Unelmista vihdoin totta
Nyt alkaa unelman toteutus omasta puutarhasta :)


Kevät tule jo!
sunnuntai, 14. huhtikuuta 2013
Syksyllä 2008 ostettiin talo, tonttia 6600 neliötä ja melkein kokonaan täynnä aikanaan istutettua mäntyä. Silloin en edes haaveillut mistään puutarhasta tai isosta pihasta. Kasvihuoneen päätin kyllä ottaa käyttöön heti 2009 keväällä, kun sellainen valmiina oli.

Mutta niinhän siinä sitten kävi, että haaveilu alkoi... Iso puutarha marjapensaineen ja hedelmäpuineen... Iso piha, joka olisin tasainen. Meillä siis kokonaisuuden rinnetontti. Ja se suurin haave, kasvimaa.

Keväällä 2012 tehtiin päätös, että puut saa lähteä. Kesällä puut kaadettiin, syksyllä nostettiin kannot ylös. Nyt on vielä kantokasat tontilla, mutta ne lähtee pian. Selvisi myös, että puiden kohdalla on aikaan ollut pelto, mikä rauhoitti mieltä aika paljon, siellä alla on siis edes jonkun verran multaa, eikä pelkkää metsänpohjaa.

Nyt on suunnittelu vaihe käynnissä, ja suunnitelmat on suuret =D Ensinmmäinen operaatio tulee olemaan täyttömään hankkiminen ja kaivinkone. Niillä pitäisi saada aikaan tasainen piha-alue. Ja sen jälkeen alan rakentamaan kasvimaata. Tänä viikonloppuna olen kahlannut monia sivuja läpi, ja nyt alkaa pikku hiljaa hahmottua mitä mun olisi järkevää tehdä, mutta palataan niihin myöhemmin.

Lunta on edelleenkin tolkuton määrä joka paikassa, mutta jospa ne siitä lähtisi pian pois ja pääsisi piha kuivumaan.
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Missah
Myrskylä ,
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2013
4 (1 kpl)