Tehiksen Löpinät
Päiväkirjassa siis kerron hieman itsestäni ja arjestani kasvieni ja ehkäpä jopa elukoitteni parissa. :) Mitä suurella todennäköisyydellä kaikki jutut koskee kasveja. :D


Tehis esittäytyy kasveineen!
maanantai, 20. toukokuuta 2013
kuva


Olen 22-vuotias Ylivieskalainen kasveihin hurahtanut tytteli. Olen luonteeltani ulospäinsuuntautunut ja näen lähes kaikessa jotain positiivista. Olen kuulemma yli-iloinen ja nauran kaikelle ja paljon. Harrastan valokuvaamista, piirtämistä, lenkkeilyä ja nyt myös kasveja. Olen vastikään kiinnostunut kasvien kasvatuksesta ja olen vielä aika huono kasvitietäjä. :D

Tällä hetkellä kasviharrastus painottuu pääosin huonekasveihin kerrostalossa asumisen vuoksi. Tuonne mein pikkuselle partsille ei kovinkaan montaa kasvia saa mahtumaan jos sinne meinaa itsekkin vielä sekaan mahtua.. Haaveena tosin on saada omakotitalo jossa olisi iso piha jonne voisi sitten kaikenlaisia kukkia laittaa kasvamaan ja PALJON! :) Ja ehkä jopa kasvihuonekkin sinne sitten.. Kaunis unelma <3

Kasveja minulla ei ole vielä montaa, mutta jokunen kuitenkin löytyy. Joka kauppareissulla tosin tuntuu ainakin yks kasvi aina tarttuvan mukaan joten eiköhän tässä voi kohta jo kunnon sisäpuutarhan pistää pystyyn. Listaampa kaikki kasvini tässä aikani kuluks.. Btw, oon tosi huono nuitten tieteellisten nimien kanssa joten korjatkaa toki jos virheitä löytyy! :)

Dracaena braunii, ruokotraakkipuu
Euphorbia leuconeura, nukkatyräkki x2
Chlorophytum capense, viherrönsylilja x2
Ficus microcarpa, varjoviikuna
Codiaeum variegatum, ihmepensas
Crassula ovata, rahapuu
Guzmania lingulata, timanttiananas

Lisäksi on vielä isokirjopeipin ja kirjorevonhännän taimia ja yksi daalian mukula kasvamassa. Daalian tosin vasta tänään laitoin multiin, mutta kaippa siitä voi silti sanoo, että on kasvamassa. :D En tosin koskaan oo mukulasta ite kasvia kasvattanu joten meinaa vähän jännittääkkin, että mitä tuosta kasvatuksesta tulee.. Lähteekö se tuosta kasvamaan vai onnistunko sen tappamaan heti alkuunsa.

Isokirjopeippin ja kirjorevonhännän siemenet laitoin 20.3 multiin ja lähes kaikki siemenet itivät. Isokirjopeipin taimet pitikin sitten jo kuukauden sisällä istutuksesta koulia kun niin hirveetä kyytiä kasvoivat. Tänään vasta sitten tapahtu kirjorevonhäntien koulaus..

Nyt sitten oon suunnilleen viikon karaissu nuita isokirjopeipin taimia ja suurin osa niistä on nyt parvekkeella kukkalaatikossa kasvamassa. Seuraavaksi olisikin sitten revonhäntien vuoro. :)

Hmmm... Pitäisiköhän otsikoksi vaihtaa, että ''''''''''''''''Tehiksen kasvit esittäytyy'''''''''''''''' ? :D Näh, kerroinhan itestänikin vähän. ^^, Noh, mutta tässäpä nyt kaikki tällä kertaa. Palailkaamme taas! :)

P.S. Kuvassa oma ihmepensaani. :) Tykkään tuosta kovin.

- Tehis
+ Kommentoi (0 kpl)
[riviä: 1kpl, [kt] sivu: 1]
Tehis
Ylivieska ,
Älä katso jos häiritsee! :)
Lähetä viesti
 
Arkisto:
2013
5 (1 kpl)
Kuvagalleria ->>