Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Ovi käsittelyyn
tiistai, 28. kesäkuuta 2011
Levyn irrotusta, ikkunakehikot hiottu
Levyn irrotusta, ikkunakehikot hiottu


Huh hellettä...nyt kuitenkin mitä hienoin keli tutkia kuinka monta maalikerrosta ovi on saanut pintaansa vuosien varrella. No eipä kuin muutaman ja vaikka alussa päätin jättää oven sellaiseksi kuin se hankittaessa oli, niin mieli taas muuttui ja nyt pinta puupuhtaaksi. Ulkopuoli on ekana käsittelyssä ja erityisesti tuo alapuoli joka tulee olemaan lähikosketuksessa maankamaralla. Olisi pitänyt suunnitteluvaiheessa jättää isompi maavara kynnykselle..nyt se on myöhäistä joten pohja-ja pintakäsittelyyn saa paneutua oikeen tosissaan.
Olen jotenkin ihastunut siihen "siskonpaneeliin" ja tarkoitus olisi korvata tuo alapuolen "koristelevy" paneloinnilla ja sen alle sitten "potkupelti".

Ja sitten oven väritys onkin visainen päätettävä. Jokin muu kuin valkoinen. Alkuperäinen väritys on sellainen hailakka vaaleansininen...nyt mielessä siintää "vanha vihreä" tai harkkoperustuksen väristä miedompi versio tai sitten jotain aivan muuta. On sen verran ailahteleva tuo mieli jotta jos tänään vihreä niin huomenna taas jotain muuta :)
Eikun töihin ja värimietintää myöhemmin !


+ Kommentoi (1 kpl)"Pientä pintaremonttia"
maanantai, 27. kesäkuuta 2011
Sipoon ikkunat pysyivät paikoillaan juhlan kunniaksi
Sipoon ikkunat pysyivät paikoillaan juhlan kunniaksi


Kasvari toimi nyt juhannuksena "olohuoneena"
+ Kommentoi (2 kpl)Työmyyrien Juhannus
maanantai, 27. kesäkuuta 2011
Ulkolistat "ammuttu" paikoilleen
Ulkolistat "ammuttu" paikoilleen


Huh huh...olipa toimelias pyhänseutu. Torstaina 23.6 olin melkein vaipua epätoivoon noitten ikkunalistojen kanssa. Tuli tehtyä "muutamat" mitta- laskuvirheet ja suhailin kodin ja puukaupan väliä peräti kolmeen otteeseen ja joka kerralla lähtiessä toivottelin henkilökunnalle " maukasta juhannusta". Vikalla hakukerralla onnistuin sujahtamaan puuhalliin juuri ison liukuoven vieriessä sulkuun :)
No, anteeksi pyydellen sain loput tarvikkeet ripeästi takakonttiin ja nyt sai porukka sielä hallissakin huokasta helpotuksesta.
Ja onni oli sitten mukana loppupäivänkin kun sain puoliammattilaisen nikkaroijan houkuteltua turisemaan ja kahvittelemaan pihapiiriin kaikkien kaupasta roudaamien soirojen sekaan. Hyvässä ja ripeässä hengessä syntyivät nuo alaikkunoiden puitteet huolimatta melkoisesta tuulesta. En sitten kerennyt niitä kyllästämään, joten vähän teippaamista on sitten tiedossa kun pensselit alkavat heilua.

Aattona sitten sisko pöllähti kylään ja yhteistoimin päätettiin asetella nuo pikkuruutuiset, ns, Sipoon ikkunat" paikalleen juhlapäivän kunniaksi ennen muiden vieraiden tuloa. Vasara ja naulat esille ja sellanen tunti vierähti nakutellessa "väliaikaista" istutusta. Parille ikkunalle vetästiin pikaisesti pohjamaalit kun olivat nuhrusen näköisiä.
Sitten äkkiä sirkkelin siirto pois työpöydältä ja kaikki muu roina ja eikun pöytäliina päälle ja kukat siihen koristeeksi. Kellarista kaivettiin kynttelikkö joka naulattiin roikkumaan kitapuuhun. Vielä pika-asetus tuoleille ja kasvarin lattian ( soraa ja hiekkaa ja puulastuja) tasotus haravalla ja näin saatiin "pikakelauksella" valmiin näköinen kasvi- oleskeluhuone iltaa varten. Tosin ainoa kasvi oli torilta hankittu liljakimppu :)

Juhannusyönä kasvihuone sai seurakseen iloisen seurueen ja tämä pikainen esivalmistelu sai kaikki hyvälle tuulelle. Laitan tähän muutamia kuvia juhannusillasta ja nuista kuvista ei huomaa että kasvihuone on todellakin vielä keskeneräinen seinäikkunoiden ja puuttuvan oven puolesta.
Jaa, ovihan nojailee talon seinustalla pressun alla ja odottelee innokkaana jonkinmoista huoltokäsittelyä. ehkäpä huomenna aloitan....

mihiköhän nämä kuvat oikeen katoaa...kuvagalleriaan ?


