AIRAM sisävalaistus

Taidokkaasti toteutettu valaistus toivottaa omat ja vieraat tervetulleiksi heti kotiovelta. Kun eteinen valaistaan tyylikkäästi ja sopusuhtaisesti pintoja ja esineitä korostaen, tila muodostuu kodin käyntikortiksi. Jotta portaikossa kulkeminen olisi turvallista, valaistuksen tulee olla riittävän kirkas ilman että syntyy häiritseviä heijastuksia.

Oleskelutiloissa, kuten olohuoneessa, kannattaa satsata erityyppisiin valoihin tunnelman vaihtelemiseksi. Tilan tunnun luomiseksi jokaisessa huoneessa on hyvä olla 2 – 3 erityyppistä valaisinta. Olohuone on viihtymistä varten. Siksi valaistuksessa kannattaa suosia lämmintä värilämpötilaa.

Toimiva makuuhuonevalaistus tukee lepoa ja rentoutumista pehmeällä yleisvalolla – toisaalta lukemista varten tarvitaan kirkasta valoa pienelle kohdennetulle alueelle. Pienemmät lapset leikkivät paljon lattialla, joten häikäisemättömän valon olisi hyvä virrata lattialle asti. Tällöin kattoon asennettava suurehko plafondivalaisin on hyvä ratkaisu. Matalan pintalämpötilansa ansiosta led-valaisimet ovat turvallinen valinta.

TUTUSTU MYÖS