Kysy, vastaamme -palvelussa Puutarha.net-palvelun jäsenet voivat esittää kysymyksiä puutarhasta, rakentamisesta, remontoimisesta tai sisustamisesta. Kysyä voi myös rakennusoikeudellisia lakikysymyksiä. Kysymyksiin vastaavat kunkin alan asiantuntijat. Tule kysymään, kommentoimaan tai lukemaan asiantuntijoiden vastauksia kommentteineen!
Edellinen Eristäminen aihealue Seuraava
pvm: 13.1.2022 18:4

Kysymys: Autotallin eristäminen

Eristäminen

Tarkoitus olisi eristää "puolilämmin" n 20m2 talli joka siaitsee -82 rakennetussa ok- talon alakerrassa . Talo on rinteessä joten n 1/2 ulkoseinästä on maata vasten . 

Ajatus on ollut 2x2 koolaus ja 50mm eriste (finnfoam??) ja OSB levyt pintaan . Mikä olisi sopiva eriste seiniin että ei tarvitse muovia tai muuta höyrysulkua ??? Tarvitseeko laittaa esim. kattohuopasoirot koolingin ja seinän/lattian väliin ?? OSB levyihin kiinnitetään työkalu kaappeja/tauluja ym ym ....Onko ajatukseni tuhoon tuomittu ?? Jos tietäisin en kysyisi . Kiitos etukäteen .

Kommentoi:*
Virallinen Vastaus
Rakenne on ok, mutta itse jättäisin 22 mm:n tuuletuvälin lämmöeristeen ja perurusmuurin väliin, koska puolet on nyt ilman eristettä.  Kosteutta saattaa kertyä paljonkin betonin pintaan.  Levytyksen lattian sekä katon väliin  n .10 mm:n rako alas ja ylös, jolloin huoneilma pääsee kiertämään tuuletusraon kautta.  Autotallin perusilmanvaihto tulee olla kunnossa eikä sisäilmahaittaa ei synny pakkaskausinakaan.


Arvostele vastaus kysymykseen "Eristäminen / Autotallin eristäminen":
Porin Rakennusmestarit ja insinöörit ry 
PORI, Suomi
Jäsenen J1305982189 antama (15.1.2022 8:14) kommentti

Kiitos vastauksesta !! Selvensi asiaa paljon !! Mikä olisi sopiva eriste  seiniin ??  Koskeeko tämä 22mm tuuletusrako pääasiassa ulkoseinää vai kauttaaltaan ?? 


Kommentoi:*


Muita aiheeseen liittyviä kysymyksiä/vastauksia:

Mitä tuhotun tattaren tilalle?
Hei. Leikkasin alas villiintyneen Japanin tatar-pensaiston n. 20 neliön alalta kesällä 2015. Alue on ollut mustan muovin alla täh&...