+ Kommentoi (0 kpl)Juhannustouhua vai lekottelua
keskiviikko, 22. kesäkuuta 2011
Kasvarin vahti
Kasvarin vahti


Nyt keskiviikkona on kasvihuoneella ollut hiljaista...apumies "karkaa" perheineen kesälomalle ja minä taas suuntaan rautakauppaan huomenissa hakemaan ikkunapokien kiinnitystarvikkeita. Näytti malliksi yhden lasin kiinnityksen ja taidanpa huomenna yrittää jatkaa samaa hommaa. Listat on nyt käsitelty kahteen kertaan ja vielä kolmas uupuu eli pintamaali. On ehkä kuitenkin parempi sutasta se kolmas kerros ennen kiinnitystä.
Huomenna siis työpäivä :) ....mieluinen sellainen.+ Kommentoi (0 kpl)Kynteiden kyllästystä
maanantai, 20. kesäkuuta 2011
Näistä irtoikkunoille "kynteet"
Näistä irtoikkunoille "kynteet"


Tuli noudettua 72 metriä soiroa ja kolmiolistaa joista sitten tehdään irtoikkunoille "tekopokat". Kasvihuoneen alaosaan tulee karkaistua, kirkasta lasia jotka istutetaan rimojen avulla paikalleen. Karkaistua lasia siksi, että pihaelämä on joskus vilkastakin...koirat, naapurin lapset...me aikuiset ja tuo karkaistu lasi on turvallisempi pidemmän päälle.
Nyt pääsin hommiin ja soirot on puunsuojattu.

Vaikka elämä pyörii tämän kasvarin ympärillä, niin muutama tomaatin taimenkin odottelisi pääsyä mukavampaan tilaan. Nyt kyllä joutuvat avomaalle, seinänvierustaan omiin ämpäreihinsä kurkkujen viereen....jos ne kurkut joskus alkaisivat kukkimaan :)
+ Kommentoi (0 kpl)
maanantai, 20. kesäkuuta 2011

+ Kommentoi (0 kpl)Kesäkuun 19. ilon ja juhlan päivä
sunnuntai, 19. kesäkuuta 2011
Katto asennettuna ja todettu vesitiiviiksi :)
Katto asennettuna ja todettu vesitiiviiksi :)


Nyt elän tätä päivää, 19.6.2011, ja kasvihuone on juuri saanut katon päällensä. Oli pakko seisoskella kasvarin "sisällä" ja odotella tippuuko vettä jostain välistä...johan muutama tunti vierähtänyt ja ei vuotoa toistaiseksi :)
Rakennusprojekti on venyvä siitä syystä, että naapuri on oman työnsä ohella lupautunut avukseni...itse asiassa suurin kiitos kuuluu hänelle. Itse toimin apuhenkilönä ja kahvittajana näin kesäaikaan. Ennen juhannusta olisi tarkoitus saada lasit paikalleen ja sitten alkaa oma varsinainen työni..lattian, kasvatuslaatikoiden ja muun sisustuksen rakentaminen. Myös vähäsen maisemointia kasvihuoneen ympärille jne.
Sana "kasvihuone" ei ehkä ihan kuvaa kaikkea tulevaa toimintaa tuossa tilassa, vaan tarkoitus on kasvien lisäksi löytää sopiva tila istuskeluun ja olemiseen...rauhoittumiseen.
+ Kommentoi (3 kpl)Panelointia
sunnuntai, 19. kesäkuuta 2011
Wasa-ikkunan jättämän tyhjän tilan panelointi
Wasa-ikkunan jättämän tyhjän tilan panelointi


Kaikkiin "koloihin" ei raaski lasia laittaa ja hyvänä vaihtoehtona on "siskonpaneeli". Taas kerran useampi pintakäsittely ja melkoista nikkarointia ennen kuin paikalle asennettu.
+ Kommentoi (0 kpl)Kesäkuun 19, 2011
sunnuntai, 19. kesäkuuta 2011
Pensselit heiluu...
Pensselit heiluu...


Nyt elän jo lähipäiviä ja kasvihuoneen katto parhaillaan työn alla. Materiaaliksi valitsin lasin sijaan kirkkaan polykarbonaatin, 5mm paksua. Ei heti ensimmäinen isompi puusta putoava oksa riko kattoa. Levyt myytiin 2010mm x 3010mm paloissa ja ne sitten laikalla paloiteltiin pihalla sopivan kokoisiksi ja ovat kohtapuoliin paikoillaan. Tätä ennen oli taas riemukkaat maalaustalkoot naapurin rvn kanssa ja saatiin koko komeus maalattua tikkailla temppuillen.
+ Kommentoi (0 kpl)Kasvarin ovi
sunnuntai, 19. kesäkuuta 2011
kasvihuoneen ovi
kasvihuoneen ovi


Olihan tuo kasvihuoneen ovikin tullut hankittua syksyllä 2010 Turusta ja se odotteli talven kellarissa. Ovelle ei ole vielä tehty mitään ja taitaapi jäädä sellaiseksi kuin nyt on. Alaosasta vanhat maalit pois ja uudet puunsuojat tilalle ja mahdollisesti "potkupelti"...jotenkin pitäisi suojata tulevia talvia varten.
+ Kommentoi (0 kpl)Kasvihuoneen kevätasu
sunnuntai, 19. kesäkuuta 2011
Kevättä 2011 ja kasvarin väritys tulee olemaan valkoinen puuosiltaan
Kevättä 2011 ja kasvarin väritys tulee olemaan valkoinen puuosiltaan


Nyt jatkui nikkarointi ( kenenkäs muun kuin naapurin avustamana) ja viherhuoneen kehikko alkoi muotoutua piirustusten mukaan. Sitä mukaa kun vaaka-ja pystypuut saatiin paikalleen, niin pensselit heiluivat tontilla tiuhaan tahtiin puunsuojauksen- ja maalauksen parissa. Tässä kuvassa osa vanhoista ikkunoista koesovituksissa.
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 20kpl, [kt] sivu: 1,2 >>   >|]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>