Kesä parvekkeella
Tarinaa loppumattomasta puutarhainnostuksesta, joka paremman kohteen puutteessa on vallannut noin 10 m2:n parvekkeeni.


Niin täyttyi minikasvihuone
maanantai, 27. helmikuuta 2012
Fiilistelyä kesältä 2011. Kuvassa petunian seurana viidakkokurkku.
Fiilistelyä kesältä 2011. Kuvassa petunian seurana viidakkokurkku.


Tänään sainkin sitten multaan aika määrän uusia siemeniä. En niinkään luvullisesti vaan minikasvihuonettani ajatellen, joka on nyt aivan täyteen sullottu. Tarvitsee varmaan kehittää siihen toinen taso... Tulin siihen tulokseen, että jos kevät kerta tulee aikaisin tänä vuonna, tarvitsee taimien esikasvatuskin aloittaa hyvissä ajoin. Aurinko antoikin Ihanasti maistiaisia kevään lämmöstä, kun mittarin lukema parvekkeella nousi +28 asteeseen. Tuntui hieman huvittavalta, kun talon vieressä aurailivat lunta ja itse siivoilin talvea pois parvekkeelta toppi päällä ja hiki pinnassa. Kynttiläkoristukset ja jouluvalot siirtyivät odottelemaan ensi talvea. Talven yli olleet muratit eivät näytä ainakaan vielä täysin kuolleilta ja koitin niitä vähän kastella elvytykseksi. Nähtäväksi jää ruskettuvatko ne siitä huolimatta niin kuin aina ennenkin. Viime viikolla leikkaamani muratin oksat, jotka siirsin vesilasiin juurtumaan näyttävät ainakin vielä olevan hengissä.

Nyt sitten vaan odottelemaan josko siemenet itäisivät.
+ Kommentoi (1 kpl)Siemeniä multaan
keskiviikko, 22. helmikuuta 2012 klo: 11:00  , 0 C°


kuva


Vihdoinkin! Kevätauringon pilkistäessä oli annettava periksi syyhyävälle viherpeukalolle. "En enää ikinä istuta yhtään mitään yhtään mihinkään" taisi olla uhkaukseni viime syksynä, kun vihannespunkit, ripsiäiset, jauhiaiset ja muu kasvatuksiani tuhoava pikkueliöstö oli vallannut parvekkeeni. Noh, se oli silloin. Kaukaiselta tuntuu se hetki, kun loppukesästä tungin puutarhaani pala palalta jätesäkkeihin kyyneleet silmissä..

Kevään lämpöä odotellessa, jota on täksi kevääksi muuten luvattu yllin kyllin, multaan ovat jo päässeet chilin ja paprikan siemenet. Itämisprosentti ei päätä huimaa, mutta edellisen kesän chilikasvatuksieni siemenet näyttävät vahvasti elonmerkkejä. Viime kesän sitruskasvatuksien innostamana laitoin myös kaupan mandariineista talteen ottamani siemenet multaan. Saas nähdä miten käy. Valitettavasti kesällä parvekkeella juhlineet ripsiäiset siirtyivät syksyn myötä sisätiloihin ja taimien eristäminen näiltä ovelilta siivekkäiltä ei ole aivan yksinkertaista. Ikeasta löytyi minikasvihuone, johon luottavaisena jätin taimet itämään. Ei mennyt kuitenkaan montaa päivää, kun yksi pikkukaveri vilkutteli minulle pleksin sisäpuolelta...
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 2kpl, [kt] sivu: 1]
J4567961215
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2012
2 (2 kpl)
Kuvagalleria ->>