutta kahvittelu siirtynyt sisätiloihin.
Siemenluettelo on kovas käytös, mutta edelleen taitaa täällä keskitytä kukkaloistoon ensi kesänä.
+ Kommentoi (1 kpl)Yöllä myöhään kukka-aatoksin
keskiviikko, 4. tammikuuta 2012 , klo: 01:00   , 2 C°


Näitä ny tökitty pitkin pihaa...katsotaan mitä tulee
Näitä ny tökitty pitkin pihaa...katsotaan mitä tulee


On tuosta joulu- Uuden Vuoden tohinasta selvitty ja ekaa kertaa myös mummiksi tultu. Poika 25.12.2012 ja mitat ihan tuhdit.
Tänään tipahtanut postilaatikkkoon Exotic Gardenin - "avain unelmapuutarha" esite. Kaikkea kivaa taas täs tummuuden keskellä..."valitse 2400 erilaisen tuotteen joukosta"..."vuoden kuumin uutuus: perunan siemenet"... Sellanen sentin paksunen esite jota tässä yömyöhällä nyt selailen kun ei uni tule. Ei tässä kyl heti tule mieleen pottusiemenii kokeilla :)
Olen kyl päättänyt, että tulevan kauden tomaatit hankin kaupasta ja yritän keskittyä kukkapuolelle. Ja kun tuo kasvihuonekin jo valmistunee loppusilauksin, niin olis kiva laittaa pihaa kondikseen kukilla ym. Saada pihapiiriä järjestettyä siistimmäksi ja kunhan saa kädet multaan.

On ihana jo nyt suunnitella tulevia juttuja...ja onnellisena verenpisaran omistajana huomannut ekaa kertaa et talvehtiminen ehkä onnistuu.
+ Kommentoi (4 kpl)
[riviä: 4kpl, [kt] sivu: 1]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>