Kasvihuoneprojekti
Tee se itse- tyyliin toteutettu unelma kasvi-viherhuoneesta, projekti joka alkoi paperisuunnittelulla 2009 ja nyt pikkuhiljaa unelma nousee pihalle. Minusta sen verran, olen 55 v nainen pääkaupunkiseudulta ja asustelen rintamamiestaloa yhdessä koiran kaa ja lapset jossain maailmalla :). Tontti on t


Plagiointihommaa
keskiviikko, 6. heinäkuuta 2011 klo: 12:00  , 26 C°


näistä istutuspöytä tai vastaava
näistä istutuspöytä tai vastaava


Jätän tuon oven käsittelyn taas myöhemmäksi ( ties monesko kerta) ja aattelin nyt häärätä kasvarin rakentamisesta jääneiden puukalikoiden parissa. Eilisestä pihakivilöydöstä innostuneena nuo jämäpuut pitää myös ottaa hyötykäyttöön.
Käväsin jokin aika sitten eräässä isossa puutarhaliikkeessä ja siellä oli melko napsakanoloinen istutuspöytä, tehty kokonaan sellasista soiroista ja muutama leveempi lauta päällä pöydän virkaa toimittamassa. Kännykällä sit räpsäsin muutamat valokuvat kohteesta ja nyt aikomuksena vähän niin kuin askarrella vastaavanlainen istutusjuttu noista puujämistä...omat ideat tiätty kehiin :)
Tästä tuleeki mielenkiintonen päiväprojekti. Perästä kuuluu ja näkyy :)

+ Kommentoi (0 kpl)"Lottovoitto"
tiistai, 5. heinäkuuta 2011 , klo: 21:00   , C°


Orvoiksi jätetyt kivet adoptoitu
Orvoiksi jätetyt kivet adoptoitu


Tänään oli taasen ilon päivä. Se kivimyymälä jolla oli loppuunmyynti reilu kuukausi sitten ja josta tulikin hankittua sellaset 5 neliöö pihakivee mahdollisesti kasvarin lattialle vain 50 eurolla, niin nyt siellä tyhjällä tontilla nökötti lavallinen jämäkiviä.
Tutkailin hetken josko myyjä parakissaan, mutta ei ristinsielua ja ikkunatkin jo lyötynä mäsäksi. Siispä nuuskimaan minkälaista tavaraa on jätetty "jakeluun" ja sopivia kiviähän sieltä löytyi kun muutaman kerroksen raivasi uuteen pinoon. Kylmän rauhallisesti lastailin niitä takakonttiin ja minne nyt sain ladottua. En pitäny mitää kiirettä siinä touhutessa ja tavallaan odotin jonkun työmiehen siihen tulla tupsahtavan...mut ei tullu. En kuitenkaan tyhjentänyt koko lavallista kun olis ehkä tullu huono omatunto :)
Sitten vaan nokka kohti kotia ja tuolla pihalla nyt odottavat pääsyä omille paikoilleen.

+ Kommentoi (1 kpl)Aloittelijan "tunnustus"
lauantai, 2. heinäkuuta 2011
Sinnikäs sissi, Hungarian Yellow Wax Hot
Sinnikäs sissi, Hungarian Yellow Wax Hot


