Siemenistä kukkaloistoon
On aika elämässä saada aikaiseksi jotain luonnollista ja kaunista.maanantai, 24. toukokuuta 2010
kuva


Nyt on tullut järjestys selvemmäksi, eli aloitin alusta. Kaikki taimet pois penkeistään, puhdistin joka ikisen juuriston ja rikkikset viskasin ojan penkalle.

Ajattelin että muuten en saisi mielenrauhaa, ellen tee perusteellista puhdistusta. Oli toinenkin hyöty, sieltähän löytyi mielenkiintoisia taimiakin, jotka ei ole ilmaantunut vielä viimekesänä.

Kaksi päivää tein sitä, koska oli pakko usein pitää taukoja.Onneksi taimet on kevyitä, niissä ei kädet rasitu. Sormenpäät kylläkin, koska teen ilman käsineitä ja sormenpäät on hellinä.
Kaapasin ne suodatinkankaan päältä multapaakkuineen, pudistelin mullan pois ja erottelin isot heinät ja voikukat, jos missä niitä oli.

Kuvasin projektikuvat kuvagalleriaan. Noita on sitten kiva katsella, kun puutarha alkaa olla mallillaan.

Olen jo ottanut paljon niitä "ennen"-kuvia, joita sitten voi verrata "jälkeen" kuviin, kun on suht valmista ja talo sekä ulkorakennus saaneet uuden ilmeen.

Ei kiirettä, mutta talon maalauksen olisin halunnut täksi kesäksi.

Nyt istutetaan pionit tontille. Niitä tuli 14 tuolta ylempää suomea. Yhden pionin löysin penkistä, ainoa joka on säilynyt hengissä jostain kimppatilauksesta.

Huomenna purkitan nuo irti otetut taimet, eli laitan vaan purkkiin seulontaa varten. En mitenkään istuta.

Lajittelen sitten samanlaiset omalle alueelle ja lasken kappalemäärän. Sitten laitan ne korkeusjärjestykseen ja kun penkit on kunnostettu, istutan takaisin. Haluan vielä istuttaessa laskea jokaisen taimen, mitä penkkiin istutan.

Kyllä ne taimet oli isoja ja niin kiinni toisissaan että miten niillä on henkikään kulkenut. Huokasin helpotuksesta niiden puolesta, kun saavat ilmakylpyä huomiseen asti.

Silti ne oli kaikki niin elinvoimaisia. Lannoitus on ollut tehokasta. Sade ei haittaa ulkohommia, sadetakki on sitä varten.lauantai, 22. toukokuuta 2010
kuva


Pionit on kotona ja muutama muu perenna. Nyt on ruuhka-aika, kun yhtäaikaa istutettavia on paljon.

Kukkasipulit on ryöhähtänyt aikamoiseen kasvuun ja kiirus olisi istuttaa penkkiin. Penkin paikalla on mun siemenkylvölaatikot,joille pitäisi löytää väliaikainen paikka.

Siellä on paljo taimia jo penkkiin laitettavaksi, mutta penkin teko on vähän vielä kesken. Otin eilen kuvia keskeneräisestä tontista, jolle ei olla tehty mitään oikeastaan koko asuin- aikana.

Nyt on ensimmäinen kesä kun aletaan toteuttamaan puutarhasuunnitelmaa. En ole mitenkään suunnittelutaitoinen, mutta uskon että mikä on silmälle hyvä, se on siinä.

Tämä keskeneräis-aikakin on mukavaa aikaa, kun on visiot omassa mielessä. Siksi vähän kuvasinkin eri alueita ja taloakin. Ennen ja jälkeen-kuvia, vertailuksi.

Tämän kesän on enää purkkikesää, ensivuonna se on historiaa. Eikä tunnu pahalta.

Nyt olen saanut ison alueen kohopenkkiä, johon alan istuttelemaan uusia taimia, joita on kyllä ihan runsaasti.
Olen varma että joku ohikulkija kuvittelee mun suunnittelevan taimimyyntiä, kun ajaa ohi.
Kohopenkki on just sen sillä puolella tonttia jossa menee tuo isompi tie. Kasvatuspurkit olen vienyt sinne jo valmiiksi ja siksikin kun ei ole tilaa muualla.

Penkin aluseksi olen laittanut pahvia. Olen tallentanut kaikki paksut pahvilaatikot ja ne käy taimikasvatukseen ihan hyvin.

On siinä ihmettelemistä ollut ohikulkijoilla, ennenkuin sain multaa päälle. Kyllä sieltä vieläkin näkyy pahvia, kun en jaksanut tehdä loppuun illalla.

