Ainolan piha
Aloittelijan ensimmäinen oma pihaprojekti: aikakauteen sopiva piha 1930-luvun mummon mökkiin.


Täällä taas!
maanantai, 10. maaliskuuta 2014
Hoidan päivittämistä näköjään todella laiskasti. Voi minua.

Viime vuosi meni hiljaisesti puutarhan hoidon kannalta, koska oli pieni uusi ihmisprojekti, jota piti ihmetellä ja kantaa. Tänä kesänä otan "vahingon" takaisin!

Postissa tuli ensimmäiset kukkakataloogit! Jihuu!
Viime vuonna keräsin naapureiden ja tuttavien pihoilta kaikenlaisia perennojen siemeniä, joita aion kylvää Ainolaan. Siemenet vaan on siitä ärsyttäviä, että kestää jopa vuosia, ennen kuin tämä hajamielinen ja kärsimätön puutarhuri saattaa alkaa nähdä tuloksia. Mutta mulla on kenkälaatikollinen siemeniä odottamassa roudan sulamista. Mukana on ainakin malvaa, varjoliljoja, kultapalloa, hopeahärkkiä, akileijoja..

Kaupunkitalon pihalle sain viime kesänä lavakauluksista ison laarin, jossa ei oikein kasvanut muuta kuin pottua. Olimme nimittäin koko kesän, varsinkin ne helteet, aina jossain muualla, joten herkimmät kuoli kuivuuteen ja loputkin rehottava pottu varjosti alleen. Vain papuja ja pottuja saatiin omalta maalta! Mutta tänä kesänä otan opiksi ja laitan vain paahteen kestäviä perennoja lavaani. Ja jos mansikat säilyivät tästä talvesta hengissä, niin saavat jäädä, olen armelias.

Mies sanoi, että tänä vuonna vietetään Ainolassa aikaa ilman työntekoa. Työleirit on kuulemma nyt hetkeksi tauolla, vedetään henkeä ja katsellaan pihaa rauhassa pihakeinusta. Mikä tarkoittaa myös sitä, että minulla on remonttipuuhista vapautunut Mies, joka saa tarttua tänä kesänä lapion varteen! Tai sitten viime kesästä traumatisoitunut sisäinen puutarhurini ei suostu luovuttamaan lapiota kellekään. Mies ja lapsi saavat viettää laatuaikaa, kun minä kaivelen kuopat ja käännän pellot, tuskin maltan odottaa!

No niin, nyt selailemaan kukkasia lehdistä ja netistä, moi!
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Yrttimummo
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2014
3 (1 kpl)

2013
2 (1 kpl)

2012
12 (1 kpl)
5 (1 kpl)
4 (1 kpl)
1 (2 kpl)

2011
10 (1 kpl)
9 (7 kpl)