Näitä porukan päiväkirjoja on leppoisaa lueskella ja millä antaumuksella paneudutaan siihen omaan hommaan. Pieni kateuden siemen orastaa tuolla korvien välissä kun katselee värikkäitä kuvia itse kasvatetuista taimista jotka nyt pikku hiljaa ovat päässeet jo "miehen ikään".
Tässä oman projektin ohella valotan hieman "osaamistani" taimien kasvatuksesta. Eksyin kevättalvella " Exotic Gardenin" sivuille ja siellä chilipippurit osastolle. Oli kauniita ja elinvoimaisen näköisiä pippureita sivukaupalla. Näin jo mielikuvana kymmeniä pikkutaimia orastavan lasikuistin hyllyllä ja niinpä tilaukseen kaksi pussillista siemeniä. Chilipeppar "Fish Pepper" ja "Hungarian Yellow Wax Hot". Parisenkymmentä siementä molemmissa jotka sitten ohjeen mukaan löysivät tiensä pieniin taimiboxeihin huhtikuun puolessa välissä, yksi siemen / lodju. Käytin taimimultaa ja astiat peittoon muovikalvolla. Suihkutusta silloin kun pintamulta oli kuivahtanut ja laatikot keinovalon alle. Auringon esiintyessä siirtelin taimilaatikoita paikasta toiseen ja iltaisin taas "omalle" paikalleen keinovalon alle. Yöt viettivät pimeässä.
Tällä systeemillä koko plantaasista ilmestyi kokonaista 2 kpl orastavaa pikkutainta, sitä "Wax" juttua. Kastelu jatkui hieman kiihkeämpänä kuitenkin koko jengille (n. 35 kpl vielä mullan alla) ja tunnollisesti poistin muovikalvon ja porukka siirtyi kylmähkölle kuistille jossa enemmän valoa siihen aikaan. Lopputuloksena nämä kaksi rohkeaa tainta olivat ainoat eloonjääneet ja näistäkin toinen vielä sinnittelee n. 5 cm korkuisena omassa yksityisessä ruukussaan. Molemmat ovat muuttaneet tuohon piharakennukseen ja hoivailen niitä parhaani mukaan, suihkuttelu iltaisin ja kastelua kun pinta kuivahko.... ja odotan ihmettä.
Mitä tästä opin...ei se määrä vaan laatu :)..ja jotain meni pahasti pieleen !
+ Kommentoi (2 kpl)Kasvarin ekat asukkaat
perjantai, 1. heinäkuuta 2011
Muuttopäivää seuraava aamu
Muuttopäivää seuraava aamu


No niin, kasvi-oleskelumaja muuttunut taas työmaaksi. Pidän vähän taukoa tuon hankalan oven kanssa ja nyt teippaillut ikkunoita maalausta varten. Listoja maalatessa näkee heti kättensä työn jäljen ja se on antoisaa touhua...kyllähän tuon oven käsittelyssäkin näkyy oman käden jälki, mutta näin helteellä se jälki ei ole kovin innostava :)

Jotta voin hyvällä omallatunnolla kutsua tilaa myös kasvihuoneeksi, niin eilen kannoin pienet sitruunantaimet uuteen kotiin. Aamusella hilppasin heti tutkailemaan miten ensimmäinen yö oli sujunut...hengissä ovat kaikki 5 kpl..saivat sitten heti aamusuihkun :). Sitruunansiemenet on hankittu lähikaupan hedelmähyllyltä helmikuussa 2011 ja nyt seurailen kuis he mukautuvat uuteen kämppään. Vaikka osa taimista on altakasteluruukuissa, niin kastelu tapahtuu aina suoraan multaan...en tiedä onko näin hyvä toimia, mutta katsotaan viihtyvätkö...ohjeita ja neuvoja kasvatuksen onnistumiseen ovat tarpeen. Jos vain saisi kivan koristepuun...sitruunoista en niin tiedä.

Tänään ajattelin myös antaa heille lisää asukkaita, eli tilaan muuttaa pari pihvitomaatintainta jotka tähän asti majailleet ulkotiloissa seinänvierustalla.
Kurkutkin ovat jo kukkavaiheessa, mutta heillä oikeen mukava peti ulkosalla joten maatkoon siellä omassa rauhassa.

Nyt on sellainen "himointo" saada lisää helpohkoja, aloittelijalle sopivia hyötykasveja kasvariin...teenköhän pahan etikettivirheen jos kurvaan kasvipuutarhan kautta ja annan kodin esim. muutamalle kesäkurpitsalle ja jollekkin paprikalle.. eräskin puutarhahenkilö on saanut aikaan mahtavat paprikaviljelmät ja tästä innostuneena jospa kokeilis ihan muutamaa...ja pitäisi varmaan perehtyä "pölytykseen"...kiirettä pitää, mutta ihanaa sellaista !

Nyt onkin niin kuuma joten piipahdan kaupoilla :)
+ Kommentoi (0 kpl)
perjantai, 1. heinäkuuta 2011

+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 15kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2  >|]
Viiru56
Helsinki ,
Kaikki mitä omilla käsillä voi saada aikaan..puutarhahulluus...
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
1 (2 kpl)

2013
1 (4 kpl)

2012
5 (1 kpl)
2 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
12 (1 kpl)
11 (1 kpl)
10 (1 kpl)
9 (3 kpl)
8 (4 kpl)
7 (15 kpl)
6 (20 kpl)

Yleiskuvat/pohjakuvat:


Kuvagalleria ->>