Isäntä on jo kuskannut aamulla mullat penkin viereen. Vielä on ostettava multaa lisää. Vanhoihin penkkeihinkin on saatava lisä multaa, kun alan harventamaan aikaisempia taimia.

Pieni rutistus vielä, sitten on leppoisampaa taimi-istutus ja harventaminen.

Ihan vähän on pää pyörällä, mistä minkäkin alkais. Mutta vaan vähän ja kun olen nyt päässyt alkuun, alkaa hahmottumaan järjestys.


sunnuntai, 16. toukokuuta 2010
kuvaPionit ja muutamia erilaisia perennantaimia tulee tällä viikolla. En jaksa odottaa että siementaimet kasvaa niin isoiksi että voi alkaa puutarhaa koristelemaan.

Pionien siemenkasvatus taitaa viedä vähän aikaa ja koristepuidenkin. Mutta hyvää täydennystä saan jo omista perennantaimista ja kyllä niistä ihan kukkapenkkiäkin jo tulee.

Lannoitin penkit nyt toisen kerran. Tein sen mössön kanankakka-merilevärakeista ja sitä ruokalusikan verran kastelukannuun plus vettä kannu täys tietty. Tällä vedellä kastelin kaikki taimipenkit.

Vettä ja aurinkoa on tullut sopivasti. Kun katson taimipenkkiä, siellä on jo ahdasta. Ihan mahottoman tuuheat penkit, jotka kaipaa harvennusta pikimmiten.

Halusin vielä laittaa kalkkia niihin penkkeihin, ja odottaa viikon vielä. Luin jostain että talven jälkeen ois hyvä kalkita kukkapenkit.

Olenkohan tehnyt oikein päin, kun ensin lannoitin ja sitten vasta suunnittelen kalkitusta.

Mutta taimikipot ulkona saa uutta väriä koko ajan. Se vihreä on paras väri.

Sisällä kukkasipulipurkit on innostuneet tekemään kasvua, joka tuntuu tosi mukavalta.

Sisäkukkasten taimet on innostuneet kasvamaan ihan hurjasti. kaikki taimet olivat kumartuneet aurinkoa päin, olivat hauskan näköisiä.
Huomenna taidan viedä kasvarin ulos ja taimet siihen. Jos ei sada. Paitsi on mulla se muovi laittaa päälle siihen.

Eilen ja tänään irrotteltiin jo kolme morsiusangervoa taimipäädystä. Toiset kolme vielä, saan sitten tilaa taimille, kun nehän vei aikamoisen siivun penkistä.

Niille löytyy parempi paikka tontin toisesta päädystä.

On niin täydellistä ja mahtavaa tämä kaikki mitä mahtuu siemenen ja valmiin kasvin välille. Saada olla siinä mukana alusta asti ja voi antaa jo itselleen luvan toisen kasvattamaan taimeen, tuntematta huonoa omaatuntoa.


tiistai, 11. toukokuuta 2010
kuva


Kylvin joku aika sitten loput huonekasvit, jotka tilasin, kuin viimeisiksi tälle keväälle.

Niille piti löytyä pimeä ja lämmin paikka.Laitoin ne makkarissa sängynalle, mutta lattia oli viileä. Kuplamuovi pelasti osittain tilanteen.

Yli kahdenkymmenen lämpöä en saanut sinne, mutta ei ole näköjään haitannut itämistä. Kävin suihkauttamassa vettä niille ja ihmeekseni oli itänyt jo viidessä purkissa. Hieman pitkiäkin oli osa niistä.

Pimeässä on kyllä olleet, Tä''lläiset nyt iti:

- Pelargon F1''Orange Appael''
- Eccremocarpus scaber - koruköynnös ''Tresco''
- Hardenbergia comptonia - korallipapuköynnös
- Indigofera australis - etelänindiko
- Impatiens balsamina - balsami '' Tom thumb''

37 pussia sisäkukkia oli uusi tilaus. Kaikki kylvetty mutta ylitti odotukset, kun näin pian iti ensimmäiset.

On olemassa siemeniä, jotka eivät idä kuin ehkä jonkin aikaa vahvana, sitten hiipuu pois tai itää ja kituliaasti yrittää ponnistaa, mutta surkastuu.

Eikä mitään ihmeempää syytä tarvitse olla, vaikka niitä hoitaa samoin kuin muitakin.

