Ainolan piha
Aloittelijan ensimmäinen oma pihaprojekti: aikakauteen sopiva piha 1930-luvun mummon mökkiin.


Talvi on täällä! ..Tulispa jo kevät.
sunnuntai, 22. tammikuuta 2012
Aaah, miten talvi on mahtavaa! Nyt on oikein talvekasta, kun lunta melkein polviin ja sekin sellaista ihanaa puuteria, jota lapioi jo ihan huvikseenkin! Ja lyhtyjä ja kynttilöitä. Kaakaota ja lämpimiä vilttejä. Ei kyllä ole olossa valittamista!

Mutta nyt sitten kotona ja netin äärellä alkaa jo sormet syyhytä siemeniä ja taimia ja kevään istutuksia. Suunnittelemme ystävän kanssa kukkaretkeä Viroon, siellä on kuulemma jotain kukkaismarkkinoita. Meillä ei vain vielä ole kauhean tarkkaan käsitystä mikä, missä ja milloin.

Kaikista vaikeinta tässä pihanlaitossa on kyllä tämä kärsivällisyyden opettelu!
+ Kommentoi (4 kpl)Joulu Ainolassa
perjantai, 6. tammikuuta 2012
Olimme kahdestaan Miehen kanssa ja tarkoituksenamme oli viettää hyvin stressitön joulu maalla. Ja hyvin onnistuttiin!
Jouluruokaa oli mukana vain pienet pakolliset, päivät kului saunaa lämmitellen, puita pilkkoen ja sisällä kirjoja kynttilän valossa lukien.

Hain tontin rajalta ojasta pienen pikkuruisen kuusen, mutta kuusen koristeet piti improvisoida: karkkipapereista askarreltiin joulunauhoja ja tuikkukynttilöiden roskista saatiin pienellä vaivalla hauskoja tähtiä. Tuli yllättävän kiva kuusi! Ja ainakin meillä oli hauskaa ja hymyilytti aina kun laittoi uuden koristeen paikalleen!

Meillä kun ei ollut radiota eikä kunnon sähkövaloja, niin päälimmäiseksi mieleen Ainolan joulusta jäi pimeys ja hiljaisuus. Oltiin vain, nysvättiin sohvalla ja syötiin suklaata ja lämmiteltiin glögillä. Ja kun itse unohdin puhelimeni kotiin ja Miehenkin puhelin oli hiljaa (Ainolassa ei ole kenttiä kuin pihan korkeimmalla kohdalla ja kun tähdet ovat juuri oikeassa asennossa.), niin tuli todella eristäynyt olo. Aivan mahtavaa!

Tottakai pienet valoisat hetket piti käyttää hyödyksi pihalla. Mies valmistautui talven tuloon kunnostamalla moottorikelkkaansa ja tekemällä halkoja. Minä kiertelin pihaa ja valmistauduin henkisesti kevään tuloon. Näkee muuten pihan nyt ihan eri tavalla, kun lumi peittää liialliset yksityiskohdat ja jäljelle jää vain suuret linjat. Tuli heti uusia visioita ja vanhatkin saivat uutta potkua.

Pidän taukoa puutarhakirjoista ja olen alkanut mielessäni suunnittelemaan jo keväällä alkavaa aittaremonttia ja vuosien päästä koittavaa uuden saunan rakentamista.
+ Kommentoi (2 kpl)
[riviä: 2kpl, [kt] sivu: 1]
Yrttimummo
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
3 (1 kpl)

2013
2 (1 kpl)

2012
12 (1 kpl)
5 (1 kpl)
4 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
10 (1 kpl)
9 (7 kpl)