Rajarinne ja metsämökki
Mökki on rinnetontilla kahden kunnan rajalla - ja siis ihan mettässä.


Ennen/jälkeen tiistai, 26. toukokuuta 2009
2005/2009
2005/2009


Perunamaan pienennys. (Testailen tässä, saako kuvista mitään selvää niiden yhdistelemisen jälkeen - jonkin verran ainakin näkyy.)
Perunamaa oli ennen turhan iso tarpeeseen nähden ja rikkaruohojen repiminen oli tosi työlästä. Nykyään perunamaata on jäljellä enää noin kolmannes vanhasta ja hyvin riittää. Laitan jossakin vaiheessa sivulta päin otetun kuva, josta näkee muutoksen paremmin.
Itselle se on kiva nähdä edes jotakin muutosta tapahtuneen. Mikään ei (Rajarinteellä) tapahdu hetkessä ja välillä ihmettelee, mihin kaikki aika oikein menee. Kesä tuli, kesä meni:)
+ Kommentoi (3 kpl)Näsiä kukkii tiistai, 5. toukokuuta 2009
Näsiä
Näsiä


Pari näsiäpuskaa on kauniissa kukassa täällä metsässä. Toivotaan etteivät puskat häviä puiden harventamisen myötä. Marjat yritän kerätä jo raakilevaiheessa pois pensaasta kun ovat myrkyllisiä. Pelkään, että koira syö niitä kun se syö mustikatkin suoraan puskasta. Viime syksynä joitakin marjoja oli jäänyt pensaaseen, mutta kirkkaan punaiset marjat eivät kyllä tuntuneet koiraa houkuttelevan. Joku on sanonut, että jos yhden maistaa ei toista suuhunsa pistä. Ovat kuulemma niin pahan makuisia. En viitti maistaa...
+ Kommentoi (3 kpl)Kevät tuli tiistai, 5. toukokuuta 2009
Sinivuokot
Sinivuokot


Sinivuokot sen kevään tekee.. ja kaikki muut ihmeellisyydet mitkä maasta pilkistävät. Taas on selkä kipeänä mullan kärräämisestä, mutta sen kestää kun tietää mistä se johtuu. Ja sitäpaitsi niin kauan kuin pystyy kärräämään, ei oikeasti ole vielä kipeäkään. Sairastellaan sitten ensi talvena kun on paremmin aikaa:).
+ Kommentoi (1 kpl)Voihan punkki perjantai, 13. helmikuuta 2009
Ota nyt pian se kuva! Mun beba jäätyy!
Ota nyt pian se kuva! Mun beba jäätyy!


Mun pikku koira-pallerolla saattaa olla nenäpunkki. Käytiin lääkärillä ja saatiin neljän viikon lääkekuuri (lääkettä otetaan vain kerran viikossa). Nona yskäisee ja yökkää samanaikaisesti ja nenästä valuu koko ajan kirkasta nestettä. Sitten vielä aika ajoin vetää terävästi nenän kautta happea keuhkoihin. Nyt sitten odotellaan, alkaako lääke tehoamaan. Jos ei, niin varmaankin antibioottikuuri on seuraavana edessä.
Nenäpunkki kuulemma tarttuu koirasta toiseen ja toisilla voi olla ihan oireettomanakin. Ekaa kertaa itse tällaisesta kuulin. Mulla kun on ollut vain kissoja ennen Nonaa, niin ei nämä koirajutut ole vielä ihan hanskassa.
+ Kommentoi (3 kpl)Aamuaurinko perjantai, 13. helmikuuta 2009
Punaista
Punaista


Tammikuun alussa aamuaurinko nousi metsän takaa näkyville vasta klo 10 tienoilla. Eikä se siitä kovin paljon korkeammalle päivän aikana kivunnut.
+ Kommentoi (0 kpl)Uusi vuosi maanantai, 5. tammikuuta 2009
Talvimaisema
Talvimaisema


Näin sitä taas päästiin uuden vuoden puolelle. Ihanaa - kesä on taas tulossa!
Terveiset täältä uudesta mökkikunnastani eli Kaarinan kaupungista. Odotin jännittyneenä, miltä mökkiseutu näyttää kuntayhdistymisen jälkeen. Mutta... Ei yhtään kerrostaloa eikä edes katuvaloja näkynyt lähettyvillä:) Mikäs kaupunki tämä tällainen on? Ei vaiska, ihan kiva pitää tuo pelto edelleen naapurissa.
Saatiin sitten oikein luntakin alkuvuoden kunniaksi. Olikin todella hieno ulkoilusää. Ihana oli nähdä aurinko pitkästä aikaa.
+ Kommentoi (1 kpl)Vielä kukkii perjantai, 17. lokakuuta 2008
Maurinmalva
Maurinmalva