On vielä siemeniä jotka kestää aikansa, ennenkuin jotain alkaa orastamaan, pikkuhiljaa kasvaa ja vahvistuu, loppupelissä puhkeaa kukkaan ja siinä se on.

Tälläisiä siemeniä ovat "ystävyyden siemenet".

Niistä olen kiitollinen ja yritän parhaani mukaan niitä vaalia.
lauantai, 8. toukokuuta 2010
kuva


Ihan mieletön tunne kiertää uudet siemenkylvöt. Siellä vihertää niin monessa purkissa että pää on ihan pyörällä.

Rukseja tuli taas monen kohtaan kansiossa. kiersin ensin toisen pirpanan, 3 vuotiaan Sofian kanssa ja kuvasin numerot.
Samaan aikaan oli myös toinen 3v, tyttären tytär Miia. Kierros piti tehdä kahdestaan myös hänen kanssaan.

Käytin tilaisuutta hyväkseni ja kuvasin taas purkeista numeroita.
Nyt kun olisi aikaa, voisin mennä kynän ja paperin kanssa ulos ja merkata mitä viimevuoden syyskylvöistä on itänyt. Mutta on harmaata ja vesitihkua.

Äitienpäivää kukkapenkeissä huomenna, jos ei sada ja tarkenee. Mulla on kaksi hyvää taimea, joista toivon hyvää kasvua.
Styrax obassia - rohtostooraksi. Vaikka toinenkin vaan kasvaisi, olisin tyytyväinen.

Tuollaisia lupiineja ja astereita itää, Kamomillasaunio,loistosädekukka, aralia, erilaisia neilikoita.

Yksi kiva on Geum Red Dragon.
Pitää vissiin tehdä lista noista itäneistä, kansiosta kun etsii rukseja, ei tule mitään.

Mutta tiedän että aurinkoinen päivä vielä niin tulee vihreää entistä enemmän purkkeihini.


Ne on merkattu eritavalla ja eripaikassa.


keskiviikko, 5. toukokuuta 2010
kuva


Tein suurimman kukkahomman pois alta. istutin kaikki sipulit ja juurien muhkurat ruukkuihin.

Annan olla niiden ruukuissa ainakin 3-4 viikkoa. 65 eri lajia ja ruukkuja toista sataa.

Niille on pitkä lännenpuoleinen päätyseinä varattu, saa muhkean kukkaloiston. Olen nyt helpottanut sen verran että jotain ostan taimina tai sipuleina.

En ihan vielä saa kukkaloistoa omista siemenkasvatuksista. Kyllä tänäkesänä kukkii jo akileijat neilikat, nauhukset, ritarinkannukset, liljat ym, mitä en muista.

Kuitenkin ensimmäisen talven kylvöt -08 talvesta. Kyllä niistä osa kukki jo viimekesänä.

En ole mennyt penkeille tekemään yhtään mitään. Toivon vähän luonnonlannoitusta niistä lehdistä ja suojaa kylmiltä öiltä. Katselen kyllä kun sieltä yks toisensa jälkeen pukkaa lehtimaton alta aurinkoa ottamaan.
lauantai, 1. toukokuuta 2010
kuva


Alkaa olla kesämieli jo meilläkin. Kierrettiin isännän kanssa miten on syksyllä istutetut puut ja pensaat talvesta selvinneet.
Samalla suunniteltiin tulevaa kohopenkki-ideaa. Olin mielissäni kun sain lisää tilaa kukilleni, isäntä halusi ne penkit tontin etulaitaan.
Haastetta kerrakseen, näin aloittelijalle. Mutta kyllä aloin kaavoittamaan mielessäni mitkä korkeat kasvit ovat mieleisiä ,mitkä puolikorkeat ja matalaakin.

Saan kasata ja hajoittaa ajatukseni ja suunnitelmani moneen kertaan, ennenkuin se on istutuskelpoinen.

Kummasti antaa potkua kesää vasten. Huomenna on jo viimenään laitettava kaikki sipulit multaan. Ei niitä tarvis kaikkia läheskään laittaa esikasvatukseen, mutta haluan.

Sisäkukkia kylvin 6 lajia. Uudet 6 on laitettava likoamaan huomenna, se on sellainen määrä että vaikka ei oikein jaksaiskaan sinä päivänä laittaa siemeniä purkkiin, 6 lajia menee vielä.

Märät siemenet on epämukavia kylvettäviä, sekoitankin ne vermikuliittiin, sen sitten ripottelen mullan päälle.

