Ainolan piha
Aloittelijan ensimmäinen oma pihaprojekti: aikakauteen sopiva piha 1930-luvun mummon mökkiin.


Pitkästä aikaa
lauantai, 29. lokakuuta 2011
On aika hektistä menoa ollut viime aikoina. Olen tehnyt kauheasti ylitöitä ja suunnitellut lähestyvää kivaa perhejuhlaa ja kaiken huipuksi haaveillut parin viikon lomamatkasta, joka siis koittaa 3 viikon kuluttua. En ole kerennyt Ainolaankaan viikkoihin. Paitsi kun kävimme viikko sitten siellä.

Käänsin Ainolaan minipellon syksyn aikana, kokoa on huimat 2x3m! Mutta jostainhan nämä harrasteet on aloitettava. Viimeksi käydessämme laitoin pellon laitaan jo valkosipulit talvehtimaan. Aika jännää, tuleekohan niistä reppanoista mittään. Kaikki on niin uutta ja jännää kaupunkilaistytölle!

Hetkinen, en olekaan päivittänyt tänne mitään aikoihin!
Eli syksyn aikana nyt olemme saaneet aika paljon kaikenlaista aikaseksi.
Miehet laittoivat saunankin kylpykuntoon! Nyt siellä pohisee uusi hieno kiuaskin! Ja pukkarista revittiin hyllyjä ja muita tilasyöppöjä, tilalle kannettiin vain yksi seinän pituinen penkki ja pöydäksi vanha puinen Jaffa-appelsiinilaatikko. Nyt on tilaa, ei tarvitse mennä ulos kääntymään!

Aitan takaseinää piti raivata, kun alahirret oli maassa ja maatuvan roinan alla. Raivatessamme löysimme taas hienon esimerkin suomalaisen rakkaudesta luontoa ja omaa tonttiaan kohtaan: Aitan taakse oli unohdettu "maatumaan" mm. jätesäkillinen roskia ja vanha vaahtomuovipatja! En vain aina jaksa käsittää ihmisluontoa. Oli muuten yllättävän työlästä repiä vaahtomuovia maasta irti, kun kasvien ja puiden juuret olivat vuosien mittaan puskeneet patjasta läpi ja sitoneet sen tiukasti maahan!

Itse sisätiloissa on tapahtunut myös suuria. Ainolassa on siis kaksi huonetta: keittiö/tupa ja huone. Olohuoneeseen saimme kerättyä vanhoja, toisiinsa yllättävän hyvin mätsääviä huonekalujamme, sohva, nojatuoli ja pieni sivupöytä. Ja keittiöön löysimme aitasta vanhan puisen piiansängyn! Se on aivan ihana! Sen kun levittää, niin siihen mahtuu juuri kaksi nukkumaan ja kun päiväksi sen laittaa kasaan, niin siitä saa sohvan eli lisää istumatilaa keittiöön.
Sahasin siihen halpisvaahtomuovipatjoista sopivan kokoiset patjat ja hain Ikeasta röykkiön tyynyjä, joihin on sitten talvella mukava uppoutuva hörppimään kuumaa teetä!

Olen yrittänyt pitää kuria, että ostaisimme niin vähän kuin mahdollista uutena. Kirppiksiä on siis kierretty ympäri Suomea ja nettiä. Ainoat mitkä haluan ostaa uutena on petiaatteet ja sen sellaiset. Mutta muuten kaikki on kirppiksiltä tai kierrätetty kavereilta ja omista kaapeista, niin ja Ainolan aarreaitasta. Ja siis helppo on ollut kuria pitää, kaikki asianomaiset on hyväksyneet ja ymmärtäneet asian ytimen.

Nyt on keittiö siis aika hyvällä mallilla, siellä on verhot, sohva valmis, vanha kaunis Singer-ompelukone toimii avainten laskupaikkana.. Ai niin! Ja Maija, siis keittiön vanha puuhella, saatiin myös toimimaan! Meillä kävi nuohooja, joka osasi paikallistaa Maijan ongelman: Piipusta löytyi "iso lintu"! Nyt Maija on Ainolan suosikkini! Se lämmittää ihanasti keittiötä, samalla kun kiehauttaa aamukahvit! Rakkautta kaikkea toimivaa ja kaunista kohtaan!

MItäs vielä..?
Nyt menee ainakin kuukausi tai jopa jouluun, ennenkuin pääsemme taas Ainolaan. Sitten alkaakin taas uusi vuodenaika Ainolassa: Talvi! Tuskin maltan odottaa! Hiihtämistä, kynttilöitä, kaakaota ja pakkasta! Ihanaa! Tulispa oikein hyvä talvi taas.

Nyt menen kuitenkin jatkamaan harvinaista puolivapaapäivääni (Tein siis vain puolikkaan lauantaityöpäivän..), kuinkas muutenkaan kuin lukemalla lisää kirppikseltä haalittuja puutarhalehtiäni!
+ Kommentoi (2 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Yrttimummo
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
3 (1 kpl)

2013
2 (1 kpl)

2012
12 (1 kpl)
5 (1 kpl)
4 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
10 (1 kpl)
9 (7 kpl)