AIRAM-sisävalaistus

Hyvä valaistus vaikuttaa merkittävästi hyvinvointiin, viihtyvyyteen ja vireystilaan. Hyvä valaistus syntyy, kun jokaiseen tilaan tuodaan riittävä määrä valoa käyttötarkoitukseen sopivilla valaisimilla ja niihin sopivilla lampuilla ja himmentimillä.

Valoisa ilme saa pienen tilan vaikuttamaan suuremmalta. Taidokkaasti toteutettu valaistus toivottaa oman väen ja vieraat tervetulleiksi heti kotiovelta. Valaise eteinen tyylikkäästi ja sopusuhtaisesti pintoja ja esineitä korostaen, niin tila muodostuu kodin käyntikortiksi. Varmista että portaikossa kulkeminen on turvallista. Valaistuksen pitää olla riittävän tehokas ilman, että syntyy häiritseviä heijastuksia ja liian pitkiä varjoja. Turvallisuussyistä luonnolliset varjot ovat tarpeen jotta portaiden rajat erottuvat.

Alasvalot kattoon upotettuna ovat tyylikkäästi eleetön ratkaisu kodin yleisvalaistukseen. Himmennettävillä led-valoilla voit muuttaa huoneen tunnelmaa nopeasti tehokkaasta viihtyisäksi. Airamin valikoimassa on useita ratkaisuja uudisrakentamiseen ja saneerauskohteisiin. Uppovalaisinten sijasta voit ohjata epäsuoraa valoa seinien ja katon kautta koko huonetilaan verholautojen ja kaappien päälle sijoitettavilla led-valolistoilla tai -nauhoilla.

Oleskelutiloissa, kuten olohuoneessa, kannattaa satsata erityyppisiin valoihin tunnelman vaihtelemiseksi. Suunnittele valaistus siten, että sitä on tarpeen tullen helppo himmentää eri syttymisryhmissä. Taulujen, kiinnostavien yksityiskohtien tai mielenkiintoisten rakenteiden korostaminen onnistuu parhaiten kohdevalaistuksella. Illan tullen lämmin valo rentouttaa, joten suosi oleskelutiloissa lämmintä värilämpötilaa.

Makuuhuoneeseen tarvitaan lempeää ja pehmeää yleisvaloa, joka tukee lepoa ja rentoutumista. Epäsuora valaistus on hyvä ratkaisu, koska katosta heijastuva valaistus häikäisee vähemmän. Jos luet sängyssä niin tarvitset kirkasta valoa pienelle kohdennetulle alueelle. Järjestyksen ylläpito makuuhuoneen kaapeissa ja vaatehuoneessa on helpompaa hyvässä valossa. Sijoita kaappien edustalle kattoon kohdennettavat led-alasvalot tai kiskoon asennettavat kohdevalaisimet siten, että valokeila voidaan suunnata kaappien sisälle. Jos haluat päästä helpolla, niin kiinnitä kaapin sisälle kätevä liiketunnistuksella toimivia liimattava tai ruuvattava paristovalo.


TUTUSTU MYÖS