Tuli tilattua muutama kymmen vielä uusia huonekasveja. 37 pussia, laskin juuri.
Mielenkiintoinen on kaktussekoitus. Nuorimmaiseni on ihastunut kaktuksiin. Jos niistä muka tulee kaktuspoikasia, se on veikeetä. Poika saa siitä oman alun kaktuksilleen jos vielä haluaa.

Olen innoissani huomisesta päivästä, kun saan laittaa sipuleita multaan. Niissä on pionia, gladioluksia, liljoja, begonioita, cannaa, inkarvilleaa, en muistakkaan enempää.

Värikäs laatikko kumminkin. Mutta on kai mentävä yöpuulle ja aamulla aikaseen multahomiin.

Kaikki tuntuu tosi hyvältä.
Laitan kuvan, jonka otin tänään viimevuoden pikkutaimista.
Sieltä oli noussut pieni kukka. Crocukselta se näyttää. Siinä tapauksessa olen sen siemenestä kasvattanut.

keskiviikko, 28. huhtikuuta 2010
kuva


Ei tainnut kimppailut loppuakkaan, kun löysin noita taimipaikkoja.

Yhdestä paikasta jo tilasin itselleni ja kätsysti vaan tuli lähikauppaan iso laatikko. Sieltä tilaan toisenkin erän.

Näin kauan olen kasvattanut siemenistä, en halunnut taimia. Oli liian helppoa, ostaa valmis taimi.
Piti nähdä vaivaa kukkien eteen ja käydä kolmasti läpi tämä siemenkylvöruljanssi. Harmitti viimekesän epäonnistuminen sisäkukkien ja tomaattien kasvatuksessa ja ajattelin lopettaa heti alkuunsa.
Sain kyllä muutaman tomaatintaimen ja tomaattejakin, mutta ei ne ihan onnistuneita olleet.

Sitten tuli ajatus että jos otan oikein ohjeet käteen ja kasvatan sen mukaan. Helppo aloittaa yhden siemenfirman siemenillä, josta saa kaikki neuvot juuri niille siemenille.

Jo onnistui. Ilman jatkuvaa huolenpitoa ei siltikään onnistuisi. Pari kertaa päivässä käyn ne läpi ja aina on jotain puuhaa joillain kasveilla.

Oikeastaan ei voi vielä sanoa varmasti että onnistui. Kunhan tulevat niin isoiksi, ettei enää käytetä taimisanaa, jos vielä kukkiskin, sitten voi sanoa että onnistuin.

Tänä kesänä ajattelin jo laittaa toiselle seinälle kukkapenkkiä ja keittiön ikkunan alusen suunnitella ja toteuttaa.

Jätän väliin tänä kesänä. Saavat olla astia taimina tämän kesän, jos maalataan talo ensin.

Turhaan joutuu ottamaan pois paikaltaan siksi aikaa.

En mitään pihahommia ole alkanut, kaiki on vielä talven jäljiltä. En ota lehtiä pois isompien taimienkaan päältä, kyllä ne kasvaa sieltä itsekseen ja maatuu lehdet lannoitteeksi.

Sain lannoitettua kaikki penkit ja istutukset kanankakka-merilevärakeilla, kun oli pari sateista päivää. 3,5 ämpärillistä meni, kun kaikki kävin läpi.

En tietty siemenkylvöjä lannoittanut. Säkistä riittää vielä yhteen kertaan, en vaan vielä tiedä, minkä verran annan ajan kulua ennen seuraavaa lannoitusta

Bonzaipuun siemeniä laitoin kasvamaan, niillä oli oma ohjeensa. Kaksi lahjapakkausta sain Floridan tuliaisina tammikuussa, mutta nyt vasta laitoin ne kylvöön.

Jätin toisen pakkauksen laittamatta, kunhan saan nämä toiset ensin purkkiin, niin sitten seuraavat.

Vielä on liossa huonekasvien siemeniä kuudessa purkissa. Tarkoitus on laittaa kaikki mahdolliset siemenet kylvöön.

Yksivuotisista teen sellaisen penkin, josta voin ottaa sitten maljakkoon niitä kukkia, kun ovat valmiita. Kuivatukseen myös.

Siemenkylvö alkaa hiipumaan, ei tässä mitassa enää. En usko että ikäväkään tulee.
Voihan ikäväänsä aina jotain pientä laittaa, mutta ne siemenet on sitten oltava jotain erikoista.

Jonkinlainen irtiotto on saatava jos kylvää aion. Tässä taas ajatusten tyhjennystä päiväkirjaani, kuuntelijaa on meiltä turha odottaa.
Ovat varmaan tarpeekseen saaneet kuulla taimista.

