Blondin parveke


Tuoksu vai haju?
tiistai, 24. tammikuuta 2012
Ostin kevään ensimmäiset siemenet! Olin niin suunnitellut, että laitan Nelsonin ”Pink Cupid” tuoksuhernettä, mutta sitten törmäsin perliitti-vermikuliitti hakureissulla Weibullsin ”Sugar’n spice” siemeniin ja niitä sitten ostin. Jos onnistuvat, niin tulee kyllä ihanan näköisiä!

Semmoinen olen, että haluan etukäteen suunnitella (ja hekumoida) mitä mihinkin laitan ja siksi olen noita kuvastoja ja netti saitteja ahkeraan selaillut, mutta tätä Weibullsia en ollut ottanut lainkaan huomioon. Varmaankin, koska en löytänyt netistä kataloogia.

Mietin sitten kotimatkalla, miksi ja milloin Hajuherne muuttui Tuoksuherneeksi. Hajuherneenä olen sen oppinut tuntemaan, mutta nykyään onkin Tuoksuherne. No kyllähän ”tuoksu” sanan mieltää miellyttävämmäksi kuin ”hajun”, mutta silti jotenkin hölmöä tuota vaihtaa. Laitanhan hajuvettäkin päivittäin, kas kun sitä ei ole tuoksuliemeksi muutettu? Ja eikös se näin ole:

”Mit'' on se nimi? Mitä ruusuks kutsut,
Yht'' ihanasti toisin nimin tuoksuu.
Näin Romeo, vaikk'' ei nimens oiskaan Romeo,
On yhtä kallis nimeänsä vailla.”
– William Shakespeare, Romeo ja Julia, (suom. Paavo Cajander).

Tämä pohdinta lienee parin vuoden päästä tarpeeton, ehkä silloin jo käytän sujuvasti nimeä ”Lathyrus odoratus”.

Ps. Huomasin sitten vasta illalla, että tuossa Weibullsin pussissa lukeekin ”Hajuherne”!

+ Kommentoi (1 kpl)Kommentti kommentoinnista
maanantai, 23. tammikuuta 2012
Eikö tämä nyt anna kommentoida kommenttia? Ei sit vissiin..

Mutta säikähdin tuota mai-leen kommenttia. Ajattelin, että jos ne mokomat nyt sitten loppuu, kun en heti ostanut. Mutta ei hätää, ehdinpä. Molempia nyt ostettu 12 litraa, tuolla pääsee ainakin alkuun :)
+ Kommentoi (2 kpl)Kausivaihtelua?
perjantai, 20. tammikuuta 2012
Tulihan se talvi ja lunta, oikein kunnolla on tullutkin. Ilmeisesti elimistö ja pää nyt sitten lopulta uskoivat, että on oikeasti talvi eikä laisinkaan kevät, että pitäisi istutuksia aloitella. Oli nimittäin Hortuksen siemenet tullut Anttilaan enkä yhtään ostanut! No eipä niissä kyllä ollut mitään mitä olin suunnitellut, ehkä siksi siis jäivät kauppaan vai olisiko sittenkin tuo talvisää hillinnyt?

Viime kesänä ihmettelin Prismassa, missä toisinaan työmatkalla käyn, että mitä ihmettä ovat Vermikuliitti ja Perliitti. Nyt tiedän ja ehdottomasti niitä haluan, eikä sitten tietenkään noita näkynyt missään, epätoivoissani ajattelin, että täytyy netistä tilata ja sitten raahata kymmenenkilon säkki postista kotiin (ei nimittäin yksikään julkinen kulkuneuvo liikennöi kodin ja postin välillä). Kunnes tällä viikolla istuskelivat Prisman hyllyllä niin kuin mitään. Mutta enpä noitakaan ostanut, ajattelin että keväämmällä.

Eli ihan on nyt into pois tai ainakin horroksessa. Jännä nähdä iskeekö into taas kun lumet sulaa ja sää lämpenee. Entäpä jos ei palaudukaan ja jää tämmöiseksi, eikä yhtään mitään istuta eikä kasvata? Hui! Eihän nyt noin voi käydä, kyllä sen täytyy tästä säästä johtua ja mennä ohi. Menen nyt varmuuden vuoksi selailemaan kuvastoja.

