Metsän keskellä kasvaa
Metsäpuutarhan kokeiluja


Metsän keskellä
torstai, 9. toukokuuta 2013 klo: 08:00  , 8 C°


Kun lavakaulukset sain kuntoon eilen niin tänään sitten luonto ajatteli auttaa satamalla.
Samoin kevään kukkasiementen istuttaminen oli näköjään ajateltu hienosti, lempeä sade hoitaa alkuun itämisen, kunhan tulee lämminta jälleen.
Metsäpuutarhani ei ole ollut mikään kukkaketo, koska se sijaitsee mäntykankaalla. Pääsääntöisesti siellä kasvaakin luonnonkasveja maustettuna sinne sopivilla puutarhan monivuotisillä eläjillä.
Sormustinkukka on yksi menestyjä harjanteen alaosassa. Se kylväytyy vuosi vuoden jälkeen itsestään. Samoin pienen pläntin kasveista menestyvät, lipstikka, ilmasipulit, iso unikko, mintut ( eroitettuna muovireunuksella muusta maasta) Sinivuokot sekä valkovuokot.
Myös mukulaleinikki pitää pintansa alarinteessä.
Marjapensaista vain vanhaa sukujuurta oleva ja karvaisia marjoja tekevä tikkeri on hyvinvoiva. Se on kyllä sellainen kestokasi, että sitä voi suositella melkein kivipeltoonkin.

+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Pippurin
Pippuri  
Valkeakoski ,
Kaikki on kaunista oikeassa paikassa !
Lähetä viesti
Tämänhetken innostus on metsäpuutarha, johon olen tehnyt pienoisen mökki, elikkä cottage-puutarhan. Kaikkea sulassa sovussa 20 neliölla. Itsetehdyt polkukivet, sekä matalat pajupunosaidat, lisää siis tänä vuonna aidanrakennusta. Aloitus oli vasta viime keväänä, ja innoituksena lahjakirja Gottage-garden...
 
Arkisto:
2013
5 (1 kpl)