Kyllä mies sentään on silleen kiinnostunut, että kun näytän jonkun kivan taimen, ymmärtää kauneuden päälle.

Eilen näytin, kuinka pitkät juuret voi olla pienelläkin taimella. Sirkkalehdet ei olleet kovinkaan isot, mutta altakastelu auttaa ainakin juurien venymisessä.

Laitan tänne mun kevätkukan kuvan. Tosi pieni crocus.tiistai, 20. huhtikuuta 2010
kuva


Täällä on lähes kesäpäivän tuntua. Ainakin kevätpäivistä parhain.

Iltapäivällä on mentävä katsomaan, mitä on tapahtunut penkeissä. Eilen oli Crocus avannut kukkansa.

Sekin riittää hyvän mielen kukkaseksi. Vielä en halua koskea siellä mihinkään. Odottelen vaan kun aurinko tekee työtään.
Eilen satoi lunta ja vettä, siksi onkin kiva nähdä aurinkoa.

Eilen postitin taimet tilaajille ja oli kiva ylläri, kun näin niitä jo tuolla kimppapalstalla.

Toivon että jokainen saisi tänään ne taimet. Yksi jäi mulle kotiin, en arvannut laittaa maailmalle vielä. Ainoa joka oli pieni.

Nyt kimppailut loppuu, kun kesä tulee. Sieltä Järvenpään taimitarhalta on sitten viimeinen, mutta vasta toukokuussa.

Pikkutaimien kanssa riittää ihan kivasti puuhaa, ovat pieniä, mutta reippaita alkuja. Kyllä niissä hävikkiä tuli, kun erotin liian aikaisin toisistaan.

Ne pienet vaan kuihtui pois. Opin otin siihenkin. Tänään pidetään pojan synttärit, kruunaa tämän kauniin ilman.


tiistai, 13. huhtikuuta 2010
kuva


Ei ole enää taimet vaan pieniä. Kiva nähdä niiden kasvavan ja kehittyvän. Tämä huonekasvien kasvattaminen on ihan eri, kun jos ne tulee taimelle ulkona ja jatkaa kasvuaan siellä.

Kumpikaan ei ole toistaan parempi. Olen mielissäni että mulla riitti rohkeutta yrittämään.

Kasvikammarissani on tällä hetkellä 310 purkkia ja 4 jauhelihalaatikkoa taimia. Olen lähes kaikki koulinut omiin purkkeihinsa, mutta kun laatikoista koulin vielä ja osasta purkeista, vähän nousee lukumäärä.

Ylä-aulaan kasvihyllyihin vein jo isommiksi kasvaneet. Niitä on siellä 114 purkkia ja rasioita toista kymmentä.
Tänään oli altakastelu-käsittely kaikilla ja samalla tarkastan taimien kunnon. Ei kaikkia voi pelastaa, ilman muuta katoakin tulee.

Yleensä syy on liikakastelussa. Viileää on, en pidä enää lämmitystä ollenkaan. Tuuletin hurisee muulloin paitsi yöllä.

Ulkona on perennoissa jo niin vihreää kasvua, kuin olisi niille kesä jo tullut.
Uudet iirikset pukkaa vihreää ja noita kevätkukan alkuja on jo kummasti. Siemenissä tänään ei vielä vihertänyt, kun noin äkkiseltään katsoin.

Hyvä niin, sillä tänään tuli Dibleys''in taimitilaus ja kun sen olen postittanut, on sipuleiden kylvö edessä. Olen niitäkin tilannut itselleni ison laatikon.

Kimpat alkaa loppua, yksi vielä tämän jälkeen on saatava päätökseen. Omien taimien kanssa puuhailu on enempi virkistävää, kuin työtä. Mutta aion lapsia pyytää kyllä tuuraamaan etten koko ajan kyki penkissä.

Onneksi on hyviä puutarhakirjoja ja lehtiä, joista voi katsella vinkkejä pihan laittoon. Meillä on talon maalaus edessä ja se on iso urakka. Ei vielä lopullista istutusta viitsi vielä'' tehdä seinien vierustoille.

Kodista tulee kuin uusi, kun sen maalaa. Uutta ilmettä ja kukilla loput.perjantai, 2. huhtikuuta 2010
kuva


Voi miten pieniä on nuo taimet kuvassa. Ompahan näyttöä itselle mistä on alkanut. On joitain taimia vaan kadonnut, syynä välillä liika kosteus.

