Rajarinne ja metsämökki
Mökki on rinnetontilla kahden kunnan rajalla - ja siis ihan mettässä.


Pionit kukkii maanantai, 21. heinäkuuta 2008
Pioni
Pioni


Tämä pioni on kulkenut mukanani pitkän matkan. Sain sen alunperin ystäväni isältä kotipihalleni Vantaalla ja sieltä se on kulkeutunut Turun kotipihan kautta mökkipihalleni. Ilokseni se ei ole ottanut siirroista nokkiinsa, vaan jaksaa jälleen kukkia. Viimeinen siirto tapahtui vuosi sitten keväällä.
+ Kommentoi (0 kpl)Töyhtöangervo torstai, 19. kesäkuuta 2008
Töyhtöangervo kukkii
Töyhtöangervo kukkii


Luin just jostakin, että töyhtöangervo tarvitsee paksumultaisen ja runsasravinteisen maan alleen. Minun raukallani ei sellaista ole. Olen muutaman kerran alkukesän aikana muistanut antaa sille kasteluveteen sekoitettua lannoitetta. Jaksoi angervo kuitenkin tehdä pari kaunista pitsimäistä töyhtöä. Töyhtöangervo on nyt kaksi vuotta vanha ja jotta se siitä vielä vanhenisikin, täytyy alkaa panostamaan tuohon lannoitukseen.
+ Kommentoi (0 kpl)Syreenien aikaa keskiviikko, 18. kesäkuuta 2008
''Julia''
''Julia''


Tänä keväänä hankittu syreenipuska ''Julia'' kukki kauniisti mutta lyhyesti.
+ Kommentoi (0 kpl)Kesäsadetta tiistai, 17. kesäkuuta 2008
Siperiankurjenmiekka
Siperiankurjenmiekka


Nyt ne sateet sitten alkoivat. Viikon verran on tullut vettä melkein joka päivä ja tänään sitä tulee ihan kaatamalla. Mutta hyvää se vaan tekee. Jos ei jää päälle koko kesäksi. Onneksi sentään alkukesä oli niin ihanan aurinkoinen, että tajuaa kesän alkaneen. Juhannus on parin päivän päästä ja lomat alkamassa. Voi tätä elämän ihanuutta!
+ Kommentoi (0 kpl)Tulppaani perjantai, 30. toukokuuta 2008
Princess Irene
Princess Irene


Voi että kun mä tykkään tuosta Princess Irene -tulppaanista. Paitsi että se on kivan värinen se myös kukkii aika kauan. Tänä keväänä se ilahdutti useamman viikon ajan. Kylmät säät saattoivat kyllä vähän auttaa asiaa.
+ Kommentoi (1 kpl)Kaikki vihertyy torstai, 15. toukokuuta 2008
Kasvimaan reunaa
Kasvimaan reunaa


Kylläpä on maisema vihertynyt ihanasti edellisen nurmikonleikkaus-kuvan jälkeen. Ei sitä oikein siellä luonnossa tajuakaan, miten nopeasti kevät etenee. Aurinko on laittanut vauhtia kasvuun ja nyt on jo hienoinen jano kasveilla. Mäntymetsään istutetut kasvit kaipaavat hurjasti vettä eivätkä kasteluletkustakaan sitä tunnu koskaan saavan tarpeeksi. Kunnon vesisade olisi nyt hyväksi. Tosin viime talven jälkeen ei millään haluaisi takaisin sitä jatkuvaa vesisadetta. Koskaan ei siis ole hyvä. Mutta pliis vettä taivaalta silleen puutarhan kannalta sopivasti - hitaasti ja riittävästi.
Kasvimaan reunassa olevilla kukilla on paksu multakerros alla ja siellä kosteutta riittää paremmin.
+ Kommentoi (2 kpl)Mustikat kukkii torstai, 15. toukokuuta 2008
Mustikkametsä
Mustikkametsä


On tässä metsämökissä se hyvä puoli, että mustikoita tulee riittävästi omalta pihalta. Ellei nyt sitten halla vie. Saatiin nauttia pitkään jo lämpimistä öistä mutta nyt kun kaikki on kukassa, yöpakkaset tulivat takaisin.
+ Kommentoi (1 kpl)Nurmikko leikattu maanantai, 28. huhtikuuta 2008
Nurmikko keväällä
Nurmikko keväällä


Leikkasin nurmikon ekan kerran viikko sitten 19.4.2008. Tai oikeastaan osan nurmikkoa - osa siitä oli vielä keltaisena. Mutta enpä ole ennen näin aikaisin leikkuria kaivanut esille talvisäilöstä. Tänä viikonloppuna nurmikko olikin jo vihertynyt melkein kauttaaltaan. Rikkaruohot ovat selvästikin lähteneet hyvin kasvuun... :)
+ Kommentoi (1 kpl)Sinivuokko kukkii tiistai, 15. huhtikuuta 2008
Sinivuokko
Sinivuokko


Lumet lähtivät ja kukkaset kukkivat. Ah tätä kevättä. Sain sitten kuvattua sinivuokonkin aikani sitä kameralla tähdäiltyä. Tuuli tuiversi sen verran että Nona päätti ojentaa auttavan kuononsa ja nappasi kuvattavan kohteen suuhunsa. Hieno kukka.
+ Kommentoi (1 kpl)Lumitöissä perjantai, 4. huhtikuuta 2008
Nona lumitöissä
Nona lumitöissä


Olin lomalla viime viikon ja avattiin kesäkau... tai siis mökkikausi. Lumettoman ja lämpimän talven jälkeen saatiin maaliskuun lopulla sopivasti kunnon pakkaset ja reilusti lunta. Just. Päästiin haravoimisen sijaan lumitöihin. Koira oli kyllä onnesta soikeena ja sehän tietty on se pääasia.

+ Kommentoi (3 kpl)Aurinkoa näkyvissä keskiviikko, 30. tammikuuta 2008
Auringonkukka
Auringonkukka


Onpa ihana olo kun aurinko paistoi muutamana päivänä. Yritin kovasti imeä säteitä varastoon.
Nyt on muutama uusi alunnus-puutarhakirja tilattu ja ekat siemenpussukat hommattu. En kyllä ymmärrä tätä kiirettäni hommata noita siemeniä, kun kaikki ovat suoraan maahan kylvettäviä. Mulla kun ei noi esikasvattamiset sitten millään onnistu. Joudun tässä vielä joitakin kuukausia odottamaan kylvöjä.
+ Kommentoi (4 kpl)
[riviä: 80kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6,7,8 >>   >|]
Rajarinne
Turun lähiseutu (1b) ,
Save the Earth, it's the only planet with chocolate.
Lähetä viesti
Yrityksenä on pikku hiljaa tehdä metsäisestä kesämökkitontista vähän värikkäämpi.

P-netin lukijana vuodesta 2004. Kiitos kaikille penttiläisille hyvistä jutuista ja ideoista!!

 
Arkisto:
2012
8 (1 kpl)
2 (1 kpl)

2011
8 (3 kpl)
7 (2 kpl)
6 (1 kpl)
5 (2 kpl)
2 (2 kpl)

2010
8 (1 kpl)
7 (4 kpl)
6 (1 kpl)
2 (1 kpl)

2009
10 (5 kpl)
7 (1 kpl)
6 (5 kpl)
5 (3 kpl)
2 (2 kpl)
1 (1 kpl)

2008
10 (2 kpl)
9 (14 kpl)
8 (4 kpl)
7 (5 kpl)
6 (3 kpl)
5 (3 kpl)
4 (3 kpl)
1 (1 kpl)

2007
12 (5 kpl)
11 (4 kpl)