Rajarinne ja metsämökki
Mökki on rinnetontilla kahden kunnan rajalla - ja siis ihan mettässä.


Olispa taas kesä... perjantai, 25. helmikuuta 2011
Kuistikukat
Kuistikukat


...noh, ehkä se sieltä tulossa on - vaikka ei ihan heti lumihangilta uskoisikaan...
+ Kommentoi (2 kpl)perjantai, 25. helmikuuta 2011
Nona poseeraa
Nona poseeraa+ Kommentoi (2 kpl)Kattoremppa alkoi keskiviikko, 25. elokuuta 2010
Ritarinkannus
Ritarinkannus


Mökillä alkoi eilen kattoremontti. Ajattelin että kun vettä on satanut niin kovin vähän tänä kesänä, niin tämä on aika varma tapa saada sadetta. Ja kyllähän se pitikin paikkansa - vettä satoi reippaasti eilen illalla ja yöllä ja tänään on luvassa vielä lisää:D.

Puoli kattoa on nyt ilman vanhaa peltiä ja siinä on suoja vesisadetta varten. Piti oikein itse käydä katsomassa että se on varmasti tiivis - ihan kuin se mun tilanteen tarkistaminen olisi mitään mihinkään vaikuttanut:). Saas katsoa miten kauan miten kauan katto on ''auki'' ennen kuin uusi pelti saadaan päälle.
+ Kommentoi (3 kpl)Vihdoinkin vettä! sunnuntai, 25. heinäkuuta 2010
Mäntymetsä
Mäntymetsä


Viime yönä tuli vettä kaatamalla. Hyvä että tuli, vaikka sepelipoluilla onkin nyt pahoja valumia. Yllättäen kukkaset ovat vielä pystyssä lukuunottamatta niitä ritarinkannuksia, jotka itse jo aiemmin katkoin sadettamalla niitä liian läheltä.

Yli viisi viikkoa tätä sadetta sai odottaa ja lisääkin saisi vielä tulla. En muista että koskaan aikaisemmin olisi ollut näin pitkää kuivaa jaksoa kesällä. Osa pienemmistä koivuista ja männyistä on kellastunut/ruskistunut. Saapa nähdä miten paljon puita kuolee, jos helteet vielä jatkuvat. Osa mustikkapuskistakin on kuivunut ruskeaksi.
+ Kommentoi (0 kpl)Pesä lyhdyllä sunnuntai, 18. heinäkuuta 2010
Ampiaisenpesä
Ampiaisenpesä


Ampparit ovat ottaneet lyhdyn kesäkäyttöön.

Odottelen täällä kuumeiseti vesisadetta. Sadetta ei ole tälle tontille saatu nyt yli neljään viikkoon. Himppasen on kuivaa. Vesitynnyrit ovat olleet rutikuivia jo pari viikkoa ja jääkylmällä porakaivovedellä olen kukkia kastellut. Tänäänkin taas piti/pitäisi sataa, mutta huonolta näyttää. Tummat pilvet olivat ja menivät eikä vettä tullut tippaakaan. Onneksi helle vähän pilvien myötä hellitti. Nooh, odotellaan vielä.
+ Kommentoi (0 kpl)Yhtenä päivänä... torstai, 8. heinäkuuta 2010
Aidanvierusta-penkkiä
Aidanvierusta-penkkiä


Tulipa tossa yhtenä aamuna mieleeni lähteä kastelemaan alapihan aidanvieruspenkkiä. Eihän siinä mitään, nopea homma, eikun menoks.

Kun pääsin alapihalle huomasin, että nurmikko onkin yllättäen kasvanut ja se pitää leikata. Sitten vaan sähköjohtoja vetämään ja (sähköllä toimiva) nurmikonleikkuri pois tallista. Eikun leikkaamaan.

Kun leikkurin kerääjä täyttyi piti se leikkuujäte tietenkin mai-leen oppien mukaan viedä jonnekin katteeksi. No perunoiden väleihin sitä on tietty laitettava. Paitsi että huomasin perunoiden kaipaavan mullittamista, joten siitä sitten mullittamaan.

Kun perunat oli mullitettu, koko ''''kasvimaan'''' nurmikko leikattu ja katteet levitetty huomasin, että myös perunat ja kukat kaipaavat vettä. Aloin kastelemaan niitä. Samalla huomasin, että nurmikon reunat ovat hapsuiset ja kaipaavat edes kerran kesässä trimmauksen. Työnsin leikkurin autopaikalle (leikkuri menossa talliin) ja huomasin että autopaikallakin on pitkää nurmikkoa (vaikka pitäisi olla vain sepeliä??). Leikkasin sen, laitoin koneen talliin ja keräsin sähköjohdon pois.

