Ainolan piha
Aloittelijan ensimmäinen oma pihaprojekti: aikakauteen sopiva piha 1930-luvun mummon mökkiin.


Siemenluettelot esiin!
torstai, 21. helmikuuta 2013
Se on ilmeisesti taas tuo aurinko, kun saa odottamaan kevättä ja kesää!
Muutimme viime syksynä uuteen rivitaloasuntoomme, ja uuden rivarin piha on tietenkin ihan uusi ja tyhjä. Tarvitsen siis perinnekasveja Ainolaan ja sitten kaikenlaista sekalaista kivaa kaupunkikodin pihalle. Mutta mistähän sitä aloittais..

Ainolaa on siinä mielessä helpompi tehdä, kun siellä on jo kaikenlaista pohjaa ja runkoa. Mutta kaupunkikodin piha onkin hankalampi saada käynnistymään, kun tuijottaa päivät noita tyhjiä pihalänttejä. Suunnitelmissa on tehdä etu- ja takapihoille pienet terassit, ehkäpä niiden ympärille saisi jotkut pienet, kukkivat pensaat näkösuojiksi, ehkä ruusuja? Joku pieni puu olisi myös ihana, mutta sen pitäisi olla niin pieni, ettei niin pieniä taida ollakaan.. Huoh.
Mutta ison, runsaan kukkapenkin haluan! Sinne kaikenlaista mikä ei ole perinnekasvia nähnytkään! Haluan kaikkea sekalaista, yhdistävänä tekijänä olisi vain väri.

Ainolaan ei taida tänä vuonna vielä(kään) tulla haaveilemaani hedelmätarhaa. Hedelmäpuiden paikat puuttuu, lajit taitaa olla aika hyvin jo mielessä. Ehkä parempi odottaa, kuin huteloida kuitenkin..

Haluaisin löytää jotain ihania uusia taimia, mutta en oikein keksi mistä taimia/ siemeniä etsisin. Tilaatkohan jotkut jotain ulkomailtakin? Voi, vai tekisinkö tästä kaupunkipläntistä sellaisen englantilaisen garden cottage-pihan! Hitsi vie, tätä nollasta lähtemistä, kun voi tehdä pihalleen ihan mitä vain!
+ Kommentoi (2 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Yrttimummo
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
3 (1 kpl)

2013
2 (1 kpl)

2012
12 (1 kpl)
5 (1 kpl)
4 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
10 (1 kpl)
9 (7 kpl)