+ Kommentoi (3 kpl)Värillä väliä
torstai, 12. tammikuuta 2012
Eilen taas kävin väijymässä siemeniä (ja puutarhan ilo katalogia) Stockalla, ei ollut. Huoh! Olis niin kiva päästä edes hiplailee, vaikka vielä ei voi istuttaa. Jos tässä vielä kauan kestää, ennen kun siemeniä näkeekään voi taas suunnitelma muuttua. Sepä olisi vasta toinen kerta tätä kautta ajatellen.

Syksyllä tein jo planin mitä laitan ja mihin ruukkuun kenetkin. Ihan oli hyvä suunnitelma, keltaisia, oransseja ja valkoisia, mutta sitten iski joulun alla joku, mikä lie häiriö ja nyt on ihan pinkki suunnitelma. On pinkkiä Keisarinelämänlankaa, koristetupakkaa, tuoksuhernettä, petuniaa, Kalifornian tuliunikkoa, lobeliaa ja vaikka mitä. Enkä ikinä oo pinkistä pitäny! En ees pikkutyttönä, en tätä tajua! Yhtään ei sovi minulle pinkki, mutta toisaalta kyllä pinkki sopii oikein hyvin parvekkeen harmaisiin kalusteisiin, sinkki- ja peltiruukkuihin. Mutta mistä sitä tietää, jos tässä todellakin vielä kauan kärvistellään niin voihan se mieli ehtiä taas muuttua.

Hyötypuolella on sentäs suunnitelmat ennallaan ja tuskin paljon muuttuvatkaan. Paria tomaattia, salaattia, mansikkaa ja kaikenlaisia yrttejä. Yrtit kyllä menee ostotaimiksi, sen verran karua oli viime keväänä yritykset. Syytän, vain ja ainoastaan niitä typeriä turveruukkuja, joihin yritit kylvin. Kaikki kuoli! Itivät ihan ok, mutta sitten kuolivat, kuivuuteen varamaan, millään en ehtinyt noita tarpeeksi kastella, vieressä muoviruukuissa samalla kastelulla lähes kaikki kukoisti. Hmm, pitäisikö kuitenkin vielä yrittää yrttejä (eikä takuulla turveruukkuihin), jospa onnistuisi nyt. Toisaalta, jos taas epäonnistuu niin mitäs sitten syyttäisi? No aina jotain keksii, jos ei muuta niin ne turveruukut on jättäneet pahan karman.

On se kumma miten jotkut helpot kasvit ei koskaan multa onnistu. Ikinä en ole saanut ruohosipulia kunnolla kasvamaan enkä samettiruusuja, molempia aina mainostetaan niin helpoiksi.

+ Kommentoi (1 kpl)Alkuvalmisteluita
maanantai, 9. tammikuuta 2012
Enemmänkin olisi jo intoa kevätkylvöihin. Mutta toistaiseksi vain Uudenvuoden päivänä käyty Kaivarista keräilemässä rakettikepit parempaan talteen. Pikkuinen hionta ja mainioita kukkakeppejä on taas parikymmentä.

Myös mullan raahaaminen on aloitettu, autotta Helsigin ytimessä asujana on mullan hankinta yllättävän vaikeaa. Lähikaupasta löytyy neljän litran pussukka hirmuisella hinnalla. Vähän isommasta kaupasta sitten 12 litran kassillinen, jonka nippa nappa jaksaa kotiin raahata. Yksi siis saatu kotiin asti vielä pitää aika monta keikkaa tehdä. Huoh!

Stockallakin pitää lähes päivittäin käydä vahtaamassa, josko olisi Nelsonin siemenet saatu myyntin.

Kaiken kiusana tuli Maaliskuulle varattua kahden viikon matka, että kylvöjä ei tuota ennen kannata tehdä, miten tässä malttaa?

+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 5kpl, [kt] sivu: 1]
Krassialma
Helsinki , Suomi
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2012
2 (1 kpl)
1 (5 kpl)