Nyt alkaa jutun aiheet pikku hiljaa vähenemään näin talvea päin mentäessä. Mulla kun ei tämä runosuoni oikein kuki, joten joudun turvautumaan pääasiassa kuviin. Vielä sentään löytyi yksi ilon aihe: Maurinmalva on kukkinut koko kesän ja kukkii edelleen. Nämä syksyn sateet ovat herättäneet sen uuteen kukoistukseen.
P.S. Söin muuten avomaalla kasvavia herneitä viime viikonloppuna. Hyviä olivat! Edelleen pukkaavat kukkaa ja uusia palkoja on lihomassa. Yöpakkaset varmaan sitten joskus lopettaa kasvun.
+ Kommentoi (2 kpl)Syksy perjantai, 3. lokakuuta 2008
Villiviini
Villiviini


Kaunis on syksyinen väri villiviinissä. Olen nyt vasta vanhemmiten (40+) oppinut arvostamaan syksyä ja sen värejä. Ruskan värit ovat aina kiehtoneet, mutta nyt myös arkisemmat keltaisen vivahteet kiinnostavat. Luultavasti arvostus on kasvanut tämän lisääntyneen puutarhainnostuksen myötä. Kiinnitän enemmän huomiota kasveihin kuin ennen ja sitä kautta tietty myös niiden vaihteleviin väreihin. On se vaan hienoa kun on oppinut ottamaan ilon irti syksystäkin - ja jopa vesisateista. Hienoa pistää sadevaatteet päälle ja lähteä koiran kanssa lenkille. Koirallekin hommasin sadetakin. Toinen juttu kokonaan onkin sitten se, mitä hän siitä tykkää...
+ Kommentoi (3 kpl)Itsestään kylväytyneitä keskiviikko, 24. syyskuuta 2008
Ritarinkannus ja malva
Ritarinkannus ja malva


Ilokseni huomasin kesällä pari kasvia, jotka olivat jostakin pöllähtäneet kukkamaalleni. Vaalean lila ritarinkannus saattaa olla siemenkylvös ja värimuunnos kiinanritarinkannuksesta. Mutta tuon malvan tuloa en ymmärrä. Ehkä tipuset ovat sen tuoneet mukanaan. Hyvä näin. Tervetuloa vaan muutkin ihanaiset. Värillä ei ole väliä.
+ Kommentoi (1 kpl)Perhonen nautiskelee maanantai, 22. syyskuuta 2008
Perhonen kukalla
Perhonen kukalla


Eilen oli aivan ihana ilma! Kiertelin taas kameran kanssa katsomassa löytyisikö mitään kuvattavaa. Ja löytyihän sitä; perhonen otti auringonkukassa aurinkoa. Nämä auringonkukat ovat saaneet alkunsa viime talvena oravien kätkemistä lintujen siemenistä.
+ Kommentoi (2 kpl)Kivi siirtyi torstai, 18. syyskuuta 2008
Kivi
Kivi


Isäni teki miehen työn ja kaivoi ison kivenmötikän pois keskeltä polkua. (Kivi on kuvassa vasemmassa kulmassa - ei siis kyse ole siitä pikku kivestä, mitä Nona tuijottaa.) Kivestä oli näkyvillä n. 30 cm maan päällä ja kuvittelin ettei sitä mitenkään sieltä pois saa.
Nyt ei tarvitse enää kompastella hämärässä. Tällä hetkellä tosin kannattaa vielä vähän varoa monttua.
+ Kommentoi (1 kpl)
[riviä: 80kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6,7,8 >>   >|]
Rajarinne
Turun lähiseutu (1b) ,
Save the Earth, it's the only planet with chocolate.
Lähetä viesti
Yrityksenä on pikku hiljaa tehdä metsäisestä kesämökkitontista vähän värikkäämpi.

P-netin lukijana vuodesta 2004. Kiitos kaikille penttiläisille hyvistä jutuista ja ideoista!!

 
Arkisto:
2012
8 (1 kpl)
2 (1 kpl)

2011
8 (3 kpl)
7 (2 kpl)
6 (1 kpl)
5 (2 kpl)
2 (2 kpl)

2010
8 (1 kpl)
7 (4 kpl)
6 (1 kpl)
2 (1 kpl)

2009
10 (5 kpl)
7 (1 kpl)
6 (5 kpl)
5 (3 kpl)
2 (2 kpl)
1 (1 kpl)

2008
10 (2 kpl)
9 (14 kpl)
8 (4 kpl)
7 (5 kpl)
6 (3 kpl)
5 (3 kpl)
4 (3 kpl)
1 (1 kpl)

2007
12 (5 kpl)
11 (4 kpl)