Aloittelijan kokeiluja. Mutta niitä tilaan jossain vaiheessa lisää ja yritän uudestaan. Olen saanut koulittua tomaatit jo omiin yksiöihinsä. 74 tomaattia tuli. yksi voi olla mennyttä, kun varsi murtui.

Istutin sen vaan sinne multaan, kun kokemuksia on ollut, että ne alkaa siitä vaan kasvamaan.

Kukkia myös olen koulinut. Miniruusua tuli 11 kpl. Sirokesäkynttilää samoin. Purkeissa oli taimia kolmesta ylöspäin.
Saa nähdä, miten alku sujuu uudessa purkissa. Mulla ei ollut sellaista astiaa, mihin olisin tehnyt kostean multaseoksen.

Laitoin kaksi muovipussia päällekkäin ja sinne kylvöturvetta, vermikuliittia ja vettä. Siinä oli hyvä sekoittaa ja sieltä purkilla kaapasta multaa.

Koulin toissapäivänä ne tomaatit ja Rosa chinensis minima, pikkuruusu, miniatyr-ryhmä ''Angel Rose''-taimet. Jos ne kaikki kasvaa hyvin, mulla on ihania pikkuruusuja.

Olen myös koulinut omaan purkkiinsa tälläisiä:
Datura metel, violet.
Hibiscus syriacus
Passiflora molissima
Passiflora caerulea
Brugmansia sanguinea
Blumbago capensis
Pelargonium x zonale valkoinen ja punainen.
Petunia F1 hybrids

Oli muitakin, mutta monta purkkia koulin ? tällä merkillä merkittyjä purkkeja.

Nimilista on, mutta aika näyttää, mitä ne on niistä nimistä.

Tilasin uudet siemenet, kasvatan ne ja voin verrata. En lokerikkoihin enää yhtään.

Nyt on purkkien määrä tuplaantunut ja mieheni laittaa yhden hyllyn lisää tuonne huoneeseeni.

Sipulit tuli EG:ltä. Tosi painava laatikko. Ajattelin laittaa sipulit esikasvatukseen laatikoihin, onkohan hyvä idea. Niin ja ei kai peitetä kokonaan?

Katsoin tuota aiempaa kirjoitusta, siinä pelasin vielä lämmön kanssa. Nyt on lämpö pois kokonaan ja ne purkit, joissa ei vielä ole taimia, ovat lämpöhoidossa.

Lumet lähtee niin vauhdilla tuolta, missä mulla on kylvöt piilotettuna. Joka päivä on mentävä lapioimaan lunta niiden päälle.

Olihan hieno tunne nähdä ihan paljasta kukka penkkiäni. Kevät on täällä niin hyvässä mallisssa, että ei aikaakaan kun lumet on kokonaan pois ja alkaa vihertää.[riviä: 491kpl, [kt] sivu: |<  << 1,2,3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18 >>   >|]
Tähdikki
Lukeminen, kirjoittelu, musiikki
Vaikka läpi harmaan kiven
Lähetä viesti
Perusteellinen, teen sitten mitä tahansa.Kaivan totuuden esiin maksoi mitä maksoi.Aitoutta ja luonnollisuutta kaipaan eniten.Arvostan suuresti kaikkia joiden kanssa teen yhteistyötä tai olen muuten tekemisessä.Olen sitä mieltä että sydämmestään antava saa monin verroin joskus takaisin päin, tavalla tai toisella.Itseensä päin vetävä löytää sen vielä edestään.
 
Arkisto:
2010
11 (26 kpl)
10 (12 kpl)
9 (9 kpl)
8 (11 kpl)
7 (11 kpl)
6 (10 kpl)
5 (8 kpl)
4 (4 kpl)
3 (5 kpl)
2 (7 kpl)
1 (10 kpl)

2009
12 (8 kpl)
11 (12 kpl)
10 (16 kpl)
9 (9 kpl)
8 (14 kpl)
7 (5 kpl)
6 (17 kpl)
5 (14 kpl)
4 (16 kpl)
3 (24 kpl)
2 (23 kpl)
1 (14 kpl)

2008
12 (27 kpl)
11 (6 kpl)
10 (18 kpl)
9 (37 kpl)
8 (36 kpl)
7 (1 kpl)
6 (26 kpl)
5 (9 kpl)
4 (2 kpl)
3 (13 kpl)
2 (5 kpl)
1 (11 kpl)

2007
12 (14 kpl)
11 (1 kpl)

Linkit:
02