Muistin että piti ottaa trimmeri käyttöön mutta kun olin jo ehtinyt laittaa sähköjohdon nippuun, en jaksanut enää ottaa sitä uudelleen esille. Noh käyhän se homma käsipelilläkin. Otin nurmikkosakset tai jotkut sellaiset ja aloin trimmaamaan autopaikan nurmikon hapsuja. Siinä kykkiessä vierähti taas tunnin verran ja noustessani ihailemaan lopputulosta huomasin, että se kasvimaan nurmikko on vielä trimmamatta. Ja on muuten edelleen.

Olin nousemassa yläpihalle kun muistin, että aidanvierusta on edelleen kastelematta. Palasin takaisin ja kastelin sen.

Tämä juttu tuli mieleeni nyt, kun pitäisi taas lähteä kastelemaan sitä aidanvierustaa.....


+ Kommentoi (9 kpl)Nona ja Fasu tiistai, 6. heinäkuuta 2010
Fasu ja Nona
Fasu ja Nona


Nona sai dragdoll-Fasu-kisun kaverikseen pariksi päiväksi mökille. Fasu on nyt noin vuoden ikäinen ja ovat Nonan kanssa tunteneet siitä asti kun Fasu tuotiin kotiin. Aluksi murina oli hirvittävää - siis kissa murisi - mutta nykyään tulevat jo hienosti toimeen keskenään. Saas nähdä tuleeko kissasta suurempi kuin Nona. Fasu oli pentueen pienimpiä ja toivottavasti myös jää vähän pienemmäksi.
+ Kommentoi (0 kpl)Hyvää Juhannusta kaikille! torstai, 24. kesäkuuta 2010
Japaninakileija
Japaninakileija


Japaninakileija kukki tänä vuonna pitkään ja runsaasti. Totesin, että mulla on aivan liian vähän alkukesän kukkijoita pihalla. Täytyypä perehtyä asiaan paremmin...
Tältä erää se alkukesä alkaa sitten olla jo ohi ja heinäkuu lähenee hurjaa vauhtia. Kestäisipä tämä kesä pidempään kun aiemmat kesät:).
+ Kommentoi (1 kpl)Puskat purtu tiistai, 16. helmikuuta 2010
Kiinanlaikkuköynnös
Kiinanlaikkuköynnös


Kerpeleen nelijalkaiset öttiäiset ovat syöneet mun kiinanlaikkuköynnökseni ja puolet rinneangervoista. Voih. No rinneangervot vain siitä tuuhenee mutta laikkuköynnös ei taida tykätä hyvää.
+ Kommentoi (4 kpl)Kesäkukkia perjantai, 23. lokakuuta 2009
Syysleimut ja lilja ''Le Reve''
Syysleimut ja lilja ''Le Reve''


Tulipa taas pitkästä aikaa vähän lisäiltyä muistoja kesästä.
+ Kommentoi (0 kpl)perjantai, 23. lokakuuta 2009
Tummakurjenpolvi
Tummakurjenpolvi


Tämä tummakurjenpolvi on mukavan tanakka ja tuuhea perenne - melkein voisi pensaaksi sanoa. Ja muuten leviää sitten niin mahottoman helposti siementämällä. Saa olla tarkkana ettei ole pian ainoa kasvi kukkapenkissä.
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 80kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6,7,8 >>   >|]
Rajarinne
Turun lähiseutu (1b) ,
Save the Earth, it's the only planet with chocolate.
Lähetä viesti
Yrityksenä on pikku hiljaa tehdä metsäisestä kesämökkitontista vähän värikkäämpi.

P-netin lukijana vuodesta 2004. Kiitos kaikille penttiläisille hyvistä jutuista ja ideoista!!

 
Arkisto:
2012
8 (1 kpl)
2 (1 kpl)

2011
8 (3 kpl)
7 (2 kpl)
6 (1 kpl)
5 (2 kpl)
2 (2 kpl)

2010
8 (1 kpl)
7 (4 kpl)
6 (1 kpl)
2 (1 kpl)

2009
10 (5 kpl)
7 (1 kpl)
6 (5 kpl)
5 (3 kpl)
2 (2 kpl)
1 (1 kpl)

2008
10 (2 kpl)
9 (14 kpl)
8 (4 kpl)
7 (5 kpl)
6 (3 kpl)
5 (3 kpl)
4 (3 kpl)
1 (1 kpl)

2007
12 (5 kpl)
11 (4 kpl)